Vařím polévku na večeři, a už mi to přijde hloupé, jak dělám pořád to samé. Ochutnala jsem zatím v životě dost málo druhů polévek, a ještě míň jich umím vařit.
Můj repertoár je:
- rajská s rýží (jíška, protlak, divoké koření, mléko, hodně cukru a soli, rýže)
- bramboračka (jíška, brambory, mražená zelenina, česnek, majoránka)
- polévka ze zelených fazolek (fazolky, mléko, cibulo-paprikový základ, kopr, kysaná smetana)
- hrášková s paprikou (dominantní hrášek, méně brambor a mrkve, cibulo-paprikový základ)
- hráškový krém (jíška, hrášek, mléko)
- čočková (recept pokaždé hledám na netu)
- zelňačka (recept pokaždé hledám na netu)
- vývar s nudličkama (ale vývary mi nejdou, dělám je jen párkrát do roka s mizerným výsledkem)
- pórková (máslo, pórek, brambory)
U tchyně jsem ochutnala dýňovou, drožďovou, vločkovou, kroupovou, případně různé zeleninové, ale nic z toho mě neoslovilo, abych to musela jíst podruhé, nebo to sama vařit.
Hoďte mi sem prosím recept na nějakou vaši úžasnou, rychlou a nenáročnou polévku, jsou to pro nás vděčné večeře. Díky

.