Jaké přílohy jsou nejvhodnější při redukční dietě?
Zatím se mi daří hubnout (cca 10 kg dole), ale pořád tápu v tom, které potraviny jsou při dietě nejlepší, např. z těchto - těstoviny, rýže, brambory (vařené). Podle mě je to rýže a pak těstoviny, ale jistá si nejsem. Taky nevím, jak je to při dietě s čočkou, hráškem a kukuřicí. A je např. vůbec vhodné müsli? Připadá mi strašně sladké. Taky tápu co se týče pečeného a smaženého masa (podle mě je zdravější pečené) a jak jsou na tom játra? Třeba kuřecí játra v zeleninové směsi s rýží? Někdy taky přemýšlím nad tím, jak co nejlépe rozložit jídlo během dne, resp. co je dobré jíst ráno a co odpoledne a co rozhodně nejíst večer. Snažím se jíst ráno pečivo s nějakým sýrem, příp. šunkou (kupuju tu, co máý 90% masa, sice je dražší, ale zase jí tolik nesním) a se zeleninou, svačím jablko, na oběd si dávám rýži nebo těstoviny s rybou nebo kuřecím masem a se zeleninou, odpoledne už většinou nemám hlad a sním grep, který miluju, dnes jsem ale třeba měla čočkovou polévku (bez uzeniny). Z nedávné diskuse na podobné téma jsem vyrozuměla, že není dobré jíst navečer pečivo nebo brambory, je to tak? Není na závadu, když si dám navečer bílý jogurt?
Naštěstí miluju zeleninu, takže si ji dávám každý den a jsem spokojená, taky mám ráda celozrnné pečivo, lučinu, cottage, přestala jsem sladit čaj (nebo jen minimem medu), jím hodně grepů. V neděli jsem dělala na oběd pečeného lososa (na troše oliváče a s vodou) + hora zeleniny + pro ostatní pečené brambory, ty jsem si nedala a i tak mě to zasytilo. Radši vůbec nejím čokoládu, protože cítím, že bych se "neudržela" a sežrala bych celou tabulku.
Nejsem žádný fanatik, jen mě prostě zajímá, jak je to "správně" a budu ráda za vaše tipy. Mimochodem z minulé diskuse jsem si odnesla chválu pěnou na mozarellu, udělala jsem ji s rajčaty a bazalkou a byla naprosto delikátní.

Odpovědět