Tak recept přímo od našeho mistra.
hoodně cibule, 1 - 1,5 násobek masa,
osmahnout ale jen něžně.. aby začala se zabarvovat
na to maso na kostky - mělo by se zatáhnout, tj. proto cibule ne tmavá, protože , když tam přidáš maso a výkon naplno, aby se maso osmahlo, pak se cibule bude smažit moc rychle, nespálit, rychle míchat, přidat kmín, pepř.
Počkat, až maso pustí šťávu.. případně přiklopit, aby byla, pak odklopit, šťávu vysmahnout, nespálit, ale osmahnout, tj. pořád míchat a sundavat ze dna hrnce ideálně něčím rovným tu jakoby připečenou cibulku, to dělá tu barvu.
Když je vysmahnuto (a tady je pravda, že je zahuštěný i jinak, ale liší se podle množství, co se vaří, - to uvidíš, tak já dávám tak na 1 kg masa - a mistr taky - 1 vrchovatou lžíci hladké mouky), pak podléváme a vysmahujeme, dokud barva není to, co chceme.
Pak podlíváme vývarem a dusíme.. .. rychle míchat /podlívat lze i vodou, s pivem to neznám/, prostě aby se to zahustilo. Dusit a podlívat, dusit a podlívat.
Solíme až nakonec, totéž majoránka, jen spařit.. v hotovém guláši... pokud česnek, tak někde asi mezi.
Chilli paprička případně taky ke konci...
Dle kvality masa, 4-5 hodin, ale nemusí se u toho stát, jen zpočátku, pak už hlídat jen to nepřipálit
U nás naprosto nej guláš..
Ale samozřejmě to je podle každého jinak.