Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Janijaja | 19205 |
|
|
25.11.2005 14:56:26
Lucko, ja nevim, jak podobne situace resit. Nebude to treba v tom Matejickovi?
|
| Lucie, Amaia+Eneko+Julen | 18584 |
|
|
25.11.2005 13:34:16
Predevsim prejeme Katusce vse nejlepsi do noveho zivota, Lucce brzke zotaveni a cele rodine jen radost z prirustku!!!
Ohledne tech hysteraku - taky souhlasim a Janou a Ivou. Amaia je v podstate jako Viky nebo Lenicka, je spis klidnejsi, ale taky ji to nekdy chytne. Zrovna minuly tyden sebou prastila venku na chodniku, protoze chtela nest a ja ji nemohla (a nechtela vzit). Jeste nez ji to popadlo, tak jsem ji nekolikrat vysvetlila, ze mam tezkou tasku a nabidla ji, ze kdyz dojde domu, tak ji vynesu nahoru po schodech. A ona si proste postavila hlavu. Tak jsem ji akorat drapla za kombinezu a posunula ji z prostredka chodniku, rekla jsem ji (to delam vzdycky), ze az ji to prejde, tak at prijde a pak jsem si tam stoupla opodal a cekala. Kolemjdouci na me koukali vesmes divne, maminky s chapavym usmevem, ale starsi lide (zejmena pani) se na me mracili a ptali se, proc ji tam proboha necham valet:o))) No, Amaia se po asi desti minutach zvedla a prisla se pomazlit. Tak jsem ji pochovala a chvili si s ni popovidala o tom, jak se asi citi, ze to chapu atd. Tak takhle to nas probiha temer vzdycky. A fakt je mi dost jedno, co si ostatni mysli. Holky, chtela jsem se zeptat na vas nazor na nasleduji situaci: Mne se nedavno stalo, ze jsme byli v MC a bohuzel hodne maminek dela to, ze si tam proste sedne u kafe a klafe s kamoskou a necha dite uplne bez dozoru. Tak tam jeden agresivni chlapecek zacal mydlit Amaiu po hlave, ackoliv mu nic neudelala. Ta se strasne rozbrecela, jednak leknutim a taky ji to bolelo. Chlapeckova maminka nikde...tak jsem ji vzala, pochovala a rekla ji, ze chlapecek je osklivej, ze se to nedela, ale ze kdyz ji znovu uhodi, tak at mu to vrati. Vedlestojici maminka na me koukala dost divne...Nechci Amaiu samozrejme nabadat k mlaceni deti, ale na druhou stranu chci, aby se vuci takovymhle detem nejak branila. Co byste udelaly vy??? Chlapeckovu maminku jsem pak vyhledala (sedela na konci mistnosti u kafe a kecala s kamoskou:-() a upozornila ji. |
| Toci | 12735 |
|
|
25.11.2005 13:04:04
Souhlas s Ivou, já jsem ke sprše přistoupila až v tom nejkrajnějším případě, kdy mi zalehl, jednou branku venku a podruhé vchodové dveře a byl tak nepříčetný, že se málem nenadechl...
|
| Iva (Aneta03, Radovan06) | 13293 |
|
|
25.11.2005 11:30:14
Dani, promiň, ale já mám pocit, že největší problém máš s tím, že ti vzdoruje "tvůj hodný chlapeček", co tomu řekne okolí, jaká jsi matka, když máš nedokonalé dítě a že to děsně řešíš - první "záchvat" včera nic neznamená - mohl úplně obyčejně vstát ráno levou nohou. Sprcha je až to úplně poslední řešení v momentě, kdy dítě dostane takový afektivní záchvat, že se třeba začíná vztekem dusit, vpodstatě to nemáš udělat ve zlosti, že ho jdeš "zchladit" ale po logickém zhodnocení situace, že už dospěla tak daleko, že ho ten výbuch samotného ohrožuje a je nutný okamžitý a rychlý podnět, který ho radikálním způsobem donutí se soustředit zpátky na realitu. Zbytečným používáním těhle metod v něm taky můžeš vypěstovat odpor k vodě nebo mu zlomit povahu - on má právo na to, projevovat svoje negativní pocity, ty je máš jen usměrnit do vhodné formy. TAky úplně souhlasím s tím, co psala tuším Jana, že si to člověk nesmí brát osobně, že to dítě zkouší hranice vůči autoritě, kterou představuješ.
