Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Berush | 5363 |
|
|
9.8.2009 18:10:13
Tak se opet hlasim, byla jsem se podivat 14 dni po svete. Ted budu pro zmenu litat po doktorech nebot uz vice nez 2 mesice zapasim s nejakou silenosti v oblasti pasu, nejdriv to vypadalo jako opar (velikost dlane) s púodezrenim na borelii (tu rozbor krve vylecil) nicmene ani pobyt u more ani lecba nic nevyresili, svedi to jak svina a nemizi... tak uvidime uvidime...
Prekvapil me syn, ktery 14 denni nepritomnost rodicovstva zvladl skvele - v byte zadne skody, zadne ztraty, uklizeno... kdyz si vzpomenu na lonsky rok pocinaje zlomenym kuchynskym stolem, vypitym nesklizenym alkoholem a bordelem non plus ultra, je to takovy balzamek na dusi. Starsi dcera jiz nekolik mesicu bydli ve stanu a domu chodi se jen umyt pripadne si vyprat. asi ji to vyhovuje a ja si uz tak nejak v poklidu rikam: jeji volba. |
| Kač. ♀ + ♂ | 11157 |
|
|
5.8.2009 20:26:03
No k té širokorozchodnosti se přznávám a omlouvám se :-(
s angličtinou....... co mě nasrala učitelka jsem nepřečetla ani slovo a taktéž nepormluvila a vše patrně zapomněla... no jsme hanba veliká.... Mě jen zarazilo že s emi tohle ještě nikdy nestalo, ale patrně je to tím že nespinninguju :-( začínám za 14 dní chtěla jsm esi dát oraz než dobaštím ty pilule :-( Kač. |
| Lesněnka | 14877 |
|
|
5.8.2009 14:58:54
Kacko,jak jsi na tom s anglictinou? poslala bych ti straaasne zajimave CD o hubnuti...fakt neco co jsi jeste neslysela...
nestiham tento tyden:-(...ta "roztazena diskuze" me tez s...:-(...myslela jsem ze je to muj pocitac..ze jsem zase nekdo neco zmackla ![]() |
| Kač. ♀ + ♂ | 11157 |
|
|
5.8.2009 9:44:23
Bože já už doufala že ty širkokorozchodné příspěvky zmiznou!
* * * * * * * * * * * * * * ať už jsou pryč! a ještě jednou sorry jo a jde vlastně všichni jste? |
| Kač. ♀ + ♂ | 11157 |
|
|
5.8.2009 9:42:30
Tak jsem tuhle zjistila že zase pěkně pribírám.... to víte já jak začnu normálně jíst tak je to hned.
Tak jsme nasadila obyvklých 5tis kaloriií. Tentokrát si to fakt pečlivě píšu, dodržuji i předepsané rozložení potravin (jako že pečivo raději v první půlce dne a ták...) A co myslíte po týdnu nejpoctivějšího dodržování jídelníčku jaký jsme kdy vedla... mám nahoře 20 deka no ono to zní komicky 20 deka ale to se mi ještě nekdy nestalo abych při tohle jídelníčku přibrala ... PS: jo a nejsem v tom! a ani před MS (což by to vysvětlovalo) tak tu se slzou v oku úpím Kač. |
| Kač. ♀ + ♂ | 11157 |
|
|
30.7.2009 21:10:07
JO a ještě zjistění že silikonová spárovačka může být i vražednou zbraní.... neb jsem si potřebovala zamáznout spáry na schodech a jak jsem otřela ty schody asi mírně samazaným hadrem od toho silikonu tak jsme na schodech vytvořila neschůdné kluziště... takže patrně koupím lana a cepíny než se to ochodí .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Kač. |
| Kač. ♀ + ♂ | 11157 |
|
|
30.7.2009 21:06:40
