| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1070] Názory 10711080 z 6294  [Dalších 5214 >>]
Katka... 7968
1.12.2005 12:14:55
Lucko, Kačenka je nádherná! Moc se Vám povedla.
Emma78 8067
1.12.2005 11:50:04
Lucko kačenka je nádherná,takovej cvalíček:o),

holky s tím domácím násilím je to fakt hrůza a nejhorší je to co píše Lucka,že Ti lidi koliktrát působí,že jsou strašně hodní a milí a že to vlastně dělají pro vás,proto je možná tak těžký pro tu oběť něco s tím udělat.

Peťulo,hlaš se,a´t víme,jak na tom jsi:o).

Dano,a´t je noha brzy v pořádku,to jsi s ní o něco zabrala nebo Ti v ní křuplo jen tak?
Lucka+Áďa 9/2003+Káťa 11/2005 13310
1.12.2005 11:18:36
Tak snad se mi podaří vložit fotečku naší holčičky.

1.12.2005 11:10:45
Teda, to co píšete o domácím násilí, je fakt hrůza. Vůbec to nechápu, kde se to v těch chlapech bere. Pro mě je to naprosto nepochopitelná věc, neboť můj manžel je naprostý kliďas, kterého by k násilí nevyprokovalo absolutně nic. Ona razí to heslo "každé násilí je fašismus". Ale je pravda, že někdy to nemusí být jeno fyzické násilí a úplně stačí to psychické. Ne že bych to sama zažila, já bych prostě s takovým chlapem nebyla. V tomhle jsem naprosto nekompromisní a razantní a proto mi i dělá problém pochopit ženský, co v takovém vztahu zůstávají. A je pravda, že leckdy jsou to naprosto samostatné, vzdělané ženy! Doufám, že to vaše kamarádky a ségra rychle a rázně vyřeší. Nemá cenu si myslet, že se to časem uklidní nebo dokonce zlepší! Od takového chlapa rychle ruce pryč.
Jinak Kačenka je zatím moc hodná, tak snad jí to vydrží. Představa, že by neměla spát, mě děsí. Příští týden jdeme na kontrolu k dr., tak jsem na toho našeho otesánka zvědavá. Je to přesně jak s Adámkem, mám prostě záživné (po tatínkovi) a také zvracecí děti (to je těžký, když neví, kdy má dost).

Dano, ať nožka nebolí (doufám, že to nic nebude) a držím pěstičky s mimi!! Určitě vám to vyjde.
konecnad,Krystof03,Kaja06 16697
1.12.2005 9:43:40
Tak holky, to se omlouvam, ze jsem spustila vlnu "negativnich" vzpominek. On neni nasilnik, ale cholerik, ja bych ho vypakovala hned, ona jen mlci, tak tam ted jdu.
Neni to pekne tema, ale i takovi lide tu jsou a potrebuji pomoct, i kdyz to sami kolikrat nechteji....
Tak a mne se v noci spatne spalo, nevim proc, tata jel ve 4 do prace, tak jsem vstala s nim a krup, neco mi prasklo v noze. Doufam ze neprasklo, jen se prehodilo, mam obinadlo a dam si ortezu. Je to ta operovana noha, ach jo. Ted nemuzu ani na rentgen, jestli jsem tehu....Necham to do pondeli v klidu a kdyz nic, tak me tata veme k memu ortopedovi do Prahy.
Ja se na to vykvajznu, takovou dobu si davam pozor na nohy a ted, kdyz se mozna zadarilo mimi, buch....snad to bude dobre a neni potreba jit pod kudlu ;o{.
Luci, Ondra 24.09.03 15412
1.12.2005 9:22:44
Ivco, Lucko tak to je mi moc lito, co si segra a Lucka musely prozit:-( Je musim rict, ze z toho mam strasnou hruzu:-( Nastesti mam hodneho a tolerantniho manzela, ale clovek nikdy nevi,ze?:-) Ivo, preji segre at se z toho co nejrychleji dostane a at znovu nenarazi na takoveho chlapa!!

Lucko s Adamkem a Kacenkou! To je fajn, ze jsis nasla na nas cas!!!:-)) A jak Kacenka prospiva? Papa hezky?? Posles fotecku?

Jinak srazik byl vcera moc fajn. Teda me se alespon moc libil:-)) Pokud by jste mely holky chut, tak z toho muzeme klidne udelat pravidlo, treba kazdy tyden a nebo kazdy druhy! Co vy na to? I kdyz si deti spolu vlastne nehraly tak jsem byla prekvapena, ze si Ondra pamatoval jmena holek. Dneska jsem se ho ptala s kym jsme to vcera byli a on mi odovedel (Toci, Luci neurazte se) "s Majou a Vivi":-)) Obcas mu ta vyslovnost nejde!

