Re: Mramorovaná bábovka
Piškotovo-citronová
Ta je podle mě nejlepší apředpis si pamatuju z hlavy, druhé dva miám na papírkách a musímje najít
Kolik vajec, tolik velkých lžic cukru a tolik polohrubé mouky,
malá sklenička napůl s olejem a vodou,
kůra z jednoho citronu,
sůl,
trochu pečícího prášku
Když je víc vajec, trochu zvětšit sklenku a lžíce dát s větším kopcem
Vejce z ledničky se vyšlehají s cukrem, solí a citronovou kůrou. Jednu lžíci cukru jde nahradit vanilinovým cukrem nebo i vanilkovým, ale ten se ve výsledku skoro ztratí. Šlehat elektrickou metlou na nejvyšší ceres, ruční práci vřee nedoporučuju. Když hmota už dál nesvětlá a nezvětšuje objem, trochu ubrat obrátky, nalít sklenku, pak obrátky snížit na minimum a vmíchat mouku s práškem, ale prášku je trošku, tak čtvrt sáčku na šest vajec.
Trouba se rozfajruje na nejvíc, pak se stáhne na cca 150 a pomalu opatrně péct,neotvírat dvířka, nepíchat, jinak si to kecne.
A to je celé. Ještějde dát citronovou polevu, třeba z limetky. Vypadá to luxusně, růžová kůrka, žlutý vnitřek, poleva do limetkova. Chuť podlemě velmi uspokojující.
Odpovědět