Anetka je vztekloun a svéhlavec odmala a maximální trest, který jsem na ni musela použít je, že jí řeknu, že to nebudu poslouchat, jeslti chce řvát, ať odejde do svého pokoje, tak za sebou práskne dveřma, demonstrativně ječí, když si jí nevšímám, tak ty dveře otevře a jde předvádět, jak brečí, mezi futra. Na veřejnosti, třeba když se mi začala v MC válet pod stolama, protože jsem ji napomenula něco kvůli oslintávání bonbonů, tak ji odklidím někam, kde si nemůže ublížit a nechám ji válet, ať si okolí myslí co chce. Když mi předvádí hysterák na křižovatce, protože vymyslela, že nechce chodit za ruku přes cestu, tak ji odklidím, aby se neválela autům pod kolama a pak jen v povzdálí čekám, až se miláček vyzuří.Není to o výchově, je to o povaze toho dítěte, někdo má měkkou povahu a dá se vycepovat a někdo je holt tvrdohlavec, který si za každou cenu chce prosadit to svoje a pak jsou ty boje prudší, ale nemá cenu to lámat, nebo je za to trestat. Doporučuju z literatury MAtějíčka a teď jsem objevila v knihovně vydalo to nakladatelství POrtál, je to psyhcologie pro učitelky mateřských školek, tj. jak zacházet a vycházet s věkovou skupinou 3-6 let a je to hodně přínosná kniha. Třeba tam psali, že dítě do 4 let nedokáže odpovědět na otázku PROČ to děláš. Neumí to a člověk mu nemá tak pokládat otázky, např. proč pláčeš, protože se nikdy nedozví pravdu, to dítě buď řekne první co ho napadne a může být obviněno ze lži, nebo se chytí první "udičky", kterou mu dospělý nahodí "proč pláčeš, ty jsi spadnul?" "jo spadnul" tak ho začnem utěšovat-nebolí, nebolí, pofoukam -ale přitom pláče ne proto, že ho bolel pád, ale proto, že se leknul a potřebuje od nás slyšet něco úplně jiného. A hodně tam zdůrazňují moc empatie. Že kolikrát ty děti nechtějí slyšet povzbuzení, ale chtějí slyšet, že rozumíme jejich pocitům a že je chápeme a víme, co se v nich děje. |
| Emma78 | 8067 |
|
25.11.2005 7:34:59
Taky moc blahopřeji Lucce a Kateřince přeji vše nej do života.
CO se týče hysteráků,tak Lenka je asi něco jak Viki,občas se vztekne,ale nemá to dlouhého trvání.Sama mi oznámí,že jde plakat do pokojíčka a za minutku(někdy ani ne) se přijde pomazlit s tím,že už je hodná. Nevnucuju se a nesnažím se ji uklidňovat,protože ze zkušeností už vím,že to znamená akorát její větší amok a prodloužení ceé akce,pokud zůstanu v klidu(aspoň na oko) a dělám,že nic je rychle po vzteku. |
| Janijaja | 19205 |
|
|
25.11.2005 0:06:18
Jo a Honzik ma obdobi, ze nekresli nic jineho, nez galaxie, zkusim vam nekdy nejakou naskenovat, protoze jsou opravdu verohodne!!
Verko s tim dobrym dnem jsi me moc pobavila (teda vlastne Eliska) |
| Janijaja | 19205 |
|
|
25.11.2005 0:03:50
Tak uplne napred moc blahoprejeme, hezky to Petko Lucce od nas vyrid. At mlicko dobre tece a valecna zraneni se rychle hoji :-)
Jinak nas Honzik je mozna trochu po mne, a treba mym dedovi... Prvni sprchu mel letos v kvetnu. To bylo Kacce tyden, ja ji kojila a on na nas hodil dve velke drevene kostky, ale o tomu jsem vam uz myslim psala. Od te doby ho jeste parkrat potkala... Jinak my meli dneska taky uplakanej den - asi skvrny na Slunci. Nechtel nic jist a vsechno delat sam. Ale ja vsechno dobre rozdychala, ale nutno priznat, ze me to unavilo :-) Rozhovor typu: "Chces ten chleba nakrajet?" "Asi ne" "tak jo nebo ne" "Ano" Takhle asi petkrat a kdyz jsem se pak jala ho krajet, tak se samozrejme rozbrecel, ze to preci nechtel... Taky prisel na novou certovinu. Dal Kacence casopis, ona ho samozrejme ochutnavala a bylo to na nem poznat. Nacez mi ho prinesl a zaloval "Kacenka au, au" Asi cekal, co ja na to. Je to zvlastni, na co ty deti neprijdou. Vztekani na ulici nas trapilo loni touhle dobou. To bylo jak nam upadl v te kuchyni a mel modrinu pres cele oko, jako boxer. Byli jsme venku, na okraji docela rusne ulice a on se rozhodl, ze nebude v kocarku a ze nepujde, ze chce nosit. Ja tehule a nebylo mi nijak dobre. Hazel s sebou na zem kazde dva metry. Velmi