| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Přerov

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1270] Názory 12711280 z 3436  [Dalších 2156 >>]
Leonie + 2 lvíčata 70868
10.4.2008 18:10:43
Petře gratulujeme k Majdalence - jéééé mimiR^R^R^~s~~s~~s~

Blani, písni Peti náš pozdrav a že na ní mooooc myslíme.
A k tomu vývoji: Jsem radši za to, že mi Vikinka lezla do 15 měsíců, než aby mi chodila v 9 měsících. Už kvůli té páteři a kloubům...
Jinak Blani, čím si ty, jestli se můžu zeptat? Předpokládám že dr. jak manžel nebo se pletu?
Jdu vytáhnout smečku z vany~j~
Blaňule+Lea04+Edita a Radim07 15609
10.4.2008 14:39:47
Jo, Leonii, máš úplně pravdu, že to moc neovlivníš. Prostě děti to maj geneticky naprogramovaný. Ale taky je fakt, že když se začnou víc odlišovat, skoro vždycky je tam něco jinak, než by mělo být. Ale zase-většionou se s tím děti srovnají, najdou si nějakej vzorek, kterým to doženou....ale zase často je to náhradní mechanizmus. Nepoužívají prostě k určité dovednosti, k určitému úkonu, ty svaly, které by měly. Např, když jsme začínali, tak Editka pěkně zvedala nožky nad podložku-to je vpořádku. Ovšem ona k tomu nepoužívala ani tak bčřišní svaly, jako spíš zádové...náhrada. A pak jsou z toho mmj třeba hyperlordozy, ochyblé břicho s diastázou....třeba zrovinka tohle je můj případ, takže vím, o čem mluvím. Můžu normálně existovat, jsme normálně hybná, netrpím bolestma...ovšem zatím. Teď po těhu třeba nemůžu posilovat břicho, páč to neumím, neumím zapojit břišní svaly tak, abych nezapojila současně záda a tak mě z každé snahy bolí právě záda a ne břuch ~j~. A že mám po dvojčecím těhu diastázu (rozestup přímých břišních svalů)pořádnou. Jenže co s tím??? A to je vcelku prkotina, jsou horší věci...Prostě bych to uzavřela, že cvičit není nezbytnost, ale je to dobré, páč co v tomhle nedáš dítěti do 1 roku, tak pak už nezměníš. Pak už jsou nervové spoje a pohyby tak fixované, že moc nenaděláš. A když dítě "zaostává" nebo "předbíhá" tak většinou je to za nějakou cenu. Osobně si taky myslím, že rychlokvašky jsou horší, a že mám jednu takovou doma :-D No a je taky naprosto pravda, že čím dýl a častěji dítě lozí, tím líp, já se snažím taky Leu poříd motivovat, aby dělala kočičku a pejska....
10.4.2008 14:29:11
Jé, Zdenči, ono mě zase tak moc nežer :-D:-D:-D. Já jsme taková řešitelka všeho. Víš jak, nikdo nejsme ideální a ani když se vojtovka cvičí, tak toho ideálu nesáhneš, ale snažíš se mu přiblížit. Moje dětská říká, že Vojta slyší trávu růst. jakože odchylky má každej a neznamená to tragedii, jen vojtovci prostě předjímají, jestli se to upraví,jakýma náhradníma mechanitzmama, jaké to bdue mít důsledky.....není tím myšleno, že bude dítě pak pokroucené, jde spíš o skoliozy, šikmé pánve...Někomu to pak ani v dospělosti problémy dělat nemusí, ale vzledem k současnému způsobu života, to problémy spíš dělá-jakože bolesti zad, hlavy a tak-to má dnes skoro každej. Ovšem zase to, že je to běžné neznamená, že je to OK. Takhle to vnímám já. A taky je fakt, že když se člověk jednou dostane do ruky rehabce, tak pak prostě ty odlišnosti vidí. Normálně bys o tom neměla ani potuchy. Podle naší dětské jsou děti v pořádku, Editka nepotřebovala cvičit nikdy, Radimek byl dráždivý a hypertonický v zádových a šíjových svalech....Diskrétní asymetrie, kterou ale poznala taky až Koudelková a pak Bráthová....Prostě nic, co by neměla většina ostatních dětí, ale já to řešit chci. Neberte mě proto moc vážně a už vůbec se nestresujte.
10.4.2008 14:21:11
Hojte, musím vám sdělit, že mi před chvílí přišla SMS od Petry s Matějem : "tak už jsme od 0.20 hod 4! Magdalenka váží 3,38kg, měří 49cm a obě jsme v pořádku, jen jsem neměla nabíječku."

Tak to je super, já jsme opět dojatá a trošinku závidím :-D~j~
Zdenule, 10/07, 04/10 74866
10.4.2008 10:10:58
Jéé, tak to se omlouvám, jsem to odklikla předčasně, ještě chci samozřejmě pokračovat.

