12.3.2016 10:06:16 Hanka 75
vysvětlení pojmu pravá zimní zelenina
Pravou zimní zeleninou myslím  např. porek a kapustičky, které jsou přes zimu (nebo hodně do podzima) na poli tj. ne letní porek.
Dál pravou zimní zeleninou myslím: mrkev, celer, petržel, vypěstované samozřejmě přes léto resp. podzim, ale USKLADNĚNÉ (říká se této zelenině zimní, protože šla uskladnit na zimu např. od rajčat, paprik, které jsou označovány jako letní zelenina). 
Běžně se prodává mrkev s natí - ta není podle mne skoro určitě vypěstovaná přes léto/podzim a uskladněná, ale v zimě tj. má více dusičnanů (víc dusičnanů má rostlina vypěstovaná za nedostatku slunečního svitu tj.). U té bez natě si nejsem jistá. Proto se ptám, kde lze koupit pravou zimní zeleninu tj. tu vypěstovanou přes léto/podzim a uskladněnou.
Za zimní zeleninu je ještě označována např. zelí, kapusta, cibule, česnek.. tak u těch všech vím, že jsou vypěstované přes léto/podzim a uskladněné. Ale u porku z Belgie o tom pochybuji. Proto se ptám. 
Odpovědět