Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Kač. ♀ + ♂ | 11157 |
|
|
25.6.2009 9:32:11
Ale Máto!
takhle jak jsi to napsala tak to vyznívá že manžel ti uděla dobrodiní že si tě vzal (páč nikdo jinej se nenašel)a ty ho teď ze samé vděčnosti nemůžeš oputsit.. no mezi náma to je špatná teoprie. A být sama/nesama já bych to viděla tak že jestlis manželem nemůžeš být nebuď a co bude pak to se uvidí... třeba ti život do cesty postaví chlapa který bude stát za to a budeš šťastná..... Seš šikovná a hezká ženská já kdybych byla v situaci že bych byla sama tak tomu nechám volný průběh.. buď budu sam a nebo se prostě někdo objeví..žádná křeč... Kač. |
| máta | 14884 |
|
|
25.6.2009 8:49:38
Ahoj holky,
moc vám všem děkuju ze reakce. Pomáháte mi o tom přemýšlet zase trochu z jiných stránek, než doteď. Jen jedno malé vysvětlení: mě by nevadilo, kdybych byla sama. Já s tím počítám a docela by se dalo říct, že se na to i těším , ale kvůli A. se bojím, že to není správně - viz různé takové ty pokřivené vztahy matka-syn. A že si myslím, že bych byla sama vychází ze zkušenosti: už mi není dvacet a nikdy za celý život o mě chlapi nestáli, vždy jsem si musela někoho sama "ulovit". A protože teď k lovu nemám nejmenší chuti ... ;-) Samozřejmě, zázraky se dějí. Ale fakt to pro mě není nějak zásadní. Já právě bohužel neumím popsat ten rozdíl mezi "být na všechno sama, ale vdaná" a "být na všechno sama, ale rozvedená, v klidu a sama za sebe ...". Ale jakýsi rozdíl tam cítím.Mějte se co nejlíp! A abych tady nezahlcovala, prosila bych nějaké psaní o Amálce a Radečkovi ![]() máta |
| Berush | 5363 |
|
|
24.6.2009 22:14:25
Podepisuju v plné míře slova Lesněnky.
Promiň - nechápu, proč bys měla být osamělá atd. atd.??? Jasně můžeš se sebelitovat, propadat depresím, zavírat se doma... ale je pro to nějaký oprávněný důvod? A nemyslíš, že víc než teď už být osamělější nemůžeš? |
| Dašule + (Ondřej 5/05) | 14796 |
|
|
24.6.2009 16:55:39
Máto, poslala jsem ti mail.
Nechci sem psát, jak to bylo u nás doma. Ale můj názor se ztotožňuje s Lesněnkou. Vložím vám to do deníku. pa, D. |
| Sara33(Eliška 07, Petr 09) | 6948 |
|
|
24.6.2009 15:48:45
Rekla bych, ze Lesnenka to uplne skvele vystihla. Hlavne bych se podpsala pod vety: "nejsi odpovedna za jeho stesti/nestesti", "nenech se citove vydirat". A jsi jeste mlada, mas pred sebou more let, Ales te bude potrebovat jen cast z nich. A jak pise L. zivot te muze pekne prekvapit. A presne nemas co ztratit,jak to vidim ja, zadny velky rozdil mezi tim ze je s tebou/s vami nebo neni s vami, neni (ten rozdil).
