22.5.2014 18:26:46 Mikita.miki
Re: Jak správně uvařit lasagne?
uvažuju, kde může být problém.... za prvé, na dno pekáčku dávám vždycky krapítek boloňky, aby měly těstoviny možnost zlehka sáknout i zespod, aleje to jen trocha, sotva třetina vrstvy, kterou pak dávám v ostatních vrstvách. dále asi aby se plátky příliš nepřekrývaly. jinak dávám bešamel, do lasagní vcelku dost hustý oproti například zapékanému květáku apod. trochu bešamelu dávám i navršek jako poslední vrstvu. jinak krom asi i dobrého působení na konzistenci to bez bešamelu ani nesním, protože on vyrovnává chutě a dodává krémovitost. jinak pokud chceš mít jistotu, že se to podaří, tak asi nejlepší bude udělat si vlastní plát těsta. jednou za čas si je udělám taky, ale pravda je, že mám strojek na těstoviny, tím to proženu a ušetřím si hodně práce s válením.
pokud nechceš domácí, tak bych si dala do hrnce vroucí vodu a každý plátek před položením bych chytla do kleští a na chvíli, cca 10 vteřin ho smočila, pěkně jeden po druhém, aby se ti neslepily k sobě. dále řidší omáčka a dohnat ji opravdu až do rohů, pečlivě a pak pomalé pečení. já když už je dělá, tak dělám šílený možství, je to oblíbený ,,návštěvní,, jídlo mojí rodiny a pekáč váží cca 4 kila, ale normální množství bych pekla klidně i 50 minut, zpočátku třeba jen na 160, až když se rozbublaj, tak dopéct o něco vyšší teplotou, aby se udělala zlatá kůrka
Odpovědět