16.2.2013 9:57:51 Persepolis
Re: Boršč
Mám recept od babičky mého manžela, která pocházela z Volyně, ale toto je spíš ruská verze, kterou si doma oblíbili. Babička tomu říkala "fizulkový bařč". Ještě dělala šťovíkový, ale na ten nemám recept.
Základ je vývar z hovězího s vepřového masa, který vařím s bobkovým listem a novým kořením, solí a kuličkovým pepřem. Hotový vývar přecedím a nechám v něm uvařit na kostičky nakrájené brambory, pak přidám už do měkka uvařené, velké bílé fazole, kořenovou zeleninu, nastrouhanou na nudličky a orestovanou na másle, zelí-já dávám už kysané, které nakládá moje tchýně a dodá tomu tu správnou chuť, ale někdy dávám syrové a pak polévku okyselím octem a párkrát jsem dělala i s pytlíkovým bolehošťským a taky to bylo dobrý. Když zelí změkne, přidám na nudličky nakrájenou řepu a rajčata- v nouzi lze i rajský protlak. Vše povařím.
Manžel a dcera si už do polévky na talíři přilévají sladkou smetanu. Já to se smetanou nerada.
Odpovědět