14.2.2014 18:08:44 Mollie
Re: Jak doma uvařit UHO omáčku bez polotovarů?
No,
pokud to ma mit barvu a chut a kvalitu a mas na to i cas, udelej si demi glace ( je to zakladni vyvar do omacek), na netu najdes spoustu receptu.
Hlavni je hodne masoveho zakladu ( kosti teleci, nebo veprove, kureci, orez z ruznych mas, ve tvem pripade vynechas maso hovezi ), korenova zelenina, rajsky protlak, nebo kvalitnejsi nahrada, drcena rajcata, dochutit soli a korenim dle chuti), orestuje se zelenina, pak kosti ( to da omacce tu zlatavohnedou barvu ).
Vsechno se pak zaleje vodou, ochuti zarestovanyma rajcatama, soli, koreninama a vari, vari a vari na uplne nejmensim ohni a nejmin 6 hodin, klidne pres noc.
Pak smes scedis a zredukujes na omackovou konzistenci. Nechas to vychladit, muzes to i uchovavat v pytlikach v mrazaku jako bujon.
No a pak uz delas to UHO jak ho chces mit. Hodne cibule omacku osladi, paprika da hulasoidni chut, bylinky ji zaromatizuji, sojovka dobarvi ale i pohlti masovou chut omacky.
Odpovědět