Sáro, pokud to vyznělo že "vše pro děti" tak to není přesné Já si s dětma nehraju a pokud oba byli v tomto věku jako Ela tak jse si nehrála vůbec, Majda u jakékoli činnosti vydržela 3 minuty a na to jsem neměla nervy tak jsme ji nechala ať si objevuje svět po svém a já jen dozorovala aby se nezabila.. s Ondoru se občas vybičuju že si jezdíme vlakem a nebo stavíme ohradu pro auta a zvěř a tím to končí. Teď s Majdou je to jiné.... je velká a hry které mě baví hrajem... miluju kadeřnictví a kosmetika
sedím a jsme oběť a pak si vyndávám ty guničky a skřipíky z vlasů a vypadám jak indiánskej náčelník a o prázdninách si hodně malujeme protože je ze školky zvyklá a chybí jí to... ale to až teď když je větší... a maluje si od jakživa sama prtože jí vadí když jí do toho kecám!POkud to vezmu z tvého pohledu tak pro děti zas až tak moc nedělám a ještě s nima ani nikam nechodím...nepočítám li plavání... pro mě bylo hrozně těžké něco dělat s dvouleťákem ... tak jsme je nechávala a mám pocit že to taky není úplně špatně... když si dítko hraje s kostkama a máma škrábe brambory a občas udělá júúú a přidí kostičku... to není horší matka než když s ním trpělivě sedí na koberci a staví až do omdlení... Mě spíš dělá dobře to hospodyňkovštění... z tohoto pohledu by mě bavilo mít těch dětí ještě tak jeden až dva...mít domek na kraji louky, na dvoře ořešák a lípu, péct dětem koláče na které budou chodit a hejna sousedovic dětí a sedět pod tím ořešákem a pít kafe, pěstovat byliny a obdarovávat s nima lidi co znám a zavařovat plody zahrady, .... což teď mluví to lepší já co má hlavu v oblací .... to reálné já říka dvě dítka stačí z mnoha důvodů a mít domek na kraji louky na to nemám odvahu ![]() Jinak ono mě to zase přejde až budu mít hromadu starostí (dá li bůh/krize) i práce a to pak budu mít na věci zcela jiný pohled... bude mi šumák že se bude prádlo brát rovnou ze sušky a v koších je dokud se nerozebere a skříň nevidí půl roku a doma bude bordel a budu ráda že dětem dám najíst. Když mám pracovní maraton tak taky děti nejsou na prvním místě ale zákazníci :-( Tohle je prostě letní idylka která skončí s první zakázkou a prvním podzimním deštěm!JInak Sáro, Majda pokud byla u babičky tak vždycky! líp spala jedla, kakala...prostě všechno (neb babička to všechno umí líp! a hlavně se mě furt snaží trumfnout...o tom někdy jindy) Věř mi že marmeláda s mateřstvím má málo společného to spíš mě to dělá dobře na duši (viz to co jsem psala o babičce). |Hele osobně myslím že to když máma dává dítku málo lásky vypadá totálně jinak než píšeš a nemyslím že je to v tom že by měla máma být aktivně s dítkem nonstop furt.... jak jsme psala moje děti si hrají maluji sami a nemyslím že bych byla špatná máma... pokouším se dělat věci o kterých si myslím že dobý mámy dělají... pofoukat bolístku, pochválit, pohladit , pomuchlovat, dát pusinku,vidět že se něco děje ..před spaním si šuškat a všechno si vyšuškat, chchtat se