Re: Grilovani
Já bych maso ozvláštnila jinými druhy grilovaných potravin. Např. grilování zeleniny má mnoho výhod. Nemusí se chystat hodně předem, jako maso. Stačí posypat kořením, solí, pokapat olivovým olejem a můžeš to dát na gril. Skvěle chutnají například ogrilované brambory, které předtím nakrájíš na tenké plátky. Můžeš zkusit lilek, cuketu, cibuli, rajčata, kukuřici, fazolky a kedlubny. Rajčata jsou super plátky ogrilovat po jedné straně, pak otočíš, položíš plátek mozarelly a dogriluješ. Nebo nakrájet plátky z baklažánu, posolit, nechat vypotit, otřít dosucha a zabalit do plátku špalíček fety - spíchneš párátkem a dáš na gril.
Při přípravě je důležitá rychlost, příliš dlouho grilovaná zelenina není tak dobrá. Na úpravu je dobré použít grilovací misky, můžeš to udělat i tak, že pro každého hosta bude jedna miska, která bude obsahovat po kousku od každé zeleniny.
Můžeš také ogrilovat pár Hermelínů (používám i "náhražky", momentálně je v Penny něco jako hermelín asi za 12 kaček).
Super jsou také grilované žampiony a nebo ze všeho udělat špízky: kousek masa-žampion-kousek cukety- cibule-maso-paprika-špek-rajče........
Ať se grilovačka povede!!!
Odpovědět