Re: Martinské menu (spousta dotazů :)
Doba pečení závisí na velikosti toho ptáka, husokachna je obvykle cca o třetinu větší, takže cca o třetinu delší čas pečení.
Vývar se určitě hodí, nejlíp s játrovými knedlíčky z jater té husokachny. Ale hodí se pro klasické menu i třeba kaldoun (i když to je celkem vydatné a pro mě by to bylo moc), nebo místo polévky předkrm, třeba kachní paštika.
Martinské rohlíčky dělám sama kynuté http://www.celorocnikucharka.cz/podzim.html#martinroh , ale mohou být samozřejmě i nekynuté, třeba ty tvarohové (tvaroh+máslo+mouka 1:1:1), nebo třeba z těsta s droždím, které ale nekyne (pro recept bych musela dojít do sešitu

)
Kupovaná povidla nevím, mám naštěstí ještě domácí. Ale když jsme někdy hledala povidla, tak to byl boj, všechno jsou to jen džemy s přidanou spoustou cukru a vysoým obsahem vody a to pak kypí a trhá rohlíčky. Kdysi bývala ucházející povidla v plastovém kelímku, nějaký tuším moravský výrobce (nebo dokonce slovenský?)) a neměla přidaný cukr. Ale nevím, jeslti se ještě prodávají.
Odpovědět