Re: Vaše jednoduché polévkové poklady
tak mi milujeme ještě navíc - teda já a děti, amnžel moc nemusí - fazolovou s nočkama - základ cibulová jíška uvařené fazole - já miluju ty velké barevné (mám je od rodičů ze zahrady - proto to nemusí manžel, on fazole rád jen bílé malé), česnek, majoránka, sůl, pepř, voda (lépe vývar), do toho nočky - vejce, sůl a hladká mouka, rozkvedlat a do vroucí naházet lžíčkou
potom jsme si hodně oblíbily takovou jednoduchou a rychlou
na lžíci oleje - orestuješ dvě lžíce strouhanky (jde obměnit za krupici), do toho hrst stouhaného tvrdého sýra a klepneš vejce, ono se to tak vystráží, jako dohrudek, pak zaliješ vodou - (lépe vývarem) do toho nastrouhanou mrkev a mražený hrášek, povaříš do změknutí.. a je teda výborná, děcka to milujou
potom hodně jede u nás cibulačka.. ala jamie oliver - k tomu sýrové tousty
brokolicový krém. prostě orestuju cibuli na trošce oleje, potom dvě lžíce celozrnné mouky, pak zaliju vodou (zase lepší vývar) a dám vařit brokolici.. podle toho jak máme chuť buď rozmixuju, nebo nechám v celku, dám či nedám smetanu, nebo zakysanku
potom jsem dělala onehdá boršč ten byl teda luxusní.. ale dělá se to fakt dlouho
jinak vývary s emi začaly dařit až poslední dobou ...
jednak jsem je začala vařit dlouho - tedy táhle třeba i 3,4 hodiny.. zeleninu co v tom vařím jednoduše pak vyhodím.. na začátku vaření, jak se vysráží bílkovina z masa, tak ji seberu - nudle dělám domácí a vařím je zvlášť stejně tak jako zeleninu na vložku - každý si dá kolik chce
potom máme rádi ještě česněčku, bramboračku, čočkovou, hrachovou, - spíš ty hustější, děcka to mají místo jídla
Odpovědět