blbinám.... láska se neměří výškou posatvených věží z kostek ...... pokud jo tak by mi měli děti odebrat )))Jedna věc s kterou s teboz souhlasím je to že děti jsou na mámu navázaný nějak vnitřně MAjda to měla cca do roka a Ondra to má ještě teď...stačí abych byla nějak rozhozená a vidím to na tom Ondrovi úplně jasně! A u mě máš velký obdiv právě pro to co pro Elu děláš pro to aby měla nožku v pořádku já jsme horznej lempl a jak mám něco kapat a mazat dětem dýl než týden tak to je pro mě nemožný ![]() Měj se a neblázni vědět že tě moje marmeládová myšlenka takhle rozesmutní tak se tluču do hlavy ![]() Kač. |
| Sara33(Eliška 07, Petr 09) | 6948 |
|
|
30.7.2009 17:40:30
Kac odpovim tak nejak pocitove po tvem prispevku. Protoze me se honi hlavou presne pravy opak. Elsa uz zase spatne spi, teda jen doma. U babicky spi celou noc bez preruseni (mmch, desne me stve, kdyz mi pak naznacuje, ze je ji tam asi dobre (chapejte lip)). Zkousela jsem kyneziologii, z ktere tak nejak mimochodem vyplynulo, ze jsem proste zakousla do naseho problemu s nozickama a neumim netlacit na pilu a "odpocinout si" tudiz nechat odpocinout Elisku, proto je tak neklidna apod. Nejdriv jsem se durdila...ale pak jsem zacala premyslet....z homeopatik na ni zabralo jen Saccharum oficiale, coz je v podstate cukr - ve vykladu homeopatie to znamena, nedostatek sebelasky, lasky, strach z opusteni matkou (casto to byva po pobytu v inkubatoru, coz uz nas bylo) apod. A kdyz o tom tak premyslim, vlastne krome toho, ze intenzivne cvicime a venuju se vecem kolem PEC (obc.sdruzeni, webovky apod.) tak pro Elisku zas tak moc nedelam. Moc si nehrajeme, nemaluju si s ni, byvame casto nekde, kde si hraje s ostatnimi detmi, ale ja osobne ji zas tak moc nedavam...A bude hur, s prichodem druheho prcka.
Kac, kdyz ctu co pises je mi ze sebe hrozne - protoze moje "materstvi" se omezuje na cviceni, pece o kuzi (atop), prisun jidla, zajisteny hygienickych veci ....ani zdaleka to u nas nevoni marmeladou...a presto mam stale pocit, ze nestiham (zahrada nebyla letos vubec pleta). Ale co vlastne nestiham?....dosahnout svych cilu ohledne OS atd.... hrani s E je na poslednim miste. Na druhou stranu mam pocit, ze vzdat se nejake intelektualni cinnosti znamena upadnout do osobni hluboke deprese a neschopnosti se pak vzchopit a byt necim jinym nez mamou. Ale jestli je pravda, ze jeji nespavost je nekde ve me (verim tomu, je to na delsi povidani, ale jsme spolu propojene, procitnu obvykle par minut predtim nez zacne plakat), tak to znamena ze proste nejsem dobra mama. Nedavam ji dost lasky. A ted prijde to druhe, z kraje zase bude potreba hodne cvicit, jezdeni po doktorech. K tomu domacnost apod. Je to bludny kruh. Pardon za tenhle osobni vylev. Ale Kac prispevek me skoro rozplakal...tedy respektive moje vlastni neschopnost.... |
| Kač. ♀ + ♂ | 11157 |
|
|
30.7.2009 14:26:04
...nejdřív sorry za to že jsme vytvořila příspěvky této šíře!
