| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Havlíčkův Brod

(?)
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 541  [Dalších 291 >>]
lenkalienka 22043
14.9.2005 19:52:43
Ahoj Eset, moc blahopřeji k Monče, přeju ji hodně zdraví a tobě pevné nervy :o). Smekám, že 14 dní po porodu máš myšlenky na internet... Délku porodu závidím, Tomášovi to trvalo od prvních kontrakcí 22 hodin,od příjezdu do porodnice 12.

Lenka
lenkalienka 22043
14.9.2005 19:46:05
Milá Katko,
spokojenost v HB maximální od předporodního pokoje přes porod a pobyt včetně hospitalizace ve 3.týdnech. Personál na který jsem narazila ochotný fundovaný a příjemný i nad rámec svých povinností.S těma plínama je to holt smůla maminek rodí teď spousta...nestíhají prát a zásoby docházejí.Doporučuji Brod(je třetí nejlepší porodnice v republice),Chrudim neznám.

Lenka
Katarina1 29846
14.9.2005 9:43:39
Eset, taky díky za info. Jsem už aspoň trochu v obraze.

Katka
Katarina1 29846
14.9.2005 9:41:20
Ahoj Lenko, díky za odpověď. Já mám termín 4.prosince a je to moje první, takže pořád sháním nějaké info. Já budu doma používat látkové plínky, tak proto mě zajímalo, jestli to bude potřeba. Jinak mi je jasný, že až si to tam půjdu prohlídnout, tak mi všechno řeknou. Ale chtěla jsem už něco vyzvědět dopředu. Když už se teda ptám, tak ještě otázečka, jak jsi tam byla spokojená? Já se rozhoduji mezi Chrudimí a Havlíčkovým Brodem, mám to na obě strany stejně daleko, ale víc se mi zamlouvá HB, alespoň dle informací, které jsem posbírala na netu. Dík za Tvou zkušenost. A kdyby mě zajímaly nějaké podrobnosti, tak se na Tebe určitě ještě obrátím. Předem díky.

Katka
Eset+2M 11735
14.9.2005 9:39:03
Katarino ... já rodila v HB před 14 dny a akorát jsme tam byly přes víkend ... dostaneš 4 papírový plíny na celý pobyt a jak psala Lenka, dávájí tam látkovou dovnitř ... akorát jak přes víkend asi nefunguje prádelna, tak jsme jí od pátku už nedávaly, protože prý aby přes víkend s látkovýma vyšli ... oblečení tam je ... a vezmi si s sebou vlhčený ubrousky ... moje malá byla jak průtokáč, tak jsem spotřebovala za ty 4 dny asi půl balíku těch nejmenších Pampersek a asi třičtvrtě balíčku ubrousků ... jinak si vezmi taky porodnický vložky (spotřebovala jsem 3 balíky) ... doporučuju síťovaný (mají je v lékárně přímo v nemocnici) ... jsou lepší než ty Samu

jinak přeju rychlý pohodový porod a příjemný personál :o) ... já měla výbornou por. asistentku a mladýho krásnýho hodnýho doktora (jen jsem nějak nepostřehla jeho jméno ... ale to vypátrám) a porodili jsme od příjezdu do nem. za 3 hodiny :o)
lenkalienka 22043
13.9.2005 20:53:46
Ahoj Katko,
vem si pár papírových plen hned sebou.Sice je v porodnici v HB dávají,ale co jsem tam byla já na jeden den došli.Na to tě sestřičky upozorní.Látkové plínky jsou k dispozici a dává se tam látková plenka do papírové kvůli přehledu a taky myslím kvůli šetření.Oblečení tam mají také ale dost velké a to měl Tomáš 3,8 kg.Pokud chceš mít akorát, tak taky svoje.Kdybys ještě něco potřebovala vědět zeptej se, jinak držím palce.Kdy čekáš přírůstek?

Lenka
Katarina1 29846
13.9.2005 20:04:21
Ahoj všem. Ráda bych se zeptala, jestli jste tu některá teď někdy rodila v Havlíčkově Brodě. Zajímalo by mě, jestli tam budu potřebovat svoje jednorázové plínky nebo jestli je poskytuje porodnice nebo jestli tam jsou k dispozici na přebalování látkové plínky. Díky moc za info

Katka
lenkalienka 22043
24.8.2005 22:07:37
Ahoj všem!
Tomášovi budou zítra 3 měsíce a teprve teď začínám mít čas věnovat se velice příležitostně internetu.Eset držím palce na "rozdvojení".Chvíli budu úplný mimoň tak mě nekamenujte.

Lenka
Eset+2M 11735
24.8.2005 12:03:44
... po pravdě teda Žeri nevím, co je na nic tak zázračného... spíš jsou asi na zlepšení kondice před otěhotněním ... v knížce k tomu píšou:

Pro vás i pro miminko bude lepší, budete-li fit ještě před tím, než otěhotníte. Čím lepší kondici budete mít, tím snadněji se vyrovnáte s přírůstkem hmotnosti a tělesnými změnami. Silný srdeční sval snižuje riziko vysokého tlaku a zajistí, aby vaše miminko v děloze dostávalo potřebné množství kyslíku a výživy.
Jestliže jste v poslední době příliš nesportovala, není rozumné vrhat se nyní okamžitě fanaticky do fitness centra. Začněte rozvážně a množství cviků pozvolna zvyšujte. Najděte si aktivity, které vás budou bavit a jež dobře zapadnou do vašeho denního rozvrhu. Pokuste se věnovat sportu alespoň třikrát týdně a buďte aktivní také mezi tréninky: místo jízdy výtahem zvolte chůzi po schodech, vystupte o jednu zastávku dříve a zbytek cesty dojděte pěšky nebo napínejte a zase uvolňujte břišní svaly, když budete někde čekat.

Čas dostat se do formy

Zaměřte se především na cviky, které posilují možné problematické oblasti - břicho, záda a pánev. Pomohou vám při tom tyto jednoduché cviky:

BŘICHO

1.
Lehněte si na záda, pokrčte trochu nohy, zvedněte je (kolmo k podložce) a váhu přeneste nad kyčle. Ruce spojte za hlavou nebo je položte podél těla - podle žádaného stupně obtížnosti. Pomalu zvedejte hlavu a ramena.

2. Lehněte si na záda, pokrčte kolena a plosky nohou položte na podlahu. Zvedejte se s pravou rukou ve směru k levému koleni, potom s levou rukou k pravému koleni.

ZÁDA

1.
Lehněte si na břicho a natáhněte paže. Pomalu zvedejte ze země nohy, paže a ramena. Opět je uvolněte.

2.Klekněte si a opřete se o ruce. Vyhrbte záda do "kočičího hřbetu" a počítejte do deseti. Pak stlačte břicho k zemi. Tento cvik je velmi dobrý i při bolesti zad.

PÁNEV

Svaly dna pánevního můžete posilovat tím, že je rychle za sebou napnete a povolíte. Můžete je také napnout, počítat do pěti a potom je pozvolna uvolňovat.

TOŤ VŠE CO JSEM OBJEVILA .... že mi to ale trvalo, viď ... nějak jsem se k tomu nemohla dokopat :o(
Žerezmijka 3634
7.8.2005 9:07:35
Ahoj, po delší době se tu opět hlásím. Byli jsme na vodě a ještě nám bouřka zničila modem, takže jsem momentálně u mamky a zneužívám její počítač.
Eset, budeš moc hodná, když se po nějakých cvicích podíváš. Jestli to ovšem ještě stihneš :-))) Už se ti to blíží .....auauau....:-)))
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 541  [Dalších 291 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.