Dneska chci s nim pect cukrovi, tak jsem zvedava jak to dopadne:-))
Toci 12735
1.12.2005 9:19:42
Tak konečně se dostávám k napsání pár slov :o)
Včerejší srazík byl fajn, Amaia i Ondrášek krásně povídají, toho, že by byla Amaia nějak nesamostatná a potřebovala maminku jsem si nějak nevšimla, Lucka tam za ní šla asi jen dvakrát. Všechny děti se tam chovaly moc hezky, žádné scény (krom pár fňuknutí po nějakém karambolu nebo křivdě), Lukášek je nádherné usměvavé miminko, tedy už spíš mladý muž, s velikýma modrýma kukadlama :o) Určitě se těším na další setkáníčko :o)
Jinak holky, co píšete o tom domácím násilí, to je úplně šílený a pro mě nepředstavitelný. Je mi líto všech, co si něčím podobným projdou :o(
Lucie, Amaia+Eneko+Julen 18584
30.11.2005 21:20:47
Ivco, to je hruza!!! Je mi fakt lito tvoji segry, doufam, ze se da casem dohromady...hlavne, jak pises, je stesti, ze v tom nejsou zahrnuty deti. Ja za to taky byla stastna. DOkazu si castecne predstavit, co tvoje segra prozila, u nas to bylo taky psychicky, ale jinym zpusobem - muj byvaly partner byl jinak moc hodny kluk (nejen na verejnosti, ale i ke mne), ale byl na me hrozne zavisly, tim padem neuveritelne zarlil na vsechny me kamarady i zname (jedno jestli holky nebo kluky). Takze me stokrat denne v praci kontroloval (coz nebylo tezky, protoze pracoval u dodavatele nasi firmy), jezdil pro me do skoly nebo do prace, vsichni moji kamaradi byli odvrzeni, nechodila jsem nikam. Ne, ze by me nepustil, ale kdyz uz jsem sla a snazila jsem se ho presvedcit, aby sel se mnou, tak odmitl a at pry se dobre bavim. Nacez byl schopen sedet v aute celoou dobu pred napr. kavarnou, kde jsem kecala s kamaradkou. Jednou jsem se pred nim po hadce zamkla v koupelne, ze jsem mela strach, ze me fakt nakonec prasti a on se zhroutil, plakal a sliboval a nakonec jsem to byla ja, kdo ho utesoval. Dostal takovej hysterak, ze jsem ho malem vezla do spitalu:-( Nakonec mi ho vzdycky bylo jen lito....Paradoxne mi z tohohle kolotoce pomohli prave kamaradi, kteri byli v nejake podobne situaci a ja kdyz jsem se slysela, jak jim vsevedoucne radim, tak mi to "secvaklo"...a konecne jsem se dokopala k tomu, abych ho vystehovala z bytu. No nic, asi kazdy si prozil nejakou tu "tragu"..:o)
Iva (Aneta03, Radovan06) 13293
30.11.2005 18:55:50
ahoj holky,
na násilí ze strany partnerů jsem extrémně háklivá, teď se psycholog pokouší dát dohromady moji ségru, která byla ve vztahu, kde ji partner nemlátil, ale psychicky deptal, 4 roky. Od růží se to dostalo až po modřiny jak říká Lucka z pevných sevření a házení po ní mobilem a jinýma věcma, totální izolaci od veškerých přátel, naprostou ztrátu sebevědomí a přesvědčení, že ona za to může a že kdyby mu nedávala důvod, tak se k ní tak nechová- totální ztráta reálného pohledu na věc, totální vydeptání. 47 kilo, bohužel musím říct naštěstí potrat a problémy dodneška, kdy je to rok, co ho konečně vyhodila. Nejhorší na tom je, že ty ženské udělají všechno pro to, aby měly chvíli klid a jsou skutečně přesvědčené, že jsou to ony, kdo toho chlapa vyprovokovaly, nebo že je trestá poprávu nebo jiné bludy -fakt úplně psychické KO. A do toho jim okolí nevěří, nebo podporuje toho chlapa, protože je přece tak skvělý a ona je hysterka nebo jim líčí další bludy ve smyslu, že se jí to asi musí líbit, protože jinak by s takovým chlapem už dávno nebyla.
Uf, je to hnus. A když v tom jsou děti, tak je ta situace ještě horší.
30.11.2005 18:48:30
Ahojky mamči! Konečně jsem našli i my trochu času a píšeme. Vzhledem k tomu, že jsme se strašně dlouho neozvali, tak nejdřív musíme pogratulovat budoucím maminkám Ivče a Mirce! Moc a moc gratulujeme a přejeme pohodové těhotenství. A mamčám budoucím čekatelkám držíme pěstičky. Dále pak musíme poděkovat za všechny gratulace k narození Katky a taky Peťulce, že všechno tak pěkně vyřídila.
U nás se celkem nic nového neděje, když tedy odmyslím narození Kačenky, protože to je změna obrovská. Všichni z ní máme hroznou radost a největší snad Adámek. Ze začátku se jí sice bál, ale během odpoledne se otrkal a od té doby jí jenom hladí a chová. Vůbec jsem nečekala, že bude tak dobře reagovat. No, ono ještě není všem dnům konec a vše se může změnit. Upřímně ale musím přiznat, že to je s nima dvěma docela zabíračka. Teprve doma na mě dolehla ta správná poporodní únava a tak jsem moc ráda za pomoc babičky a dědy, kteří si Áďu berou k sobě. Ono totiž vydržet s naším synkem celý den doma, není moc možné. Je prostě zvyklý chodit ven dopoledne i odpoledne, ale vzhledem k počasí, to ještě s Katkou nebylo možné. Ale už pomalu začínáme mít nějaký řád a najíždíme nový rytmus, tak to snad půjde. Jsem hrozně ráda, že už to máme za sebou a doma máme krásné zdravé miminko.
Co se týče Adámka, tak jsme asi jediné ostudy, co pořád nechtějí mluvit. I když je pravda, že teď se začal snažit a hodně věci opakuje. Jinak je to pořád ještě takový mazlík, kuchyňka a pracant. Se všim se snaží mi pomáhat a je docela i poslušný. Teď má sice takové zdivočelé období (člověk by nevěřil, jak za pět dní, co není doma, dokáže to dítko zdivočet) a umí se i pěkně vztekat, ale u nás platí hrozba vařečky. Nemyslete si, že jsem nějaká matka-tyranka, v životě tou vařečkou nedostal, ale moc se jí bojí.
Tak toliko zpráv od nás. Musím si přečíst zpětně vaší debatu a doufám, že se ted budeme častěji zapojovat. Moc zdravíme. Lucka
[<<Předchozích 1070] Názory 10711080 z 6294  [Dalších 5214 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.