| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Kočárky

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1180] Názory 11811190 z 17459  [Dalších 16269 >>]
Mariana +2 135342
12.3.2013 14:39:10
Jak to je korbičkou nevím, já ho používala s autosedačkou, s tou to šlo v pohodě, korbička už asi bude zabírat víc místa, ale tak na obrázkách ji k tomu mají. Ale to asi bude u všech tandemů podobné, ty korby se teď stejně dělají dost malé.

Já si ho napoprvé nevybrala, kvůli tomu místu a i kvůli tomu že se mi to moc nezdálo s tou korbičkou. Nakonec když jsem zjistila že pro náš účel ta Teutonia nevyhovuje jsem sháněla narychlo cokoliv jiného, bylo už léto a ihned nic moc nebylo k mání, ten Powertwin jsem sehnala snad jediný v republice skladem, prodali mi vystavený, jinak bylo dodání 4-6týdnů. Takže taková trochu z nouze ctnost, ale sama jsem pak byla překvapená jak mi mi vyhoval a věci které jsem myslela že budou vadit, tak nevadily. A cenově vyšel taky docela dobře, k tomu jsem koupila Jané autosedačku. Pak jsem ještě dodatečně koupila nánožní, ale ten jsme snad nidky neměli.

Ono jsem nakonec na cestách zůstala jen u té autosedačky, protože když jsem mimčo vyndala z auta a spalo, tak bych stejně nepřendávala a jen jsem ho přiklapla do kočáru. Když se vzbudilo šlo do nosítka (aby byl výhled ~:-D, ale tak to naše bylo "nosící"). Pak zase pro změnu do autosedačky, mezitím jsme stejně někam popojeli autem ... a stačilo to takto. Klasickou korbu (a skate) jsem měla na monokočáře jen na takové "pochůzky" kolem baráku doma.
tamta 132549
12.3.2013 14:34:34
jo a ten PaT sport není tak krásnej jako třeba vibe ale je dablkit i kočát prostornější a vejdou se tam i vyšší děti.
tamta 132549
12.3.2013 14:32:53
měli jsme PaT sport, zelenej. Děti od sebe 2roky a max spokojenost. Starší seděl nahoře ve sporťáku a byl šéfem korábu, o miminu prakticky nevěděl, mimčo spokojený, nikdo na něj neslintal, nefoukalo, nesvítilo mu tam. Pod kočárem v košíku pes:-). Kočár skladnej, malej, lehkej, vydržel cokoliv a že sme ho nešetřili. Když bylo malý tak půl roku jezdila s nadšením dole, ale spíš sem dublekita vozila v košíku pod kočárem a větší šlapal. Pořídili jsme ho protože starší zdrhal(proto ne skejt). Takhle sme byli konpaktní a zvládali mhd, i třeba drsnější terén.
Mariana +2 135342
12.3.2013 14:10:18
Nedopsala, i ten Easy walker, jako na dvojčecí kočát určitě fajn, ale prostě ta váha tam taky je. Nevím sice jak vypadá složený, ale i tak bude pořád dost velký. Já si vyzkoušela na "vlatní kůži" že pak dochází k tomu, že sice kočár vezeme, ale nikomu se ho nechce neustále vytahovat ~t~, takže jakoby nebyl.

Každopádně doporučuji ať už si vybereš jakýkoliv, jít si někam vyzkoušet, složit a zkusit jak se s ním v tomto stavu manipuluje a zda ho zvedneš. To jsem hrubě podcenila já. Tu Teutonii bych prostě já do auta sama nedala. Nevím teda jak to počítají, ale rozdíl mezi těmi mými kočáry dle v popisu výrobce byl asi mám dojem jen 3 kg, což mi "na dálku" nepřišlo moc, ale v reálu to bylo trochu jinak.
Mariana +2 135342
12.3.2013 13:58:54
No v podstatě jo, když se ta přední opěrka sklopí tak je to tam takový stísněnější, a nemá si je při spaní moc kam seskládat nebo zapřít,
Ale to jen kdyby šli oba spát a ten zadní byl dost velkej, nebo spíš dlouhej. U menšího dítěte to moc neva, to až těm větším. Ten náš by se totiž vozil i ve 4 ~t~. Ale jde to, spali tam v pohodě, jen že to není prostě ideál. Jsou to prostě ty plusy a minusy.

