Re: Hovězí roštěná na houbách- prosím recept
Dělám dvě varianty - buď jako roštěnou na houbách, nebo jako "guláš" s houbama.
Pro 4 osoby
4 plátky masa po obvodu naříznu, naklepu, osolím, opepřím, poprášíme moukou a prudce opeču na sádle. Vyjmu a do výpeku po mase přidám 1 nakrájenou cibuli a osmahnu do růžova. Zapráším paprikou, přiliju trochu vývaru, provařím a přidáme zpět opečené plátky masa. Dusím za občasného podlévání vývarem témeř do měkka. Potom přidáme na plátky nakrájené houby, dochutím a dusím, až je maso i houby měkké. Nakonec zaliju 1/4 litrem zakysané smetany, ve které je rozmíchaná lžíce mouky. Cca 10 minut povařím a podávám s těstovinami nebo knedlíky.
NEBO: Na trošce oleje osmahnu nadrobno nakrájenou 1 cibuli dozlatova. Přidám nadrobno nakrájenou slaninu (cca 100 g) a zlehka orestuji.
Přidám hovězí maso (tak půl kila), nakrájené na větší kostky. Osmahnu, aby se maso zatáhlo na všech stranách a přidám očištěné a nakrájené houby a opět osmahnu. Pak podliju vývarem, přidám 2 - 4 stroužky rozetřeného česneku a dusíme do měkka. Podle potřeby přidávám vývar či vodu.
Před dokončením dochutíme dle potřeby (sůl, pepř, majoránka, česnek), smícháme pár lžic šťávy s 1 lžící mouky, přilijeme k masu a povaříme 10 minut. Servírujeme nejlépe s rýží nebo knedlíkem.
Odpovědět