prisne jsem mu rekla, ze tady jde o jeho zdravi a ze to mu proste nedovolim. Ale krize ho nepresla. Nakonec jsem ho po nekolikerem upozorneni a pocitani do tri nasilim pripoutala do kocarku a jeli jsme domu. Lidi na me teda koukalidost divne - zvlast kvuli tomu monoklu. Myslim, ze dokud clovek nema vlastni deti - nepochopi. No, od te doby podobnou krizi nemel (teda myslim) Dneska nechtel jit ze skolky - gumovy byl cely - lezl po 4, delal kocicku, pak mi zase utikal na zachod... Stalo se mi to poprve. Nakonec jsem se ja zakecala s ucitelkou a on si to mezi tim rozmyslel a sli jsme docela vpohode. Dano, chce to fakt pocitat do tri, nekolikrat se zhluboka nadechnout a ono to prejde. Vcera jsem diskutovala s jednou starsi kamaradkou. Ma uz dospele deti a ona mi rikala, ze deti se nikdy nevzpiraji proti Tobe, jako osobe, Tebe budou mit vzdycky rady (pokud jim neprovedes neco fakt hroznyho), vzpiraji se proti radu, norme, autorite, kterou predstavujes. Je asi dulezity nebrat si to osobne. Oni rostou, a uz jen to samotne pro ne predstavuje spoustu problemu, navic okoli toho po nich chce hrozne moc, to oni se musi prizpusobit nasemu rytmu atd. Proste maji pravo vyjadrit, ze jsou momentalne nespokojeny a protoze to jeste neumi uplne poradne rict ani sami vlastne nevedi, co jim je. Jak znamo, rec je nastrojem mysleni. Takze dokud to nedokazi pojmenovat - vlastne je jen neco stve a tak krici ze vsech sil. NO, trochu jsem se rozepsala, tak dobrou :-) Vlastne mam jeste jednu novinku - nase Kacka dela kliky - na rukou a nohou - zapre se a zveda zadecek do vzduchu vypada to docela zajimave :-) |
| konecnad,Krystof03,Kaja06 | 16697 |
|
|
24.11.2005 17:30:32
Tak Toci, Krystufek bude bud temperamentni po mne nebo pretekaci po manzelovi, ze az se to v nem nahromadi buchne. Jeste jsem ho nesprchovala, ale ono to moc nejde, treba dneska v Clovickove nebo vcera venku cestou po vesnici, to jde tezko, leda bych ho strcila nekomu pod studnu, ale to by mi umrel. manzel rika, ze se mam tvarit jako mrtvy brouk, ale to nejde.
A je to vubec dobre, nechat ho vyvztekat? Ale mel by se naucit i takove emoce.... |
| Toci | 12735 |
|
|
24.11.2005 16:18:26
Tak hysterák jsem u Kuby řešila zavřením do koupelny a necháním ho vyřvat, dvakrát jsem přistoupila i ke studené sprše (poprvé letos v létě, to už mu byly skoro 4 roky), pak byl vždycky tak 3 měsíce klid. Ani jedno z našich dětí naštěstí na velké hysteráky netrpí, Viki bych řekla zatím vůbec. Vzteklá tedy občas je, ale vždycky to má nějaký důvod a hned jí to přejde. Období vzdoru taky u nás probíhá, ale nemá nijak drastický průběh, spíš jako to psala Iva?, když jí řeknu ať něco udělá, tak řekne NE, NECI, NEBUDU, ale stejně to více-méně v klidu udělá :o)
|
| konecnad,Krystof03,Kaja06 | 16697 |
|
|
24.11.2005 15:35:20
Lucce velke mlask a at si to uzije co nejvic, ktusce ten nejhezci pohled na svet a Adamkovi, at je skvelym velkym brachou.
Tak jsme se holky dostali do obdobi vzdoru. Vcera byl prvni zachvat {dost silny},a le dneska ve stejnou dobu a jeste pro mensi prkotinu. nepomaha, silne zvyseni hlasu, chlacholeni, drzeni v naruci, studena voda na oblicej...nic. jen desny rev. To je neco na me, do ted jsem mela hodneho chlapecka a ted se za mnou otracela cela Metropole. jedin jak se to da prezit, je to ignorovat, rekla jsem k tomu v klidu svoje {pochybuji ze mne pres ten rev slysel} a pak jsem s nim nemluvila a preslo ho to uplne az doma. V aute az dom mel hysterak, jako ze se nemohl zastavit a furt pofnukaval..... Uz to nektera znate? Gumove nohy {hlavne pri oblikani, nema rat oblekani a hlavne ted v zime}, lezeni na zemi a rev, jako kdyz mu trham ruku. Mate tip, ale osvedceny, ne to co pisou v knizkach, neumim byt chladnokrevne klidna, jsem cholerik a pumpuje mne to, drzim se s velkym premahanim a to me stoji hodne psychickych sil. Divne je, ze je to presne ve stejnou dobu, uvidim zitra.... |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.