Chápu, taky dělám obvykle dvouchodové, ale tím druhým chodem myslím obvykle salát. A v pondělí tím myslím moučník

Druhý chod je pro nás někdy i "moučník" ve smyslu třeba ovocného koktejlu.
Za 30 min to nedávám, to leda, pokud mám hotové přípravy. Ale pokud mám opravdu 30 min na vše včetně škrábání zeleniny a tak, tak stihnu leda opravdu pár jídel superryhclých.
Abyhc k tomu stihla salát (zas spousta čištění a krájení), tak to jídlo musí být ještěš toho typu, že se o sebe chvíli stará samo. Tj. sice bez problému stihnu do 30 min omelety plněné špenátem, ale nestihnu k tomu už nic druhého, jelikož furt dělám ty omelety a v těhc minutách mezi tím se stihnu tak podrbat za uchem a zkontrolovat dítě.
Můžeš zkustit Jamieho kuchařku, tam jsou 30 minut dokonce 3 chody. Ale já to nedám, právě proto, že to předpokládá třeba předkrájenou zeleninu v yptlíkách, jaká se v Británii dá koupit (u nás občas taky, třeba natrhané saláty, ale já tohle nekupjku a dělám vše jaksi od píky z vlasntí zeleniny).
Ale dělám to tak, že se předdělávám nějakou přípravu den předem - večer v klidu poté, co se navečeříme, si něco třeba předkrájím, předchystám, předvařím a tak .A takrto teda zváldám i třicetiminutovky. Jedu ale v dlouhodobém systému.
Např. když jeden den vařím brambory ve slupce, tak přihodím pár navíc a druhý den ze studených udělám Erdapfelkas. Nebo jich přdvařím víc a pak udělám druhý den vlažný rakouský bramborový salát. a tak. Nebo mám v mrazáku pořád pytlíčky předvařených luštěnin a ty taky pak hbitě švihnu do hrnce a opět 30 min stihnu. Ale fakt je to za cenu ttrvalé výroby domácích polotovarů k ruce.