| Pole levandulové | 23006 |
|
|
8.3.2022 11:20:00
Nemám ráda rodinné oslavy. Znamená to, že budu muset trávit odpoledne s lidmi, které bych si sama nevybrala a poslouchat jejich názory, které mi nezajímají. V případě, že tu oslavu pořádám, tak si taky nemůžu vybrat, protože když pozvu jednoho, automaticky dorazí i druhý a vzhledem k tomu, že to není moje příbuzenská větev, tak to nejde zařídit, aby přijeli jen ti, které bych chtěla. Navíc je problém s občerstvením - kupované nebo restaurační se neuznává, je nutné se s tím osobně patlat a pak všem říkat, v kolik jsem musela vstávat, abych to stihla, což odmítám, takže jsem stejně naprd hostitelka, protože občerstvení řeším cateringem /návštěva restaurace neprojde/. Mohla bych se bouřit, ale jednou za rok to přežiju a neberu si to osobně. Lepší je, když je hezky, to se alespoň rozptýlí po zahradě.
Naopak oslavy s přáteli, ty si užívám ať už jsem na straně hostitelky nebo hosta. Přátele si vybírám, takže taková setkání jsou milá, předem se domluvíme, co kdo přinese a bývá to skvělé. |
| Salamajka | 156972 |
|
|
8.3.2022 6:57:47
Přesně a odpadá rypani typu jestli jim brambory a vyrvavani na celou restauraci že teda já mám to speciální jídlo. 😟😟😟. Bože fakt. Nejhorší je to u tchýně v obýváku kde nemáš ani kam odejít. Ta rýpe pořád dokola. ☹️☹️☹️
|
| caira (Vojta1/03,Mates11/04) | 5858 |
|
|
8.3.2022 6:52:25
Přijde na to, s kým bude oslava.
Pařby s přáteli ku příležitosti narozenin mám ráda, preferuji venkovní. Oslavy rodinné nesnášim. Ať se slaví cokoliv. Tady upřednostňuji v malém kruhu (my 4 + mami a přítel, nebo my 4 + tatí a přítelkyně ) Problém je, že můj táta je megaloman. Na svoje oslavy , a on slaví i jmeniny ve velkém, sezve i moji tchyni a švagrovou , děti své přítelkyně, sestru přítelkyně s manželem, její maminku (tu beru ok), Naposledy to skončilo tak, že na takovéto rodinné oslavě, jsme seděly se ségrou na druhém konci hospody, než táta (tak nějak neměl čas). Opravdu si myslím, že je lepší přjet, popřát a věnovat oslavenci dvě hodiny svého času popovídáním či procházkou. |
| Marika Letní | 140743 |
|
|
7.3.2022 22:39:55
Oslavy jo, ale ne jejich přípravu a organizaci. To úplně nesnáším. Takže vlastní oslavy chystám radši tak, že zarezervuju restauraci.
![]() |
| holkamodroočka | 156337 |
|
7.3.2022 18:13:58
Konzervo, to bych si nedovolila tvrdit
. Já to znám jako pořekadlo, myslím, že to říkali kamarádi Slováci . Do hloubky jsem se nad tím nezamýšlela... |
| TaJ | 81121 |
|
|
7.3.2022 18:08:29
Renko, tak my jsme synovi k 10.narozeninám uspořádali oslavu v Klubu deskových her a tam byli se všemi dětmi i rodiče...protože každé dítě jelo prakticky z jiného kouta Prahy, takže rodiče je tam dovezli a zůstali, než aby jeli někam zase zpátky a pak se vraceli...program byl připravený majitelem herny, ale rodiče se samozřejmě mohli k deskovkám přidat taky a hrát s dětmi, nebo si sednout s námi a dát si kafe a popovídat. Ale bylo to jen 9 dětí a rodiče jsme všechny ze školy poměrně dobře znali, hlavně já jsem se s nimi vídala nejmíň 3 roky prakticky denně při dojíždění do školy a ze školy.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
7.3.2022 18:04:49
Moniko, jo, v kroužku se chystám zeptat, tam znají spoustu lidí na různých místech...předloni se takhle syn někde zmínil, že se mu hrozně líbí nový Vectron s logem VÚZ a za nějakou dobu mu do školy přišla tajemná zásilka, na jeho jméno a jeho přezdívku na YouTube, ve které byla flashka ve tvaru dané lokomotivy, čokoláda s tou lokomotivou a hromádka vystřihovánek té lokomotivy pro celou třídu (mají tam víc vlakových nadšenců)...s průvodním dopisem ředitele VÚZ adresovaným přímo synovi
, doteď nevíme, kdo to zorganizoval, ale syn byl nadšený. |
| Renka + 3 | 26652 |
|
|
7.3.2022 17:53:00
Mě se ještě nikdy nestalo, že se rodiče chtěli vetřít na dětskou oslavu, občas jsme tedy někoho pozvali na kafe, ale spíš až když pro dítě přijel ke konci, než v průběhu, to nebyl čas. My jsme pro děti mívali připravený program, takže bychom se rodičům stejně věnovat nemohli.
|
| Renka + 3 | 26652 |
|
|
7.3.2022 17:50:30
Já si myslím, že to kolem jídla moc řešíte. Mám zkušenost, že každý něco donese, takže každý se svou speciální dietou si donese to své a z ostatních nabídek vyhodnotí, co může jíst. A stejně to o jídle až tak nebývá. Podle mě spíš o prostoru. Z toho důvodu mám v domácím prostředí ráda oslavy, kdy jsou tak tři rodiny pohromadě, víc už je moc.
Když jsme slavili mužovy padesátiny, byla oslava v restauraci, občerstvení formou rautu, každý si chodil s talířkem, zastavil se u jedné skupinky lidí, pak u další skupinky, nebyl určitě omezen jen na hovor s tím, kdo seděl vedle, místnost byla větší než doma, prostorná, svoje padesátiny oslavím podobně. |
| Monika | 123907 |
|
7.3.2022 17:49:22
TaJ, nebyla by třeba domluva v tom vlakovém muzeu v Lužné? Nebo nevěděl by o nějaké vhodné možnosti vedoucí synova kroužku?
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.