30.9.2012 19:13:20 zerat
Re: smažení na extra panenském oleji
Margot víc věřím Wikipedii a hlavně dle sebe a mých zkušeností a zkušeností tchýně atd. protože v rodě máme problémy se žlučníkem, slinivkou, cholesterolem. Měla jsem před svatbou opravdu slušné problémy se žlučníkem, po narození dcerky jsem dokonce končila na Nospě... Poté, co tchýni zjistili vysoký cholesterol, mně taky jsme postupně všichni přešli na vaření, smažení... na olivovém extra virgin - snažíme se kupovat lepší kvalitu. Tchýni se cholesterol úplně dostal do normy, mně taky a navíc jsem podstoupila vyšetření žlučníku, slinivky... všechno mám naprosto klidné

Jelikož se všude oliváč nehodí, tak jsem hledala olej podobných kvalit a používám už víc jak 4 roky na sladké pečení a smažení, kde nechci olivovou pachuť rýžový olej http://www.zdrave-oleje.cz/641-ryzovy-olej-suriny-700ml.html V podstatě už víc jak 10 let u nás jiný olej nenajdete. Tchýně si oblíbila řepkový za studena lisovaný do sladkého pečení - mně trošku dělá problém takže se víc držím toho rýžového.
Moje maminka, která je bez žlučníku a po zánětu slinivky, taky zdárně používá olivový extra virgin... Takže já zkrátka věřím tomu, že je olivový olej opravdu hvězda + ještě onen rýžový

Odpovědět