| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Povídání maminek z Brna a okolí

(?)
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 27062  [Dalších 26842 >>]
Ivana, Terka8/99, Šimon7/02 6929
17.12.2010 19:09:29
Dáši tak držím palce, ať vám zdravíčko vydrží co nejdýl!~R^:-)
Perdi to je ono, to jste měli štěstí a závidím, ale když čím dál víc mluví dítě o sebevraždě... prostě nechci riskovat. Trvá to fakt už dlouho~7~
Aprilko díky, ty hromádky vypadají že jsou ty co myslím, super~g~ Ještě je asi vyzkouším~w~
aprilka 13749
17.12.2010 18:54:01
Vločkové cukroví - můžu zase já ~;)? Dělám tyhle dva druhy, už několik let, moc nám chutnají.

Vločkové sušenky - hromádky

1pytel vloček (půl kg) - raději velké vločky,
1hera,
3vejce,
15dkg cukru,
12dkg hrubé mouky,
necelý prášek do pečiva,
rozinky oříšky mandle dle libosti.

Vločky upražíme na rozpuštěné heře (stále míchat). Po vychladnutí
přimíchat ostatní přísady. Na pečící papír tvořit hrudky (mamáčet si ruce
do vody) a zvolna pečeme do mírného zhnědnutí - 170˚C asi 20 minut

Ovesné koláčky

100g hery,
80g cukru,
100g vloček (lepší jemně mleté),
100g hladké mouky,
lžička prášku do pečiva,
1 vejce,
půl lžičky skořice,
3lžíce nasekaných ořechů nebo mandlí,
3lžíce rozinek (nebo kandované ovoce),
marmeláda na plnění.

Tuk utřeme s cukrem, přidáme vše ostatní, pak děláme kuličky a dáváme na pečící papír dál do sebe (po upečení trochu naskočí ). Opačným koncem vařečky děláme důlky, do kterých dáme trochu marmelády. Pečeme zmírna asi 20 - 25 min. Nejprve jsou křupavé, ale po pár hodinách změknou.
perdita 3248
17.12.2010 18:25:56
Ivy, taky jsem to v určitém období sledovala, Adam se tak nějak vznášel a propadal, ale ustálilo se to. Prepuberta je sviňa, ale to určitě překonáte!

Cukroví z vloček znám, ale protože jsem to já a ne někdo normální, je to cukroví bezlepkové~t~
Dáša,Ondra10/03Lucka1/06 19585
17.12.2010 18:03:55
čau, tak my máme snad odmaroděno (minulý týden), tak snad přes svátky vydržíme ok, jedem taky na lyže - do Bílé.
Olešnici tedy o víkendu vynecháme, aby nás nesejmula Ivča ~y~
Jinak Ivy přeju, ať mají všechny vaše choroby a obtíže co nejmírnější průběh a zdárné léčení. Jsou to děsné věci, co ty naše děti potkávájí, a už od malinka :((((

Z ovesných vloček jsem znala jen takové jako Müsli, co se peklo, ale přesný recept už nevím - tuším tam bylo kondenz. mléko, vločky a ještě něco, už nevím.
17.12.2010 15:23:29
Aha, tak Olešnici mám tak v hlavě, že vás o ní informuju dvakrát tak pardon~t~~z~
17.12.2010 15:22:36
Ahoj Peti, tak já vlastně točila jen Terku a to, jak jí to cvičitelka předříkávala, točila jsem až cvičení, kdy už to Terka nepotřebovala ukazovat, tak možná proto nebyl problém.
A dík za podporu, nějak se to na nás všechno hrne, doufám v lepší příští rok.
Deprese se u Terky rozjížděla pozvolna od cca 8 let, méněcenné stavy, pláč, z toho euforie, pak řeči o tom, že skočí z balkonu když byl sebemenší problém... pořád mi to vrtalo hlavou. No a s nástupem puberty je to čím dál horší, už asi dva roky nemůže večer dlouho usnout, všechno je problém, neumí zvládat stres. Je to čím dál složitější s ní něco řešit. Naštěstí ve škole jí zatím učení jde, jen se spolužáky má problémy. Nevím, jestli to píšu srozumitelně, kdyžtak se konkrétně zeptej. Natálce držím palce, k psycholožce jste chodili? Ta to objeví už při náznaku.
Zatím je Terce po lécích tak všelijak, tak se zítra jedem rozptýlit do Olešnice, budu se ve svým věku učit na sjezdovkách~t~
Tak se pochlubte, co máte napečeno? Nemáte některá osvědčený recept na nějaké cukroví z ovesných vloček? Někde jsem kdysi ochutnala takové hromádky z vloček a oříšků, pečené nebo to bylo i opražené, nevím, nemůžu žádný takový recept najít. Všude jen těsta na vykrajování a to nechci.
Okartep.. 25791
17.12.2010 9:50:18
jejda Ivi, to si teda užíváte.. tak at všechno rychle doléčíte...

