| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Domácí škola

Domácí škola - Deníček

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1290] Názory 12911300 z 16377  [Dalších 15077 >>]
Delete 8214
25.8.2015 16:00:56
noemmi,

z Březové poslali, co sami používají. Používat je samozřejmě nemusíme, ale je to zákonná povinnost školy poskytnout i domškolákům učebnice zdarma.

Jinak učebnice obecně nejsou závazné, ani ve škole je nemusíš celý rok použít.

No a používají celkem ověřenou klasiku. Neznám jen učebnici angličtiny, ale je to zase jen jiná verze běžně užívaných (Project apod.).
Helča + J+V+M 110737
25.8.2015 12:51:20
Ahojky Noemmi.

Zákolany jsem zvažovala do té doby, než jsem si zjišťovala spojení :-( . Tak snad třeba na konferenci či akademii DV ?...
noemmi 66862
25.8.2015 11:42:38
Ahoj, taky zdravím. Mám ten přípravný týden ~:-D .

K tématu Březové nic nemám, ale zaujaly mě ty učebnice - to máte to, co vám přidělí škola, nebo si můžete vybrat? A pak se jimi musíte řídit? Nebo posílají všem to, co používají u nich a je na vás, co s tím uděláte? A pokud ano, tak co používají?

Já mám na tuten školní rok plno plánů, uvidíme, co z toho nakonec bude, už se docela těším. Prázdniny jsou fajn, ale trocha klidu též už neuškodí ~y~. Budeme mít v domácí škole dvě dětičky, tak snad to půjde i s tou drobotinou okolo ~o~.

Barbushko, moc tě zdravím, ještě víc se stydím, a dej prosím vědět, až ti dojde balíček, který ti měl dojít už kdysi dávno. ~f~~f~~f~.

Jsme nahlášeni do Zákolan, uvidíme s někým? já vím, ještě je tolik času, že kdovíco bude.
Delete 8214
24.8.2015 15:50:09
kotrmelko,

jo, tématické plány jsem rozklikla, jen nevím, jestli jsou letošní nebo loňské, ale ono je to skoro jedno.

Učebnice nám přišly někdy začátkem srpna.
kotrmelka 58142
24.8.2015 15:14:16
Delete: když klikneš na požadovaný ročník, ukáže se krom jednotlivých předmětů také učební + tématický plán pro daný ročník (já ho tam mám hned první) Je tam rozpis učiva po měsíci. V jednotlivých předmětech pak máš prezentace, testy atd.

Výchovy hodlám řešit fotkama, ale asi to nebudu přehánět, nechystám žádný slovní popis nebo videa ,pokud to nebude vyloženě nutné.

Přišli vám už někomu z Březové učebnice???
Delete 8214
24.8.2015 12:40:53
Mariko,

pak už pravděpodobně chybí to propojení sluchového a zrakového vnímání.

Můžete ještě zkusit náslovnou slabiku, kdz nebude říkat jen počáteční písmeno slova, ale celou první slabiku, nejlépe zase ve spojení se zrakem, takže třeba spojování slabik s obrázky. No a pak všechny možné hry a skládačky, co patří k počátečnímu čtení. A to samotné čtení smysluplného textu trochu upozadit.

Může třeba ve sloupečku podobných slov hledat to, které jí zadáš (nebo si ho vylosuje, nebo poskládá ten sloupeček vedle ještě jednou a na lístečku budou ta slova třeba psace nebo malými písmeny apod.). Pak křížovky, jednoduché osmisměrky, hledání slov ve shluku slabik...

Loni jsem učila prvňáky podle Živé abecedy a slabikáře z Nové školy a byla jsem nadšená množstvím her a nápadů, co se dají s písmenky, slabikami a slovy dělat. A ač jsem totální začátečník, tak zrovna čtení všech 25 dětí mělo rádo a to včetně těch, kterým to opravdu moc nešlo. Prostě to byla jedna velká hra a fakt věřím, že hodně udělaly právě ty učebnice.
S psaním už je to horší, mám tam děti, co nerady píšou, i když píšou hezky, a naopak, baví to ty, kterým to třeba až tak nejde. Takže odhaduju, že je to spíš o tom, že psaní písmenek baví prostě jen někoho. U psaní považuju za nejdůležitější dát mu smysl, takže používat ho jako komunikační prostředek nebo při hrách, případně pak k vyjadřování myšlenek, pokud to to dítě baví. A to jde doma lépe než ve škole. Ale zase to chce nechat dítě trochu zapomenout, že vlastně píše.

Jejda, jsem se zase nějak rozepsala a zároveň naladila....zítra mi to začíná....jsem to ale macecha, svoji domškolačku (začínáme až teď v páté třídě) nechám válčit s tatínkem a věnovat se budu 27 (asi, pokud ještě někdo nepřibyl ~:() cizím ~l~.
MarikaP+3 82381
24.8.2015 8:38:17
Delete, myslíš tím aby si zapamatovala, jak se jednotlivé tvary písmen čtou? to je právě zvláštní, že ona se o to zajímala už poměrně brzy a většinu písmenek zná cca od 3 let, i psát hůlková písmena umí už poměrně dlouho, ale to spojování jí ještě před půl rokem neříkalo vůbec nic. Možná jsem jí to trochu znechutila tím, že jsem jí do toho nutila, když jí to fakt vůbec nešlo. A k psaní má bohužel podobný vztak (snad ještě horší).
7kráska 18433
24.8.2015 8:24:08
A hned nesu nějaké odkazy pro začínající domčitelky, ale i pro pokročilé :)
http://www.tvorivaskola.cz/matematika-cinnostne-v-1-rocniku-pripravna-pocetni-cviceni/t1070
http://www.i-creative.cz/2015/08/23/johanna-basford-omalovanky/
7kráska 18433
24.8.2015 8:22:59
Ahoj všechny mé souputnice domácí školou, doufám, že jste prožily pěkné prázdniny a přeji vám všem, aby vám (nám)učení šlo nejméně stejně dobře, jako v uplynulých letech ~;((~;((~;((
Tragika 61116
24.8.2015 8:05:58
Delete, určitě většina dětí v Březové nechodí do ZUŠ. Netuším, ve které třídě jste, ale jistě víš, co je zhruba náplní hudebních výchov. Nahrála bych dítko při hře na nástroj a pokud během roku navštívíte koncert, či jinou hudební produkci, tak to také zaznamenejte. Předpokládám, že každé ditko se nějak hýbe. My jsme měli fotky z plavání, potápění, lyžování, jízdy na kole, lukostřelby, lezení na umělou stěnu, tenisu a badmintonu. Fotky nejsou povinné, stačí jen zapsat a odeslat.
[<<Předchozích 1290] Názory 12911300 z 16377  [Dalších 15077 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.