Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • ** ** MEGÁČ 2008 - ŠUMAVA !!!!! ** **   (5 článků)
    Další megasraz!!! Tentokrát na Šumavě, koordinuje Petra :-)
  • ** MEGASRAZÍK 5.- 8.5.2006 !!! **   (5 článků)
    Velký víkendový sraz červencovek v hotelu Podlesí na Vysočině !!!!!
  • *** MEGASRAZ 2007 ... 4.5.-7.5.2007 ***  (8 článků)
    Druhý víkendový megasraz červencovek v hotelu RENOSPOND na Vysočině !!!!!
  • **** FOTOSOUTĚŽE Červenčátek !!!! ****  (8 článků)
    Fotosoutěže na různé téma vyhlášené mezi holkama z diskuze červenec 2005
  • Říkanky a hrátky s dětmi  (3 články)
    Tipy na hraní s červenčátky, básničky, písničky apod. ...
  • Dětský pokojíček  (6 článků)
    Nápady a inspirace k zařízení dětského pokojíčku
  • HOTELY, restaurace aj. přátelské k dětem  (1 článek)
    Jsou zde na děti připraveni :-))
  • Jména  (10 článků)
    Vybírání jmen pro naše zlatíčka
  • KDO JE KDO a kontakty  (6 článků)
    Seznámek červencových maminek a miminek, kdo je kdo, telefonní čísla apod.
  • Knihovna  (36 článků)
    Užitečné linky, zajímavé knihy a další zdroje informací pro poučení, uklidnění i zábavu
  • Kojení  (15 článků)
    vše o kojení, technika jak kojit, odstříkávat mléko apod.
  • Nákupní horečka :-)  (9 článků)
    seznámek co koupit mimi, kde koupit, výhodný nákup apod.
  • O vývoji mimíšků a průběhu těhotenství  (20 článků)
    Informace o tom, jak miminka rostou, jak jsou kdy veliká a co se kdy vyvíjí
  • Porod a po porodu  (18 článků)
    taška do porodnice, porodní plán, cviky po porodu, fotky o porodu a co nas ceka po porodu...
  • PORODNÍ PŘÍBĚHY  (33 článků)
    zatlačte slzičky v oku, bude to určitě dojemné :-)))
  • Recepty  (64 článků)
    Co nám chutná
  • Seznam CD, DVD   (1 článek)
    Sháníte nějaké DVD, pohádky, písničky, hudbu? Nebo naopak nabízíte k výměně??
  • Strava v těhotenství  (4 články)
    Vitamíny, doporučená strava, co pomáhá proti nevolnostem ...
  • Tajne vzkazy "POD SVÍČKOU"  (18 článků)
    Co nechcete aby bylo verejne:-)
  • VAŘÍME PRO MIMINKA  (11 článků)
    ... recepty, (ne)doporučené potraviny apod.
  • Zdravotní informace  (9 článků)
    Cviky na otočení miminka, masáž hráze, informace o zdraví miminka, o očkování, o testech,...

[<<Předchozích 30] Poslední články ze všech deníků 3140 z 71 [Dalších 31 >>] 
 Červencové škleby a úsměvy :-))) ... PRAVIDLA !!!Červencové škleby a úsměvy :-)))

PRAVIDLA SOUTĚŽE:

1. Soutěž běží od 17.9. do 16.10. na červencovém fotoalbu na adrese http://rodina.cz/cervenec05

2. Každá z nás může dát do soutěže 3 fotky (3 úsměvy a 3 škleby) Doporučení: nedávat hned 3 fotky, soutěž končí až v říjnu a do té doby ještě můžete něco super vyfotit, tak si nevyčerpejte limit hned na začátku!!! Název fotografie: JMÉNO MIMINKA A MAMINKY ... popis k fotografii můžete dát do komentáře k fotečce.

