Re: Boršč
Uvarim hovezi s bobkovym, novym korenim, cesnekem/cibuli a soli (a nekdy pridam do vyvaru cele rajce)..
V jinem hrnci jde do zakladu korenova zelenina (mrkev, petrzel, celer)a cerstva cervena repa a moucne brambory (nekdy je vynecham), orestovat, trosku pdleju vyvarem ,necham vyvarit a za nejakou chvili pridam rajcatovy protlak..
Pak nakrouhane cerstve zeli a za chvili zaleju vyvarem a necham varit... (pridam nakrajene maso)..
Nekdy delam odlehcenou (a rychlo) verzi bez brambor a s krutim masem (ktere varim uz rovnou v polivce - detem nejvic chutna....
Na talir jde polevka, zakysana smetana a kopr..
Nekdo pridava vedle uvarenou cervenou repu az do vyvaru a nebo uz uvarena vakuovana repa (ale i kdyz to je vice narocne na cas vareni a na loupani cerstve repy si beru rukavice :))), tak mi to s cerstvou chutna vic)..
A borsc nikdy nevarim z kysaneho zeli - ale jak je vidno - hodne receptu ho pouziva..
Odpovědět