můžu mít blbej dotaz, jak se u malýho dítěte projevujou deprese? mně to zajímá čistě z osobního hlediska, máme po úmrtí blízkého člena rodiny a Natulka je furt taková smutnější..

s natočením rehabky tě chápu, to je super věc, ale sama jsem s tím narazila, v porodce mi ukázali cviky jak cvičit natulce metatarsus, měli jsme cvičit tak 10x denně, tak jsem to chtěla i pro manžela natočit a teda těžce jsem zhavarovala, ta rehabka na mně řvala, že jí si natáčet teda nebudu, že bůhví k čemu bych to chtěla použít, že nic takovýho nebude.. s těma hormonama po porodu si dovedete představit, jakej to ve mně udělalo šrumec.. samo, že ty cviky jsem pak doma pletla a přivodila jí kvůli tomu delší rehabilitaci... :(
16.12.2010 16:27:10
Ahojky vespolek:-) Jsem s Terkou doma, tak nakukuju, jak se máte. U nás stále boj, krom tiků zjistili Šimonovi astma tak inhalujem no a Terce se po čtyřech letech bojů rozjela deprese, takže skončila na psychofarmacích tak jsme doma a pořád ji hlídám, v půlce ledna ji čeká hospitalizace na psychiatrii...asi si vybíráme všechno naráz.
Mám zlepšovák na zapamatování si cvičení z rehabilitace, Terka má kratší nohu a je ochablá, tak jsme byli taky párkrát cvičit no a mně napadlo si to celé natočit na video a tak si to doma sama pouští na pc a cvičí podle toho~;)
To máme zimu, co? Představte si, že mně rodina chce donutit naučit se v mém věku na sjezdovkách~:-D tak v sobotu jedem do Olešnice, držte mi palce, ať sebe nebo někoho nesejmu, bojim bojim~8~
Přeju hezký večer, jdu si vás přečíst zpátky a budu nakukovat, třeba sem zrovna některá přijdete~x~
Martina_Sam_Nath 8848
16.12.2010 8:06:34
Díky díky díky :o)))) to je přesně to co potřebuju :o)). Hurá, teď si jen uděláme díry v čase a bude to. Když vidím jak se mu cvičením lepší plochonohy tak záda a břicho budou hračka, když vydržíme :o)).

Na rhb jsem se ptala hned jak jsme tam byli poprvé. Ale oni to mají v hlavě, posbíraný z různých knížek a kurzů a tak nějak, neměli nic co by mi mohli dát. :o(( Teď dnaposledy jsem si něco málo psala, kreslila :o))) ( komedie jak hrom , moje poznámky a kresby .o))), ale abysme to dělali pořádně tak se hodí obrázky.

Teda potřebuju zajet do medlánek Samovi pro hábit na karneval a teda že by se mi chtělo v tom mrazu ...... Málem mi umrzly prsty jen přo doprovodu ke škole.
aprilka 13749
15.12.2010 21:38:05
Já používám tyhle stránky.
http://www.stripky.cz/190-drzeni-tela1.html

Občas sem nakouknu kvůli tipům na akce s dětmi, tak teď můžu poradit zase já ~;).
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 27062  [Dalších 26842 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.