3. Po ukončení soutěže každá červencovka pošle mailem Janině ( jajanina@seznam.cz ) 5 favoritů (5 šklebů a 5 úsměvů) na nejhezčí škleb a úsměv červencových miminek. Hlasování mailem proběhne v týdnu 17.-23.10.

4. 5 fotek (5 úsměvů a 5 šklebů) s nejlepší známkou půjdou do velkého finále!!! Velké finále bude probíhat 24.-30.10. všeobecným hlasováním v diskuzi červencovek.

5. 31.10. bude vyhlášena vítězná fotografie v obou kategoriích!!!!

6. Vítěz má doma nejusměvavější nebo nejšklebivější miminko (nebo šikovného fotografa ;-)).

Více ...
Vložil: cervencova maminka dne 18.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Velikonoční nádivkaRecepty

Slaná bábovka – nádivka

8-10 rohlíků

3-4 vajíčka

5 dkg měkké Hery

1/2 sklenky mléka

kousek pečeného masa ( kuřecí, vepřové, králičí, uzené….lze vynechat)

sůl, pepř, majoránka, česnek, výrazné koření ( gyros, kari…),olej, strouhanka

Toto je recept typu – přesně od oka – používám ho na zpracování zbytků pečeného masa nebo starších rohlíků

 

Postup: rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme pokrájené maso, veškeré koření – množství a skladba se řídí dle chuti, rozmačkaný česnek, mléko a vajíčka. Necháme asi hodinku natáhnout a pak zpracujeme.Pokud chceme bábovku nadýchanější, tak přidáme pouze žloutky a z bílků vyšleháme sníh, který nakonec přidáme do hmoty.Jestliže je hmota moc řídká, přidáme strouhanku. Hmotu přendáme do zapékací mísy nebo pekáčku, kterou vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, až se utvoří zahnědlá kůrka a strouhanka po okrajích zhnědne. Podáváme teplé se špenátem a vařenými bramborami nebo samotné studené.

Varianta – nepřidáme výrazné koření, ale uzené maso a pokrájený porek nebo spařené mladé kopřivy a bude se jednat o velikonoční nádivku.

 

 

Více ...
Vložil: Senedra dne 22.3.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 KLOUZÁKYRecepty

 

1 kg brambor

5 lžic hrubé mouky

6 lžic krupice

1 vejce

2 až 3 lžíce smetany nebo mléka

 

Nastrouhat brambory, slít z nich vodu. Pokropíme metanou (mlékem), osolíme, přidáme vejce, krupici a mouku. Babička taktéž přidávala trochu strouhanky :-) Těsto promícháme, nesmí být moc řídké, to by se pak klouzáky rozvařily.

Vytvoříme knedlíčky velikosti vejce a ty vkládáme do osolené vroucí vody. Po zavaření je oddělíme ode dna a vaříme asi ještě 10 minut.

Podává se s osmaženou cibulkou a smaženým vajíčkem.

Více ...
Vložil: Bellana dne 11.3.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 COURAČKARecepty

 

Kysané zelí

Brambory

Litr mléka

Smetana ke šlehání

Hladká mouka

Kmín

Sůl

Ocet

 

Kysané zelí dáme povařit (ne moc vody), osolíme, okmínujeme. Když je zelí měkké, rozmícháme v hrnečku trochu mléka s hladkou moukou a přidáme k zelí – vytvoří se taková kaše. Tu zalijeme mlékem, pro mlsouny i šlehačkou, a přivedeme do varu. Na konec přidáme uvařené brambory, dochutíme trochou octa a je hotovo.

Více ...
Vložil: Bellana dne 11.3.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 MakovecRecepty

Měkoučký makovec (do dortové formy)

10dkg strouhaných vařených brambor
10dkg mletého máku
15dkg cukru písek
20dkg polohrubé mouky
10dkg rozpuštěné Hery
1/2 lžičky skořice
1 prášek do pečiva
1 vejce
- mléko na zředění těsta dle potřeby

Vše smíchat a vlít do vymazané a vysypané dortové formy. Pokud chcete na
pekáč, použijte dvojitou dávku. Makovec lze po upečení proříznout a promazat
marmeládou a vršek polít cukrovo-citronovou polevou - citronek+cukr moučka.

