4.1.2013 18:00:42 Inka
Re: Výroba čoko pralinek - kde dělám chybu?
Správně se to dělá takhle, ale rychlý to není.
Výroba pralinek
Temperování čokolády:
Z daného množství čokolády (průměrně 300g na formu) odebereme 20% a dáme stranou.
Zbylých 80% čokolády vložíme do vodní lázně a na malém plameni, za stálého mícháni lžící (ne metličkou) zahřejeme na teplotu 44°C.
Sundáme na chladný podklad a přidáme 20% čokolády, abychom rychleji a jednodušeji zchladili tu rozpuštěnou část - za stálého míchání na 33°C.
Pak naplníme formu na čokoládu, zarovnáme špachtlí a "poboucháme formu" o desku stolu, aby se v čokoládě netvořily bubliny. Otočíme, vylejeme čokoládu a získáme krustu.
Několik rad:
Pokud koupíme novou formičku, je dobré ji vymastit a to vatou namočenou v oleji a pak ještě vytřít suchou vatou, aby se utvořil tenký film.
Toto vymaštění se opakuje vždy, pokud formičku umyjeme pod vodou.
Teplota v ledničce by neměla být menší než 12°C.
Odpovědět