(neverili byste, ale Mata si sama obkladala kuchyn i komoru, no kdyz uz i tohle musi delat zenska....) |
| Lesněnka | 14877 |
|
|
24.6.2009 15:17:56
Ahoj Mato,
Tak se mi vybavilo po precteni tveho prispevku co rikaval muj braska kdyz se mu nekde nelibilo: Pul prdele pryc nevratim se vic ….tak to by mi sedlo k tve situaci....Moje postrehy: Desis sama sebe uz dopredu tim jak vidis svoji situaci po odchodu…taky jsem to delala…Sama zenska,starnouci, bez deti, bez kariery,bez pratel….no a pak odejdi,kdyz uz je to dopredu nalinkvano jako v hororu…jenomze,to jsou jenom tve predstavy…zivot je fakt mnohem zajimavejsi a bohate te odmeni za to,ze chces byt stastna a jsi ochotna proto neco udelat…..a proc bys uz nemela mit chlapa?..tomu nerozumim… Nenechej se vydirat manzou,kdyz ti hraje na city… ze mu nechces ublizit?...treba on neni taky spokojeny,jenom nema odvahu to resit…Nebrala bych na sebe odpovednost za jeho stesti/nestesti… Bez sexu uz bych nebyla,proste nebyla,a at si kazdy rika co chce,pokud to tam neni / a nejde o zdravotni problem/ tak je to neunosna situace / me to strasne ponizovala,ze J. se mnou nechtel ke konci spat,ze ve mne nevidel zenskou,ale spis nejakou pecovatelku a kamaradku do nepohody… vidim to tak,ze nemas co ztratit....drzim mooooc palce ![]() L. |
| máta | 14884 |
|
|
24.6.2009 14:01:30
Kačenko,
děkuju za podnětné nápady. Cvokaře mám, ale z nedostatku času (nechci tam chodit s A.) k němu teď docházím jen pro recepty (na antidepresiva, to už asi všechny víte). Plánuju teď o prázninách zkusit jednu dvě konzultace, víc asi nezvládnu. Na měsíc někam odjet by bylo fajn, ale bohužel nemám kam (chalupu nemáme, naši už nežijí, k tchýni sotva, že), snad jen, že bych si něco pronajala. A taky teď budou ty prázdniny, to máme rozplánované pečlivě po týdnech, abychom z našich obou dovolených dali dohromady "hlídání" Aleše. Zvážím tuhle možnost na září. Samotná matka se synem mi přijde tak nějak patologické. S dcerou by to asi nevadilo, nebo se dvěma a více dětmi, ale obávám se, že synáček si pak ze zvyku nastávající manželku bude plést s matkou. Mám s tím nějaké zkušenosti :-( |
| Kač. ♀ + ♂ | 11157 |
|
|
24.6.2009 9:00:15
Máto,
jak jsem psala jsem ta poslední co by se mohla k tomuhle vyjadřovat i když možná pár postřehů mám.Proč myslíš že nejhorší varianta je osamělá matka se synem? Osobně mi přijde že lepší než v nějakém neharmonickém svazku. Teď mě napadá že ty seš v podobné situaci jako moje švagrová jen s tím rozdílem že manžel je notorický děvkař... odmítl mít víc než jedno dítě a ve finále s ním zůstala jen kvůli dítěti a myslím že v podstatě nešťastná ... pak si našelˇmanžel nějakou paní s tím že manželka se o něj bude starat a on si bude s paní užívat... tak mu Iva sbalila kufry a vyměnila zámek a podal žádost o rozvod..... Teď je rozvedená s velkým symen sama bez přítele... ale asi o poznání šťastnější... Ovšem ten jechi vztah byl opravdu jen na oko a v jejich případě (tím že byl a je děvkař) bych neváhala. A jaký vlastně má A. k manželovi vztah... z popisu mi přijde že ne moc dobrý ... a naopak jaký vztah mám manžel k A.??? A co třeba nějaký "cvokař" pro tebe prostě na pár sezení aby ti pomohl utřídit myšlenky a nějak urovnat to tápání, protože pohle toho popisu mě přijde že tápeš... A co třeba měsíc jít bydelt jinam...máš li kam... A. to bude brát jako letní dobrodrůžo a ty si utřídíš myšlenky... Jednou jsem v nějaké krizi vzala Majdu a na týden odjela na chatu... abych se ujistila už ve střebu že fakt bez něj být nemůžu i když mě točil. Tolik moje postřehy. Kač. |
| máta | 14884 |
|
|
23.6.2009 23:41:20
Ahoj holky,