Včera jsem drhla připálené hrnce a přemýšlela o životě. A měla jsme takovou náladu že jsem zjistila jak mi tohle hospodyňkování vyhovuje. Barákem se nesla vůně meruňkové marmelády (ony ty připálené hrnce nejsou samy od sebe ) děti si hrály na zahradě a vesele pištěly na sporáku klokotal oběd a bramnoračková vůce s míchala s tou meruňkovou. Doma byl relativní!!! pořádek... a já měla chvilku klid v duši.Začínám pocit že mě to baví mít navařené marmelády, zavařné okurky a čalamády a naložené zelí u klizený prádlo ve skříni, boty v botníku děten připravenou savčinu, osázený záhon kytkama apod.. Asi to nějak pramení z toho jak tohle všechno dělala moje babička a vřdycky u ní voněl koláč nebo něco dobrého a tím že jsme tam strávila velkou část dětství tak to asi ve mě vzbuzuje ten pocit že to takhle je ono S babičkou jsme krájela mrkev do okurek a počítala cukerýny a měla pocit nejdůležitější osoby na světe! protože na mě záleží jaký bude lák na okurky.Brendy: na figurky se mi osvědčil "odleželý" a znovu rozehřátý marcipán. A jinak co se babičky týká tak jsem poprve rázně zakročila co se týká mých dětí vs. babička... nerada překousnu sladkosti a lovečák ale tohle ne! STačí že jsem já duševní mrzák s nulovým sebevědomím s pocitem že mě doma nikdy nechválili a nepovzbuzovali (možná to tak nebylo ale je to pocit nevím) když jsme měla sukni tak máma nikdy neřekla, TA ti sluší" ale " V týhle nemáš takovej zadek" a bojím s eže tenhle přístup měla od dětství tedy mého.... a přitom nechápu kde moje máma k tomuhle přístuúu k životu přišla... moje babička byla úplně jiná pro ostatní by se rozdala a když vím co všechno dělala pro svoje děti když byly malé a že s nima byla doma aby se jim věnovala...... a posleéze pro vnoučata sorry je to takovej pel mel asi takovej jako mám v hlavě...ono čím dýl jsme máma tak nějak na některý věci koukám jinak a snažím se (marně) pochopit. PS: na druhou stranu můžu být ráda že máma nešla na potrat to víte rok 1974 na krku osmnáct, takže jít na potrat by nebylo nic divného....... takže byla i rozhodnutí která byla dobrá... i když kdo ví třeba chtěla jen nenašla nějakýho dobrovolníka co by s ní šel ke komisi. A co ostatní Máto, co tvůj životní zvrat, Sáro co Ela a mimi jak těhulíš? Babulin co děti a vůbcec. Lesněka taky přilítneš?? Beruš a co ty? Margaret kde jsi ? Na koho jsem zapomněla??? ![]() Kač. |
| Brendyy | 40502 |
|
|
28.7.2009 13:47:47
Ahojda,
teda Kač Ty jsi "nechutně šikovná" ,normálně z Tebe mám depky.Potřebovala bych teď upéct dort a prostě není čas,když malej neřve a spí,tak se pokouším věnovat staršímu dítku nebo uklízím apod. a v noci se snažím spát,když malej neřve.....takže z pečení nic nebude.Ty dorty jsou boží,hned bych se zakousla.Já ještě pořád nějak nemůžu docílit toho přímého modelování(jako např. postavička apod.),ale potahování už je v poho a vykrajování taky.Co se týká ankety hlídání,tak moje tchýně s tchánem jsou kapitola sama pro sebe,malýho viděli když mu bylo šest dní a od tý doby nic....a to např. vědí že jsem po císaři,mám další dítě,barák,psy a manžela který odjíždí v po a vraci se většinou až v pá.Takže se o ně taky nezajímám a nevolám apod,když oni nejeví zájem o vpoučata.Já nějak nemám na to,abych jim volala a povídala jak se děti maj a jestli jim je můžu přovézt ukázat.Možná by i měli zájem,párkrát jsem zkusila vstřícný krok,ale odezva nikde.Je mi jen líto manži,páč moji rodiče jsou pravý opak.Jo a manžovi rodiče nebydlí zas nějak strašně daleko.Naši bydlí vedle a o hlídání si buď řeknu nebo mi ho nabízejí sami.Teď vůbec si třebas malou často berou,až to já musím zarážet.Moje mamina se taky ve vnoučatech vidí a svůj život směřuje k nim.Já jí nebráním,chci aby si to užila,když chce ona.Je ale fakt,že toho nezneužívám a co můžu si zařídím sama i s dětma,ale pomoc je to obrovská. Je super,že jsi našla hlídací tetu,aspoň si odpočineš a budeš moct v klidu dělat.Doufám,že Ti to vyjde .Ovšem Tvoje mamina je kapitola sama pro sebe.U nás neexistuje,že bychm tu holčinu nějak sráželi apod.spíš ji stále povzbuzujem a chválíme,teda pokud zrovna nezlobí,což jí jde výtečně.Máto doufám,že se Tvoje situace vylepší,myslím na Tebe. ![]() Co Berush? Zatím čus bus Br. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.