Dělám tento, množství všeho záleží podle počtu strávníků, my jsme zatím byli vždy dva, takže jsem dělala z necelého kila brambor:
- brambory na salát (varný typ B? teď si nejsem jistá, na sáčkách to je napsané, na co jsou vhodné)
- konzervovaný hrášek a mrkev na kostičky (bonduelle)
- kyselé okurky
- cibule
- majolka Hellmans, horčice plnotučná (hladká), trochu oleje
- vajíčka - uvařit natvrdo
- sůl, pepř, sladká paprika (dle chuti)
Brambory uvařím ve slupce, mezitím si do velké mísy nadrobno nasekám cibuli, na malé kostičky kyselé okurky, otevřu plechovky s hráškem a mrkví, sliju nálev a přisypu do mísy. Přidám několik lžic hořčice (na kilo brambor asi 4 polévkové lžíce, podle chuti) a dvě lžíce oleje. Pořádně promíchám.
Uvařené brambory oloupu, nakrájím na kostičky, přidám do mísy, promíchám. Přidám majolku (aby mi to dalo konzistenci salátu, do kila brambor většinou ta menší sklenička padne celá), důkladně promíchám a ochutím solí/pepřem/paprikou - podle chuti. Nakonec rozsekám nadrobno vajíčka a přimíchám do salátu. Nechávám odležet v ledničce aspoň 1/2 dne a pak už jen baštit

V chladnu vydrží 3-4 dny.
Někdo přidává nadrobno nasekanou šunku, propasírovaný česnek, na kostičky nakrájená jablka, křen, na dochucení se přidává trochu octa nebo láku z okurek - záleží na vlastní chuti, co preferujete a máte rádi

Pokud budeš dávat ta jablka tak pozor, salát se musí sníst do druhého dne, jinak zkysne.