19.8.2013 8:50:17 Horama
Re: Týdenní jídelníček na dovolenou
Něco se dá předpřipravit. Do sklenic se dá zavařit guláš (1), ale i boloňské ragú (2)- to ti vydrží déle a můžeš to použít až na konec týdne. Jednou se dá z přebytečného pečiva spáchat žemlovka (3). Jednou zapéct těstoviny se zeleninou a šunkou nebo kuřecím masem a třeba v rajčatovém základu(4). Jednoduchá varianta jsou francouzské brambory (5). Standardní české řízky si můžeš třeba na první den vézt už i hotové (6). A jednou nějaké bezmasé těstoviny nebo kuskus. (7). A s sebou přílohové těstoviny, brambory, kuskus nebo rýži.
Podle času a ochoty se dá péct na sladko: bábovka (resp. bábovkové těsto na plech), litý perník, štrůdl z listového těsta. Dá se samozřejmě dělat i normální pečivo, ale předpokládám, že to si tam asi mnohem radši nakoupíš.

Jestli je podmínkou, že si všechno povezete, omezuje tě to z hlediska masa, protože prostě zase tolik nevydrží. Zejména mleté, pokud nebude už zavařené jako ragú - vézt ho je k ničemu, na místě ho asi nebudeš mít na čem umlít a kupovat ho nechceš, tj. odpadá sekaná, karbanátky apod. Zrovna tak vypadávají ryby, protože přepravovat je je riziko a kupovat na místě nechceš. Zrovna tak je na přípravu jednoduché obyčejné pečené kuře (peče se samo). Jde prostě jen o to, že pokud chceš vézt i maso, potřebuješ ho převézt pokud možno v chladu nebo zavařené, to syrové převážené zpracovat max. do 3 dní (možná spíše do dvou) a pak používat jen to zavařené nebo mít bezmasé. Nebo koupit nějaké maso nebo ryby na místě a rozroste se ti okruh možností.
Odpovědět