Když se tak rozvzpomenu co máma vařívala a já to teď nevařím: zeleninové lečo s bramborem (bývala v tom pálivá klobása, rozňamtané papriky, nejspíš i rajčata, rozkvedlané vejce..), topinky s česnekem (tuhle jsem na ni dostala chuť, usmažila jsem si dvě a snědla jsem jen půlku té jedné a bylo mi těžko :-( ), bramboráky - to samé (příliš mastné) nebo třeba pečený bůček..., špagety s kečupem (jinak se tenkrát asi nejedly, teď kupuju těstoviny jiného tvaru pro snažší konzumaci a s omajdou si víc vyhraju), párky vařené nebo opečené na pánvi (doma dělám opravdu vyjímečně - manžel si je dá v kantýně když má chuť, mě to moc nejede, dceři 4 roky jen jako chuťovku eso párečky), smažák (ten mi teda i chutná, ale je to pracnější tak ho nedělám moc často, dcera sýr nejí navíc takhle smažený si myslím že by pro ni ani nebyl..),smažený květák nápodobně.... jo a z pochutin nedělám kompoty (umím ale nejíme to), zemlbábu, rýžový nákyp, buchtičky se šodó
Pak si vzpomínám na jídla která jsme mívali doma a která dělám stále - buřtguláš (slovenský točený salám je ještě docela kvalitní bez špeků), rizoto (akorát že s kuřecím masem místo mletého vepřového), POLÍVKY - všechny možné, ty husté jsme jedli i jako hlavní jídlo a stejně i dnes, dušené-pečené kuře (jen s troškou másla, na vodě) s rýží, bramborové knedlíky+špenát+uzené maso, houskové knedlíky+guláš, ze sladkého tvarohové ovocné knedlíky, pečené koláče, bábovky, buchty, štrůdly, vánoční cukroví
Dnešní děti - nevím, co tak pozoruju ve školce tak je to solidní mix, pouze jeden chlapec a jedna holčička jsou krapet silnější (to za nás určitě taky aspoň jeden tlouštík ve třídě byl), ostatní normál, kluci spíš hubeňouři. Co mě zaráží že holčičky chodí víc "trendy" oblečené než mnohdy já

(uznávám že část problému je na mojí straně v mém ne-stylu), no a že umí používat elektroniku apod. (prostě v tom žijí, my jsme uměli zas krmit ty králíky).