Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Dáša,Ondra10/03Lucka1/06 | 19585 |
|
|
4.3.2009 13:56:27
I pionýrský jsou teda drsný
.My děláme pionýrský tábory a jsou stejný jak skautský, jsme taky drsoni ![]() |
| perdita | 3248 |
|
|
4.3.2009 13:23:45
Milko, já na něm nebyla, bylo na něm moje mlčenlivé dítě. Ano, vaří si, spí ve stanech na podsadách, které si sami dají za pomoci sekyry dohromady, chodí do nejbližší obce po dvou nakupovat, připravují oheň a dřevo na oheň, puťák 18km v dešti, pak vztyč stan a uvař si véču, přespi, ráno to zbal, dej si zase na záda a zpět. Vypuštěni na x hodin sami, noční hlídky po dvou hodinách jsou i pro sedmileté, ráno hygiena v rybníce, že prší, nevadí. A tak... to vím, zbytek netuším, páč jsem nebyla.
|
| 8.5Yettynkaa12 | 51440 |
|
|
4.3.2009 12:46:17
Jasně, to je o povaze dítěte. Já byla zakřiklá a domácí mamánkovitý typ. Dnes bych řekla, že jsem jasný extrovert, ale jako dítě jsem si tak nějak vystačila sama a s pár důvěrnými kamarády.
Já mám naštěstí fungující mamku a tchýni, mamka je v důchodu a mají chatu, takže nebude problém mít děcka na prázdniny někde upíchnutý, kdyby byly co se táboru týče po mně. Opravdu vím, jaké jsem z toho měla sama trauma, a tohle bych svým dětem nechtěla udělat. Ale třeba je to bude bavit, to by bylo ideální. Perdito, jen pro představu: v čem je ten skautský tábor tak drsný? Musí si tam asi sami vařit, sami vše dělat, ne? Sami sekat dřevo a tak? Jinak jasně máte pravdu, že lepší tábor navazující na nějaký kroužek. Já hlídávám o prázdninách občas neteř, tak si to se švagrovou prohodíme, takže se zapojí teta, dvě babičky, takže s prázdninama snad nebude problém. Zatím je na tohle teda čas, jsem doma ještě dva roky. |
| Klára+2 rošťandy |
| • |
4.3.2009 8:33:26
Já jsem taky jedináček a taky jsem jezdila každý rok na jiný tábor, kde jsem nikoho neznala, ale já to milovala, děsně moc jsem se na děcka těšila, lehce jsem se seznamovala, takže jsem problém neměla. Já jsem naopak řvala při odjezdu domů, páč ty tři týdny byly na mě málo, ještě chvíly jsme si pak s děckama dopisovaly, ale časem to samozřejmě upadlo. Jeden rok jsem jela dokonce na dva tábory.
Jak píšou holky, taky se mi zdá lepší, když dítě navštěvuje celý rok kroužek a potom jedou společně na tábor, je fakt, že ten skautský je mazec, ale nemám pocit, že by to dětem nějak zvlášť vadilo. Alternativou jsou příměstské tábory nebo i kroužky mají tábory. Třeba v ZOO je kroužek a potom v létě mají i příměstský tábor. Nebo Sandra s tím plaváním má o prázdninách soustředění a je to v podstatě formou příměstského tábora. Já právě pro Rebeku uvažuju o té ZOO, ale nechodí do kroužku, protože je pro nás v nevhodnou dobu, takže nevím jestli by na ten tábor mohla, musím to ještě pozjišťovat. |
| perdita | 3248 |
|
|
4.3.2009 7:22:51
Tábory... příměstský je na osm hodin denně, to bych jako žádnou tvr´dárnu neviděla.
Skautský je na tři týdny a je tvrdý ve všech směrech. Vlastně tvrdší tábor pro malé děti nenajdeš. Nikdo by dítě do něčeho takového samotné nenutil, kdyby nechtělo. Taky bych tam určitě dítě neposlala, kdyby nechodilo rok do skautu, neznalo dobře svou šestku a šestníka a na tábor by měl jet nějaký kamarád, případně šestník nebo podšestník, kterému děcko věří, ale jak říkám, tohle dítěti nenaplánuješ a nerozkážeš, tohle musí samo chtít. |
| Jeanne | 15537 |
|
|
4.3.2009 7:16:14
No ale mají rodiče možnost to dítěti nějak zpříjemnit, některé kroužky probíhající přes rok, mají tábory o prázdninách, pak se tam dítě cítí určitě jinak, i když se mu stýská. Nebo např. domluvit se spolužáky, kamarády, na tábory jezdil tehdy kdekdo.
|
| 8.5Yettynkaa12 | 51440 |
|
|
3.3.2009 21:36:51
Já se přiznávám, že jsem tábory vyloženě nesnášela, děsně se mi stýskalo a nedokázala jsem to překonat. jsem jedináček a byla jsem na rodiče hodně fixovaná, rozhodně mne ale třeba nerozmazlovali, to spíš naopak, chtěli, abych se otrkala,(byla jsem brýlaté zakřiknuté dítě, které se v neznámém prostředí blbě aklimatizovalo), tak mne na ty tábory nutili, ať se otrkám. Už v květnu jsem se netěšila na prázdniny, že budu muset na tábor. A tam jsem málem stříhala metr a tajně řvala na záchodě. Jezdila jsem pokaždé na jiný tábor, kde jsem nikoho neznala a nebyla jsem ten easy typ. Zvláštní, protože dnes jsem docela společenská. To jen moje vzpomínky. Dnes už to vidím z pozice rodiče z jiného úhlu, že ti rodiče občas nemají jinou možnost, než dítě upíchnout na tábor, když prázdniny mají dva měsíce...
ad Samuel - on je flegmatik-melancholik, hodný, leč uťáplý, neprůbojný. Bojové sporty ho ale lákají, a já to vítám s povděkem, protože si myslím, že přece jenom mezi klukama aspoň o nějaké procento stoupne v ceně, bude-li mít aspoň nějaký sval, kondičku, schopnost bránit se. Zatím je kost a kůže a asi vždy bude, má to v genech. |
| Jeanne | 15537 |
|
|
3.3.2009 21:33:03
Lenko, kdyby tě to zajímalo, tak jsem na podzim (listopad) byla na homeopatii u maminky Lukáška a Matyáška od nás z MŠ a ve spoustě věcí mi už od té doby pomohla, co doktoři léta nezvládli.
(bolest žaludku pryč ze dne na den, ty afty a únava se o 90% zlepšily, a to poslední dobou se prolívám mlíkem), před tím jsem se několik let léčila u jiného homeopata, kde výsledky nic moc, tak můžu srovnávat. ![]() |
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.