26.12.2014 18:03:01 Winky
Re: Dobrovolné stravování bez lepku
No, začala jsem spíš s tím pečivem. Jako že dřív jsem jedla chleba/rohlíky prakticky denně, teď cca už asi 3 roky tak 2x týdně. Hodně jsem omezila koláče, knedlíky a sladké pečivo (ehm až na croissanty, to si neodepřu). Trochu jsem "splaskla", malinko se mi zlepšila pleť (což může být věkem, naopak se mi zhoršila suchá kůže ve vlasech). Jinak nic zvláštního nepozoruju, jen mě pečivo prostě nadýmá, tak ho nejím tolik. V jiných věcech (těstoviny atd) mouku či lepek nesleduju, i když tu chuť mouky taky cítím víc než dřív (právě v těch bramborových knedlících např., nebo když někdo omáčku hodně nastavuje moukou).
Jinak jím tak nějak normálně, mám ráda hodně maso, sýry, nejím dost zeleniny ani ovoce.... takže superzdravě se bohužel nestravuju. Teď přes Vánoce jsem to dost pustila volně (hlavně s cukrovím, to jsem nedělala žádné "zdravější"). Ale už je to dojedený

, další péct nebudu, tak se zas vrátím do původního režimu.
Manžela neomezuju nijak (sní celkem všechno, jogurt, uzený, chleba, dort i kuskus), děti trošku (hlavně večer jim místo rohlíku na dojedení cpu spíš jablko nebo mrkev, trochu obracejí oči v sloup ale zatím to berou, oba jsou dost vysocí a velcí, jinak jedí dost).
Odpovědět