Re: Rychlé recepty
uvařeno do půlhodiny není problém, pokud jde o samotný ten var

Ale nejvíc času zaberou, jak už jsem psala, ty úvodní přípravy. Zejména čištění a krájení zeleniny. To se navíc proudce zvyšuje s počtem strávníků, zatímco doba varu je pořád zhruba stejná, ať už se vaří pro kolik chce lidí.
Brambory zalité horkou vodou jsou pravda za 10 min uvařené. Ale dá dost práce je oškrabat a nakrájet.
a jsou ještě pracněšjší zeleniny - třeba včera jsem dělala k večeři salát ze zelených fazolek. Samozřejmě, že vařený je za chvilku, než se dovařily fazolky a vejce, tak jsme umíchala zálivku a nakrájela olivy a šalotku. Bylo to celé tak 15 minut. Ale doba, kterou zabralo odštipávání fazolek, byla výrazně delší.
tohle jde výrazně krátit jen používáním polotovarů - zeleniny, která je už očištěná a nakrájená. Buď jako čerstvá (to prodávají třeba v Marks Spencer), nebo jako mražená.
(nebo samozřejmě tedy nevařit ze zeleniny, což ale není asi zrovna žádoucí)
Kupované podobné polotovary já používat pokud možno nechci (nevím, jak to má zakladatelka - pokud je používá, tka to do 30 min stíhat klidně může). Takže bu´d chystámm sama vždy primární suroviny, nebo si je trochu předchystám a třeba fazolky odštípu jindy a zamrazím si je.
Odpovědět