12.2.2013 9:38:22 Točená vanilková
Re: Občerstvení pro 40 lidí
Pokud bych měla dělat pohoštění pro 40 lidí, asi bych se snažila udělat si to co nejjednodušší - tj. sladké pohoštění by byly lité moučníky na plech,minimálně tři plechy, dělala bych na pečicí papír, pak ho jenom vzala a celý moučník přemístila na tác a měla plech volný pro další pečení. Nic složitého, co se musí zdobit a promazávat.
Ze slaného bych určitě šla do sekané - dá se jí péct hodně najednou, udělala bych tak čtyři šišky nejméně po kile a půl, to vychází 15 dkg na osobu. Finančně to taky vychází o dost lépe než různé rolády, nebo kuře apod.
A pak bych se snažila si udělat něco předem - tj. něco naložit, na sýr už je asi pozdě, takže utopence. A koupit hodně chleba, hořtice, zeleniny, domácí okurky atd.
V nouzi nejvyšší taky existují párky....
Ale pokud je z těch 40 lidí polovina tak žravá jako je naše rodina, tak bych do toho nešla. Posledně, když jsem vařila pro návštěvu, jsme byli jen čtyři, na oběd byla hustá polévka - každý měl vrchovatý talíř. Pak bramborová kaše a maso, pro čtyři osoby 800 g, kaše zmizel obrovský hrnec. Bezprostředně po obědě se snědlo před 30 chlebíčků! Odpoledne samozřejmě bylo ještě sladké, a návštěva si vyžádala ještě repete té polívky. Ale byla jsem ráda, že jim chutnalo.

Odpovědět