Více ...
Vložil: Jíťa1 + Anežka dne 2.3.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 LasagneRecepty

1 balíček těstovin lasagne - široké pláty (u některých značek spotřebujete celý, u jiných ne, záleží na velikosti vašeho pekáčku a počtu strávníků) 1 mražená zelenina (různé varianty – např. hrášek, mrkev, kukuřice nebo jindy s houbami, brokolicí, špenátem , prostě co dům dá) 1-2 rajčata nakrájené na kostičky Cca 20 dkg anglické slaniny pro vůni masíčka (když budete dělat masové, tak mleté maso) Cca 20 dkg nivy + 15 dkg eidamu nebo cca 30 dkg jakéhokoliv tvrdého sýra na strouhání 1 sladká smetana 1 kostka slepičího bujónu Provensálské koření, sůl, pepř, když jsou se špenátem tak i sušený česnek. Začneme tak, že do menšího hrnce dáme vařit asi 0,5 l vody s kostkou bujonu, v bodu varu přilijeme sladkou smetanu a přisypeme provensálské koření a necháme chvíli provařit a do této tekutiny dáme nastrouhanou nivu nebo jiný sýr který máme, ale ne všechen, necháme si trochu na posypání navrch. Vedle v pánvi, nejlépe woku rozehřejeme trochu olivového nebo jiného oleje, přihodíme na kostičky nakrájenou slaninu, kdo rád tak i cibulku a zpěníme dozlatova, pak přihodíme veškerou zeleninu co máme a necháme pěkně prohřát, ochutíme kořením, odstavíme a začneme s vrstvením. Vrstvení: připravíme si pekáček, nejlépe obdélníkový ať nemusíme lasagne lámat, dno poklademe plátky těstovin, na ně po celé ploše rozprostřeme zeleninovou směs, přikryjeme zase těstovinami a přiměřeně polijeme tou hmotu z bujonu a smetany se sýrem, to samé opakujeme dokud máme v pekáčku místo a máme směs, zakončíme vrstvou těstovin, trošku uplácneme rukou a celé zalijeme zbytkem smetany s bujonem, posypeme zbylým sýrem, přiklopíme víkem a dáme péct do trouby na cca 150-180 dokud se nám tekutina neodpaří a pak necháme krátce zapéct bez víka pro zlatou barvičku. Pokud děláte lasagne s masem, použijte směs mletého masa, které orestujete jako bolognes, tj. s cibulkou česnekem, majoránkou a pokrájenými rajčaty a pepřem. To samé lze udělat s caneloni - dlouhé duté trubky, které směsí plníme, dáváme do pekáčku na sebe a zalijeme.

Více ...
Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 28.2.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vepřový/kuřecí řízek s mandlovou kůrčičkouRecepty

Pro 4 osoby 50 g strouhaného sýra 100 g mandlových lupínků 1 vejce Sůl 4 řízky Hl. mouka na obalení 3 lžíce másla Troubu vyhřejeme na 180 st.. Sýr smícháme s mandlemi, rozkvedláme vejce a osolíme ho. Maso omyjeme, naklepeme a osolíme. Řízky postupně obalíme v mouce, vajíčku a mandlích se sýrem, přitlačíme aby obal neopadával. V pánvi rozpuštěné máslo máme připravené na opečení řízků – cca 2 min z každé strany, potom je vyrovnáme na plech nebo do pekáčku a dáme do trouby péct asi na 15 min. Chutná báječně s bramborovou kaší.

