19.3.2013 15:43:53 Kája + 4:-)
Re: Vaše jednoduché polévkové poklady
Rajčatová - osmažit cibuli a česnek, na to pikslu loupaných rajčat (v létě čerstvých), nové koření, bobkový list, černý pepř, trochu vody nebo pyré na nastavení, bazalka. Povařit, rozmixovat, přidat ještě jednou nasekanou bazalku, na talíři lžíci kysané smetany a parmazán. Mňam.
Kmínová - nouzovka - do vody dát vařit na kostky mrkev a petržel, na sádle tmavá jíška + celý kmín, procedit do vroucí vody s mrkví, provařit, rozkvedlat vejce, přikusujem chleba.
Brokolicová - uvařím brokolici s trochou brambor a mrkve a rozmixuju na krém.
Hrášková - tmavší jíška s červenou paprikou, procedit do vařící vody, provařit, přidat pixlu hrášku a trochu muškátového oříšku.
Fazolková - do vařící vody mouku rozmíchanou s vodou, do toho na kostky brambory, až jsou měkké, plechovku fazolek, smetanu ke šlehání a dokyselit trochou octa.
To jsou takové ultrarychlovky, co u nás frčí nejvíc. Jinak s trochou víc času fazolová (když vařím fazole, udělám jich hodně a narvu v přijatelných porcích do mrazáku, takže pak je to taky rychlovka), čočková, různé zeleninové, hrstková, krupková, zelňačka, lečová (do lečového základu co zavařuju v létě hodím pár brambor a trochu protlaku), cizrnová (místo čočky) a vývary, ty milujou nejvíc se všema možnýma zavářkama od nudlí přes nočky, kapání...)
Odpovědět