Jo a před kočárem vedle sebe bych teda po svých zkušenostech spíš varovala - teda na ten zamýšlený účel toho častého cestování a výletů. Ono je projet a "projet". Prostě je to pořád širokej mamlas, na tu délku ten tandem je prostě mnohem v tomto smyslu praktičtější. S tou Teutonii jsme taky "projeli", ale nasoukat se s tím někam do restaurace, taky nehrozí menší obchod než obrsupermarket, v některých městech třeba Itálie, Francie na to středověké uličky taky moc dimenzované nejsou ~t~ S tím tandemem se mnohému prostě vyvaruješ.
Tinuviel 07/07+09/09+02/16 20007
12.3.2013 13:43:32
co iCandy Peach Duo??
Kapradina 34186
12.3.2013 13:04:00
Anemon,
jsem ráda, že tu někdo zmínil EasyWalker - z té nabídky na trhu mi fakt přijde k variantě - miminko v korbičce a dvouleťák ve sporťáku, kde se může v případě potřeby celkem pohodlně vyspat jako nejlepší. Skládání a ovládání také super. Jen tedy Margrit nechce dvojkočár, ale tandem - má pocit, že všude neprojede ... já projela tedy všude, i když pravda výtah jsem nezkoušela, to nějak nebylo kde. ~;)
Mariana +2 135342
12.3.2013 13:01:29
aha já nevěděla jak to přesně myslíš, těch variant je hodně.

Ano je pravda, že přední sporťák úplně do lehu sklopit nejde, navíc tam trochu "zavazí" buď ta autosedačka nebo kolena druhé dítěte. Ale právě copak Phil jde? ta verze co jsem viděla teda sklopit úplně nešla, navíc to pak naráží už na hlavu toho spodního dítěte, který ale sklopit nejde vůbec, tak je tam jak nákup k košíku. Takže za mně to bylo buď se obě děti vyspí nějak, sklopí se aspoň částečně, nebo jedno vůbec - u Phila.

Ono je to vždycky nějaký kompromis. Já původně právě kvůli tomu sklápění a celkově pohodlí vybrala kočár vedle sebe Teutonii, čehož jsem dost litovala, důvody jsem už psala.

Ale nakonec mi to u toho Jane nijak nevadilo. Ze začátku když bylo mladší miminko a straší 2 roky, tak měl tu zadní sedačku a proti sobě autosedačku, sklopit to tak šlo dobře, je míň místa na nohy, ale když byl malý tak tolik nevadilo, stejně se většinou skrčil na bok do klubíčka. A když byl větší tak jsem to dala opačně, spával v té přední, a i když nejde sklopit úplně, tak mu to nakonec nijak nevadilo, normálně tam v pohodě spal.
Z mé zkušenosti nakonec ani tak nevadilo to částečné sklápění, ajko spíš to že ten druhý nemá moc kam dát nohy, delší dítě se tam hůř směstná a navíc tam má "naklopenýho" sourozence.

Mně se na tom kočáru líbila dost ta variabilita, že se to dá poskládat různě podle věku i situace. Ono je to prostě něco za něco, nic není ideál. Na každé variantě něco vadí. Pro mně nakonec byla pririta váha, skladnost a to že se "relativně" pohodlně vyspí příp. obě děti. U Phila si lehne jen jeden. Kočáry vedle sebe mají prostor a pohodlí, ale cenou je váha a objem.

Ale nakonec jsem zjistila, že věci které jsem "řešila" - jako třeba právě to sklápění do lehu, nakonec vadily mnohem míň než něco co mně řešit až tolik nenapadlo.
Danik78, P+D 7/09, H 4/11 61018
12.3.2013 12:49:54
Dvojčata jsem vozila často ještě na kočáru, měla jsem pro ně Bumbelride Indie Twin. Mimino naštěstí dubnové v šátku. Když se některé dvojče občas uvolilo slézt z kočáru, tak jsem nasadila korbičku a mimino v kočárku.
Potom jsem měla Xlander se skate.
Byla jsem ráda že jsme měli skate jenom půjčený, děti na něm nechtěly moc jezdít~l~
anemon 100064
12.3.2013 11:43:25
Magrit - P a T za mne nee.

Měla jsem dvojčecí ABC design (ten bych jako sourozenecký nedoporučila, těžší dítě bylo pohodlnější vozit u madla, k miminu bys měla dál)

Pak Easy Walker Duo a ten je vhodný i na sourozence, mimino si dáš čelem k sobě, sourozence po směru jízdy. Uveze hodně, dobře se s ním manipuluje a složený je taky rychle (skládala jsem i do výtahu, takže několikrát denně)
[<<Předchozích 1180] Názory 11811190 z 17459  [Dalších 16269 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.