19.4.2013 7:26:15 Miskule
Re: Pět príma pokrmů
Mě napadlo třeba ještě máme rádi masové rolády,taky jsou dobrá játra po tyrolsku (orestovat játra, přidat kořenovou zeleninu jako na svíčkovou, pak cibuli, kořením tymiánem,osolit, opepřit,dusit a na konec zalít smetanou, někdo ještě po uvaření strouhá nahrubo kyselou okurku), jde k tomu kyn.knedlík i těstoviny. Koprová omáčka s masem nebo jen s vejcem. Rajská omáčka s čuftama(šišky z mletého masa). Plněné papriky jdou buď do rajské nebo jen tak upéct na másle a podávat s bramborama. Ty čufty jdou také jen tak zalít plechovkou rajčat, kořenit bazalkou a upéct, podává se taky s bramborem nebo rýží. Další oblíbená je kombinace nějaká hutnější polévka (gulášovka, bramboračka, fazolačka, čočkovka, hustá zeleninová) s hluchcem (slaná bramborová kynutá buchta s česnekem a uzeninou). Čočka na kyselo s uzeným nebo vejcem, čočková omajda (cibule, česnek, uzenina nebo uzené, majoránka, vařená čočka), k tomu buď rozpeky nebo jiné pečivo. Bretaňské fazole (zpenit cibuli, rajčatový protlak, tymián, vařené fazole, dosladit a dosolit dle chuti), k tomu vejce na trvdo a čerstvý chléb.
Odpovědět