| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Pes equinovarus

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 450] Názory 451460 z 14951  [Dalších 14491 >>]
Cisarova 103062
11.2.2014 21:40:18
Doktorka vyřizuje Jánské lázně.
Sara33(Eliška 07, Petr 09) 6948
11.2.2014 8:27:58
Jsme na horach nemam moc casu, tak odpovidam v rychlosti jen k pooperacnimu stavu.
Nenechej ho bez rehabilitace. MUSI se postavit, musi se rozhybat. Vezmi ho do bazenu, at zlehka zatezuje. Ono je to hlavne v hlave. Skoda ze jste nejeli do lazni hned po sundani sadry, oni byho tam uz rozchodili.

Dcera po operaci - nechtela se postavit, odmitala berle, po 3 týnech kontrola u Ch. a hrozil reoperaci, protože noha zatuhla, mordovali jsme ji pak silou,a bychom to rozhybali, takyjsme meli lazne az s odstupem skoro 1,5 mesice po sundani sadry. Brala jsem ji obden do bazenu slapat vodu, ve virivce v teple vode pomalu stoupat na schudek. Rehabka mi taky ukazala par veci.
Ale dnes uz bych si zaridila lazne co nejdriv, usetrila bych jeji i sve slzy /hodne jsme ji ublizovali, vriskala bolesti, kdyz jsme to protahovali/....
Jana Martinová 45757
10.2.2014 22:34:49
Cisarova - přeju, aby to nakonec dobře dopadlo a operace pomohla.
Do kterých lázní pojedete?
marketa80 103039
10.2.2014 21:22:30
Ahoj, myslím že jsme se spolu viděly kdysi při sádrování na Bulovce, byla jsi tam s dvojčátkama.. já mám Tomáška, 3 roky 9 měsíců. Je mi moc líto, co prožíváte.. nás ted také čeká operace, transpozice šlach, Tomášek bude mít sádry 6 týdnů, také mám strach, že po sundání obou sáder najednou se mu nebude chtít na nohy postavit, ani nevím jak to celkově vše zvládne, doktory nesnáší...
Moc jsem nepochopila, co konkrétně má Matěj s nohama, jestli krom toho křupání jak popisuješ, se mu zhoršilo i pec? že mu tedy chtěli prodlužovat achilovky a přehazovali i nějakou šlachu? nemáš ve zprávě co konkrétně mu dělali za operaci? A šest špatných genů, co je to za diagnozu? Nejhorší když člověk neví co mu vlastně je, aby se podle toho zařídil... Držte se!! Jediné co si myslím a snad tě tím podpořím, že Dungl i Chomiak jsou kapacity a určitě udělají pro malého maximum co budou umět.
Jak dlouho měl malý sádry? jak jste to období snášeli? vůbec si to neumím představit jak ho budu nosit, či zase vozit v kočáře...
Posílám hodně síly, snad už si to špatné naši prckové vybrali a bude už jen líp... hodně štěstí!~;((
Cisarova 103062
10.2.2014 21:04:35
A k jídlu na Bulovce. Horší vývařovnu jsem nezažila, to se nedá vůbec jíst. Maminky pro miminka měli speciální stravu. Myslím, že jim dávali skleničky, ale nejsem si s tím jistá. Matěj měl pomalu stejné jídlo jako já.
Cisarova 103062
10.2.2014 21:02:06
Zdravím všechny, jsem zde po velmi dlouhé době. Matějovi je dnes 3,5, možná si mě maminky pamatují, byla jsem naprosto zdrcená, když nám v těhotenství o vadě řekli a doporučili nám potrat. Do 3 let jsme byli v pohodě, byl naprosto zdravé dítě, ale pak se to začalo všechno kazit, nemáme problém jen s Pec. Matějovi se začali vyvíjet špatně klouby, má špatné kolena, kyčle, neustále v něm křupe. V září jsme byli na metabolickém vyšetření, které potvrdilo, že to metabolická vada není, ale že má 6 špatných genů. Teď dělají rozvahu, jestli se jedná o kostní dysplázii. Matěje v prosinci operovali, jedna nožička byla rozsáhlá operace, já jsem ani pořádně nepochopila, co dělali. Původně jsme měli jít na prodloužení achylovek, ale po shlédnutí doktora Dougla (nevím jak se píše) a Chomniaka, řekli že ta nožička je závažnější. Má řez od kotníku ke kotníku, měl tam dráty. Na druhém chodidlu zkracovali sval a přetahovali. Matěj teď nemá 14 dní sádry a na nohy se nechce vůbec postavit. Jsem z toho docela zoufalá. Máte prosím Vás, taky takové problémy, že se nejedná pouze o Pec. Já se s tím nemůžu smířit. Po večerech, když mě kluci nevidí tak řvu. Teď čekáme, až nám dětská doktorka napíše lázně, doporučení od paní doktorky Frydrichové máme. Doma zatím jen zkouším protahovat, zkouší s oporou stát, šlape na kole. Na rehabilitace čekáme, protože dětská rehabilitační je nemocná a druhá, která ji nahrazuje má toho plno.
Dneska mě to tedy vzalo, protože já se snažím brát Matěje jako zdravé dítě. Ale manžel začal s tím, že je to ještě horší než před operací, že to koryto je k ničemu, že stejně nebude chodit. Asi je z toho v… jak já.
Lenka
  • 
9.2.2014 20:30:02
Tady na Ostravsku bych snad doporučila Piatkovskeho s Měst.n Fifejdy.,jinak nikoho . My jsme z Ostravska a jezdíme do Prahy :-))
kabátová sylvie 106870
9.2.2014 15:27:51
Neznáte tady náhodou nějakého doktora s Ostravy který se zabývá Pec eqvinovarus.
filipeska 76337
1.2.2014 15:24:02
Ahoj, my byli na Bulovce na začátku listopadu a jídlo mi přišlo docela v pohodě. Synovi je ale už šest let, takže co se týče mixovaný stravy, poradit nemůžu.
maluko 137798
31.1.2014 10:26:33
U stanicni muzes nejaky prikrmy nafasovat, ale jsou to jen takovy ty maly sklenicky (tusim 125g) od 4 mesicu, takze uplne do hladka rozmixovany...nam je ted 9 mesicu a jednak uz toho malej sni vic a druhak uz chce kousky, takze tohle mu moc nejede. Nabizeji ale taky uz nejakou dietu pro prtata - myslim, ze se to jmenuje mixovana strava, ale jak konkretne to vypada ti bohuzel nepovim. Ja bych to resila vlastnima sklenickama a ty jogurty bych si radsi taky vzala, protoze tam davaji (kdyz jsem mela dietu pro kojici matky) jogurt znacky dr. Halir a to jsem teda nejedla ani ja, natoz abych to dala prckovi. Vem si jidlo na dva tri dny a uvidis co ti poskytne Bulovka, jestli to bude pouzitelny...
[<<Předchozích 450] Názory 451460 z 14951  [Dalších 14491 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.