18.4.2013 20:46:12 Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13
Re: Pět príma pokrmů
den první maso zapečené v bramborákovém těstě - předpečou se na pánvivepřové kousky, dala sem plecko, k tomu nastrouhanou mrkev, rajčata a papriky, chvíli dusila, asi dohromady 15 minut, dala na dno zapékacího hrnce, zahrnula trochou propláchlého kyselého zelí a navrch vrstva bramborákového těsta. péct hodinu. dělala sem to nedávno ,,na objem,, pro víc lidí a bylo to moc dobrý a nezvyklá úprava, ale přitom nic, co by většina lidí nejedla.
den druhý - čočková polévka a lívance s marmeládou a kysanou smetanou
den třetí - květáková polévka a květákové placičky
den čtvrtý - kotlety na šlehačce - plátky kotletky naklepat a do pekáčku vrstvit s pláty brambor na střídačku, zakončit bramborama, prosolvat a pepřit a pak zalít smetanou na vaření. péct na nižší teplotu zakryté cca hodinu a půl a pak odklopt a zvýšit a posypat sýrem.
den pátý - bramboračka a palačinky s tvarohem nebo marmeládou
to je myslím všechno taková klasika, co jí většina lidí, ty zapékaný věci navíc hodíš do trouby a zdar tvá máňa, nemusíš se o to starat. jooo, kdyby babi s dědou byli nějací ochutnávači a gurmáni, to je pak jinej jídelníček, ale tohle by mělo projít, nebude to zas taková pálka ohledně surovin, mě tohle všechno dvou a půlleťák jí a s chutí a maso je v týhle úpravě křehoučký a šťavnatý, žádná flaxa
Odpovědět