Tento týden jsem poprvé píchla (kolečko u kočárku), tak jsem si vzpoměla na Rosťu ( když jsi o tom psal, tak jsem si říkala, to není možný, to se nám nemůže stát,kde to jezdíš, a ejhle). Každopádně jsem byla ve městě s plně naloženým kočárem.. nákup.. a v nejbližším cykloservisu mi to nechtěli spravit:(, tak to byl docela záhul s tím dojet domů.
Jinak jak se tu bavíte o doktorech, tak mi nepřipadá moc nenormální, že doktorka se diví jak dlouho kdo kojí ( pokud teda zrovna není dětská nebo laktační poradkyně), kde by k tomu taky přišla, když ona měla malé děti tak byl trend naprosto jiný.
Mě spíš kolikrát udivují někteří rodiče, třeba nedávno mi jedna mamina vykládala, jak svému 3-měsíčnímu dítěti mezi kojením dává jogurty a pribináčky a jak mu to šmakuje... Nebo když někdo zvedá novorozeně úchopem kolem hrudníčku a dítě pak udělá "úžasný" záklon hlavy... tak to si myslím že je síla. V současné době tolika dostupných informací.

Jinak Blani, jak tak čtu Tvoje příspěvky o vojtovce, tak z toho mám vždycky blbej pocit:-), hned se jdu podívat na malýho, jak se vlastně na těch ručičkách zvedá, dáváš mi brouka o hlavy:-)
Leonie + 2 lvíčata 70868
10.4.2008 10:00:02
Dobré ránko, téééda, tady to zase žijéééé.

Blani, ale přes to všechno co píšeš, stejně nějak neurychlíš nebo nezpomalíš, kdy dítko začne chodit.
Já někde vyčetla, že nejideálnější věk na to kdy by mělo dítko začít chodit je právě 15 měsíců kvůli kloubům a kyčlím. Nejsem odborník, ale skutečně jsem to četla..... No každopádně máš doma odborníka na slovo vzatého, takže...
A úplně nejlepší je pro děti lezení po čtyřech kvůli páteři....
Jak jsme byly ted v nemocnici, tak si Viki v herně hrála asi na pejska či co a lezla všude po čtyřech. Byla tam s náma i učitelka a já na Viki ať si stoupne a nevytírá to tam a ona ať jí nechám, že je to vůbec nejzdravější pohyb pro děti co může být.
Tak jim tam vytřela hernu, schovala se pod stůl a byla spokojená jak želva.

Radku, jsem ráda, že sis to změnil, páč se mi to předchozí špatně psaloR^
Zdenule, 10/07, 04/10 74866
10.4.2008 9:56:07
Tak se po týdenní pauze opět zapojujeme do diskuze.
Na začátek všechny moc zdravíme:-):-)
Dani+Kuba00+Karol06+Domík08 80467
10.4.2008 9:46:11
Ahojky, tady to tedy žije.. Člověk tu pár dní není :-)
Taky něčím přispěji - syn jel téměř podle tabulek - sice mi paní doktorka, ke které jsme tehdy chodili, v poradně říkala, že tohle nebo ono neumí, ale o pár dní později vše uměl..
Dcera zase byla napřed - při pasení koníků ruce natahovala a tak jsme chodili na rehabilitace - cvičili jsme a velice rychle to začala dělat správně, ale pak šlo všechno také velice rychle - brzy se začala plazit, lozit a na vánoce (měla 9,5 měsíce) dělala své první krůčky..
Teď (asi i kvůli tomu, že chodila velmi brzy) chodíme na ortopedii, protože měla v kolenách strašně křivé nožičky - sice se to jakžtakž spravilo - i bez dlah a operace, ale i teď ve dvou letech ještě dost často padá a špičky vtáčí dovnitř.. Ale prý se časem vše upraví, tak doufáme..
:-):-D:-)
10.4.2008 9:18:50
No, tak já vám nechci moc brát iluze, že je normální, aby dítě začalo chodit v 15 měsících a spol, ale rozhodně to není nějaká extra tragedie, jako že by bylo postižené, to ne. Ale v pořádku to taky není. Ovšem stejně tak není ideální, když jsou děti moc rychlé a třeba v 9-10 měsících běhají....Takže-kdo jsme ideální? Nikdo. Ovšem debata o správném vývoji je na dlouho a ne každý je tomu ocho¨ten naslouchat. my se třeba teď na rehabce-mmj-snažíme dostat Radimka zpátky do opory o lokty, páč tuhle fázi nezvládal optomálně a pak ji více méně přeskočil a byl na natažených ručkách...není to jedno, jde o nutný sporávný postup, pojí se s tím třeba správné zapojení mezilopatkových, zádových svalů...nebo taky správný přesun těžiště....Ale zase, nic dramatickýho, jen jde o to, aby v budoucnu neměli problémy se zádama a kloubama....takže komu je tohle jedno, stačí mu, že dítě bude chodit, běhat a tak, tak může zůstat v klidu ;);)
[<<Předchozích 1270] Názory 12711280 z 3436  [Dalších 2156 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.