Re: Proč kváskový chleba praskne?
jako se tu zmiňovalo víc lidí,možná není dokynuto .Na druhou stranu překynutý chleba je hnusný,kyselý a roztéká se na placku.
Při překládání je naprosto geniální nápad používat místo mouky olej.Pomastím silikonový vál,ruce a překládám. Nejsou stopy mouky v těstě, a kuchyň vypadá líp.
Ošatka na kynutí musí být dobře vysypaná,kde se těsto přilepí,tam to následně rádo praská.
Taky je dobré překládat v jednom směru a tu plochu se švy dát navrch ošatky(při pečení bude na spodku),ve švech těsto taky rádo praská.
Chleba se dá různě nařezávat-praskání je řízené.
Peču na rozpáleném plechu.Troubu s plechem rozehřeju na 250 st horkovzduchu.
Rychle vyklopím těsto na plech ,nenařezávám,šup do trouby a zastříknu dno trouby vodou.Peču cca patnáct minut,pak zlumímím na 180-200 a po další čtvrthodině stáhnu až na 150 st.
Občas vstříknu do trouby vodu.Tak po čtvrthodinách,celkově peču hodinu půldruhakilový bochník. Nepraská.
Odpovědět