5.10.2012 11:15:21 Azia a 3 ryzova zrna
Re: Velké plátky šunky, dá se z toho něco uvařit?
8 cekankovych lusku - 4 pl. sunky - 40 cl mleka - 2 str.cesneku - 4 lzice mouky - 150 gr. masla - 300 gr.str. syra - 1 mala lzicka cukru- muskatovy orisek - sul -pepr
Cekankove lusky omyt zbavit vrchnich listu a zbavit casti u korene (jinak moc horke).
Rozmackat cesnek.
Do kastrolu maslo, pridat lusky s trochou vody a cukru, 15 min. dusit prikryte.
Po par minutach pridat cesnek, vydelat, jakmile lusky zacnou karamelizovat,nechat dobrou chvili odkapat - asi 30 min.,
Besamelova omacka:
Rozpustit maslo, pridat mouku, pridavat po trosce mleko a porad michat, pridat stavu z pripravenych cekanek, osolit, muskat. or., pridat polovinu strouhaneho syra a nechat ho v omacce rozpustit, povarit.
Kazdou cekanku obalit platkem sunky zbavene tuku a zamotat. Naskladat vedle sebe, zalit besamelovou omackou a dat pect do trouby na 210°C behem asi 20 minutes. Po 10 min. pridat zbyly strouhany syr, co se pouzil na besamelovou omacku a nechat zapect.
Podavat bud s bramborovou kasi nebo (lepsi) dat na platky predvarene brambory do plechu s cekankami a vse do trouby.
Odpovědět