všechny vás moc zdravím a předem se omlouvám za sebestředný příspěvek. Aspoň se pokusím, aby to nebylo moc dlouhé. Ale zmatené to asi bude dost, bohužel ![]() Nevím, zda se mám rozvést, nebo ne. Na manželovi (m.) mi spousta věcí vadí, ale nepočítám, že bych si našla někoho jiného, takže je to alternativa s m., nebo sama. Rozumově mi připadá, že sama bych to neměla lepší a zdůvodnila jsem si, že tedy (zejména kvůli A.) s m. zůstanu, ale proč mi to teda pořád vrtá hlavou a proč pořád o rozvodu uvažuju? Asi bych sebe a A. uživila celkem v pohodě, bydlení - současné bychom prodali, je napůl, a koupili si každý něco menšího ... ale model osamělá matka se synem mi připadal vždycky poněkud hrůzostrašný a taky, není lepší "aspoň nějaký" rodinný model, než žádný? A nebo naopak: není lepší žádný rodinný model, než špatný? A. jak může, vyžaduje mě (a to jsou mu prosím čtyři, ne dva nebo míň), manželovi říká, že ho nemá rád a ať jde pryč (na můj vkus až příliš často). M. nedělá nic kromě chození do práce. Doma je vše povinnost, takže se zúčastní, jen pokud ho k tomu dokopu. Resp. vymyslím, zařídím, naplánuji, vysvětlím. Pak vykoná. Týká se všeho od domácích prací, plánování víkendů, dovolených, zařizování např. s úřady, správky počítače, vrtání poliček, výchovy A. ... Nebaví se se mnou, není mi oporou (jak se třeba choval v době, kdy A. přišel na svět mě mrzí dodnes ), naopak téměř všechny mé "nápady" a plány mi okamžitě otráveně zkritizuje ... Dělá ze mě blbce: snad schválně poskytuje neúplné informace, abych tápala. Teda jen občas, ale stačí. Nemáme nic společného, žádný "projekt" - jako třeba A., nebo dům, nebo třeba nějakého koníčka ... Jemu je všechno jedno. Je sobec - hlavně aby se sám nemusel v ničem uskrovnit (třeba v potřebě spánku). Když je doma, sedí buď u TV nebo u PC, nebo spí. A jako pikoška na konec, o frekvenci sexu ani nemluvím ![]() Rozumně promluvit se s m. nedá, okamžitě se stahuje do ublížené ofenzivy, že mu "pořád" něco vyčítám (průměřně mě popadne touha po vážném rozhovoru cca 1x za půl roku, teď už se ale dost ovládám), on dělá vše dobře, nebo se aspoň maximálně snaží a mě nic není dobré, takže už se teda ani snažit nebude. Jakmile ale vyslovím slovo rozvod, a to s ním nijak neplýtvám, je v naprostém šoku, vždyť mě přece má rád ... takhle to tedy je, myslel si, že mi může věřit a já jsem ho zatím jen využila (pravd. ke zplození A.?) a teď ho odkopnu ... ![]() Jaké má m. dobré vlastnosti? Nebije mě, nepije přes míru, nehraje na automatech. Vydělává a nekomentuje výdaje. Nežárlí. Nehádá se. Nerozčiluje se kvůli hmotným škodám (např. opakovaně škrábnuté auto o stěnu garáže). Pokud ho o něco konkrétního požádám, udělá to zpravidla bez zbytečných komentářů (pomoc doma, vyzvednutí A.). Prostě, abych to shrnula: neublíží, ale ani mi nic nedává. Si teda myslím já. Dle názoru m. jsem trapně pomýlená a chronicky nespokojená. A proto se v tom právě pořád motám. Sama za sebe bych se rozvedla okamžitě. Mám naprosto jasno. To klidně radši sama. Váhám kvůli A. a i kvůli reakci m., jakoby mu nechci ubližovat. Tak si říkám, že optimální varianta by byla, kdyby si našel jinou - aspoň starost o m. bych měla z krku. Jenže ... to bych mu jí asi musela najít sama ![]() Nějaké rady? Tipy, triky, makra? Nejlépe nemožné na počkání, zázraky do tří dnů ![]() Vy se ale mějte hezky! Žádné trable a smutnění! Děti (i ty zatím v bříšku) ať vám dělají jen samou radost a manželé taky! Papa , máta |
| máta | 14884 |
|
|
23.6.2009 8:18:51
Webovky penzionu v Jizerkach: http://web.telecom.cz/vravorka .
Saro, Vrchlabi je v Krkonosich a byt to vzdusnou carou nebude daleko, tema horskyma serpentinama bych Te do porodnice teda vezt nechtela Co radsi pockat a porodit az koncem zari? ;-) Jinak me by se taky libil Petr. Ty jmena se ss (s s hackem) se mi jinak libi, i u vas u Elisky a ja to mam u Alese taky tak, ale jak to konci na s, tak mi to s tim vasim prijmenim nejak nezni. Ale treba Stepan? Matyasu, Tadeasu a Ondreju je ted hodne a prekvapive i Alesu je dost. Ve skolce i v Sokole jsou dva (a ten druhy je pokazde jiny ;-)). Brendy, gratuluju k Radkovi, preju mu vsechno nejlepsi do zivota a Tobe hodne sil a trpelivosti! ;-) No a na tema manzel a tata snad radeji vecer. Moc vam dekuju za ohlasy. Mejte hezky den! |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.