21.9.2014 11:29:26 Alca
Re: Hovězí roštěná na houbách- prosím recept
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 plátky masa , houby podle chuti (máte-li jen sušené, je dobré je cca hodinku předem namočit a před vařením zase zcedit), 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, 1 lžička mletého kmínu, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, olej
POSTUP PŘÍPRAVY
1/ Maso naklepat, osolit a opepřit.
2/ Cibulku nakrájet nadrobno.
3/ V kastrolu na plotně rozehřát olej a na něm nejprve z obou stran rychle osmahnout maso jen tak, aby se uzavřelo. Pak ho přesunout na talíř pod pokličku, aby se udrželo v teple.
4/ Na olej hodit cibulku a osmahnout dorůžova - ten bod, kdy teprve začíná tmavnout a mění vůni. Cibulku zasypat lžící mouky a zalít dvěma lžícemi vody, promíchat a zasmažit.
5/ K cibulové jíšce přihodit houby a lžičku mletého kmínu, jen rychle zasmahnout.
6/ Do hrnce vrátit maso a zalít ho horkou vodou tak, aby bylo ponořené a abyste zároveň měli dostatek omáčky dle svých představ.
7/ Do vody přidejte bobkový list a nové koření. (Já ho dávám zavřené v kovovém sítku, co se prodává na sypané čaje, aby se pak tohle koření dobře vyndavalo.)
8/ Zmírnit plamen sporáku, hrnec zavřít a maso nechat na plotně dusit cca hodinu. (Ke konci doporučuji cca 15 minut prováření bez pokličky, odpaří se část tekutiny a omáčka ještě trochu zkoncentruje.)
9/ Nakonec jen vylovit bobkový list a nové koření a omáčku dochutit solí.
Pozn: Za nejlepší přílohu považuju rýži. :)
Odpovědět