Více ...
Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 18.2.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí kapsy plněné sýrem a brokolicíRecepty

Pro 4 osoby 4 kuřecí prsa 200 g brokolice Sůl, pepř 125 g plísňového sýra – niva 3 lžíce másla 1 cibule 500 g nakládaných rajčat nebo čerstvých ½ svazku šalvěje – lze nahradit bazalkou Prsa očistíme a omyjeme, nakrojíme je do kapsy, zvenčí mírně osolíme a popepříme, brokolici rozdělíme na růžičky a opereme ji, pak přelijeme horkou osolenou vodou a 5 min blanšírujeme (nebo rychleji necháme změknout v mikrovlnce), slijeme vodu a nasekáme brokolici na kousky. Sýr nakrájíme na kostičky nebo ho nastrouháme, smícháme s brokolicí a naplníme směsí kuřecí kapsy, okraje sepneme párátky. V pánvi rozpustíme 2 lžíce másla (kdo nerad, tak oliv.olej) a připravené kapsy na něm opečeme po obou stranách – 10 min, po vyjmutí uložíme v teple. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kostičky, přidáme jí do výpeku z masa spolu s trochou dalšího másla a cibulku osmahneme do skleněna, přidáme rajčata a dle potřeby dusíme – čerstvá déle, naložená kratší dobu a dle chuti ochutíme šalvějí nebo bazalkou, osolíme opepříme. Podáváme s brambory.

Více ...
Vložil: Cecill + Natálie 13.10.07 dne 18.2.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 PomazánkyRecepty

Česneková pomazánka ( všechno je tak trochu od oka) 3 - 4 kostičky měkkého smetanového sýra 10 dkg tvrdého sýra - cihla 1 lžíce plnotučné hořčice 1 lžíce tatarky nebo majonézy 3-5 stroužků česneku sůl, mletý pepř 1 menší nakládaná okurka , trocha nakládaných kapií ( nemusí být) Postup: tvrdý sýr najemno nastrouhat, přidat měkký sýr, hořčici, tatarku, prolisovaný česnek, sůl, pepř, případně najemně pokrájenou okurku a papriku( ty až nakonec). Důkladně promíchat, nechat trochu odležet. Mazat na bílé pečivo, na topinky.Lze použít na jednohubky, ty je vhodné zdobit kouskem vlašského ořechu. Pomazánka z Nivy Zhruba stejné množství tvrdého sýra a Nivy ( tvrdého sýra o něco víc), trocha Ramy, Flory, sůl, mletý pepř, česnek. Postup:Tvrdý sýr najemno nastrouhat, nadrobit k tomu Nivu, přidat např. Floru na spojení, dle chuti sůl ( té málo), mletý pepř a prolisovaný česnek.Zpracovat dohromady. Asi tak na 10 dkg sýra a Nivy dávám asi 2-3 lžíce Flory a 3-5 stroužků česneku. Tahle pomazánka je docela ostrá. Lze namazat na pečivo a také na topinky.

Více ...
Vložil: Senedra dne 18.2.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Sýrová omáčka se žampionyRecepty

Čerstvé žampiony

Cibule

Olej

Sůl, pepř

Niva

Tvrdý sýr

1 ks sýru apetito

Smetana

Mouka

Mléko

Oregano

Bazalka

 

Čerstvé žampiony pokrájené na plátky podusíme 15 min na cibulce, pak přidáme nastrouhanou nivu a tvrdý sýr, apetito. Ředíme smetanou, mlékem. Pak zahustím moukou s vodou (já si dělám do hrníčku kašičku, kterou tam pak naleju). Přidáme oregáno a bazalku. Krátce povaříme. Hotovka!! Podáváme s těstovinami. Mlask.

S nivou opatrně, je hodně slaná, já už rozhodně nedosoluju. A žampíky krájím na pořádné kusance, mám ráda, když jsou tam pořádně vidět!! :)

Více ...
Vložil: Bobinka+Kristy06+Terka08 dne 18.2.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 30] Poslední články ze všech deníků 3140 z 71 [Dalších 31 >>] 

Upozornění:
Dalších 226 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.