Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • **Anička  (1 článek)
  • **Elois 
  • **Emilka 
  • **Hillova  (1 článek)
  • **Jana 
  • **Jitka+Dominik 
  • **Kavicka  (1 článek)
  • **Kopretin@ 
  • **Lucinka  (3 články)
  • **Lysinka  (1 článek)
  • **Mončak 
  • **Salva  (2 články)
  • **Štěpka  (1 článek)
  • **Vojtami 
  • **Yitu  (3 články)
  • **Zdeni  (1 článek)
  • **Zuzka33  (2 články)
  • ALBUM FOTEK  (2 články)
  • Kontakty  (16 článků)
  • Mezi námi děvčaty  (2 články)
    Tajný deníček pro případ, že něco nechceme řešit veřejně na skle
  • Narozeniny  (9 článků)
    Narozeniny nás a našich dětiček
  • Receptíky I.  (100 článků)
    Kdo umí nějakou specialitku a rád se o ní podělí.. Šup sem s ní
  • Vzkazíky   (2 články)
    Od správců a správcům.. Pokud někdo bude chtít nějakou změnu čehokoliv pište sem
  • Zajímavé stránky  (2 články)

[<<Předchozích 130] Poslední články ze všech deníků 131140 z 198 [Dalších 58 >>] 
 LučinakoláčReceptíky I.

Suroviny:

1/2kg listového těsta
1/2kg jemného tvarohu
trochu mléka
1 lžíce vanilkového pudinkového prášku nebo 1 sáček vanilkové šodó
asi 8 větších jablek
125g másla
100g mletých ořechů (lepší je s lískovými oříšky)
skořice,
cukr podle chuti
polohrubá mouka na žmolenku


Postup:

Listové těsto vyválíme a přeneseme do plechu s vyšším okrajem, okraje necháme asi 2,5cm, několikrát propíchneme vidličkou.
Tvaroh smícháme s trochou mléka na krém řídší konzistence (nesmí téct), vmícháme pudinkový prášek nebo šodó a osladíme podle chuti. Natřeme na listové těsto.
Jablka oloupene a odjadřincujeme, nakrájíme na osminky a hustě poklademe na tvaroh. Posypeme skořicí (je možno přidat i rozinky).
Z másla, mletých ořechů mouky a cukru podle chuti (záleží na kyselosti jablek) připravíme žmolenku, kterou rozprostřeme na jablka.
Pečeme při 200 asi půl hodiny.

Více ...
Vložil: deníkMělníka dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Metrový zákusekReceptíky I.

Suroviny:

5 žloutků
26 dkg cukru - třít
3/4 skleničky mléka
3/4 skleničky oleje
26 dkg polohrubé mouky
3/4 prášku do pečiva
z 5-ti bílků sníh

Postup:

Vše se peče ve dvou formách srnčích hřbetů - do druhé se přidá kakao (rozmícháme v misce)
V případě většího množství upečeme z jedné dávky (5 žloutků) 2 žluté hřbety a z druhé (5 žloutků) 2 hnědé hřbety.
Potom hřbety rozkrájíme podle žeber, plníme krémem a střídavě slepujeme žlutý a kakaový řez. Polijeme čokoládovou polevou a řežeme do šikma.

KRÉM - ze slabého 1/2 l mléka a 5 lžic hrubé mouky uvaříme kaši, kterou po vychladnutí zašleháme do 1/4 kg másla utřeného s cukrem dle chuti (cca 15 dkg).
ČOKOLÁDA - 10 dkg čokolády rozpustíme v 6 dkg 100% tuku (hřbety se nejlépe potírají mašlovaškou z peří).

Více ...
Vložil: deníkMělníka dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Buchta s pudinkem a Margotkou...Receptíky I.

Suroviny:

 

Piškot

4 vejce

14 lžíc polohrubé mouky

12 lžíc moučkového cukru

1 dcl oleje

1 dcl vody

1/2 prášku do pečiva

 

Pudink

1 litr mléka

2 čokoládové pudinky

cukr

 

Postup:

 

Piškotové těsto nalejem na vymazaný a vysypaný plech.

Nalejeme uvařený pudink a dáme péct. Na teplé natřeme 2 zakysané smetany a posypeme nastrouhanou čokoládou Margot - větší.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Čoko dort z piškotů...Receptíky I.

 

Suroviny:

 

2 a 1/2 balíčku piškotů

25 dkg tuku Hera

1/2 balíčku kakaa

4 dcl vody

3 žloutky

20 dkg moučkového cukru

 

Postup:

 

Vodu svaříme s kakaem a necháme řádně vychladnout.

Utřeme změklý tuk s cukrem a žloutky.

Našleháme velice pomalu s vychladlým kakaem.

Piškoty střídavě prokládáme v dortové formě s krémem.

Necháme do druhého dne v ledničce ztuhnout, pak vyklopíme, přizdobíme šlehačkou a ovocem.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Florida řezyReceptíky I.

Suroviny:

Těsto : 5 žloutků
10 dkg mletého cukru
5 bílků
10 dkg krystal cukru
16 dkg hl. mouky
2 dkg kakaa
trocha prášku do pečiva

Náplň 1 :
4 dl mléka
2 lžíce výb. pol. mouky
vanilka
Hera
5 žloutků
15 dkg mletého cukru

Náplň 2 :
5 bílků
25 dkg krystal cukru


Postup:

Těsto: Smícháme žloutky s mletým cukrem a ušleháme. V jiné míse ušleháme bílky a krystal cukr. Spojíme dohromady, přidáme mouku a kakao, trochu prášku do pečiva. Zamícháme.
Dáme na vymazaný a hr. moukou vysypaný plech (nebo pečící papír). Pečeme asi při 180°C.

Náplň 1.: Mléko, mouku, a vanilku smícháme. Uvaříme kaši (nejlépe nad parou; pokud je málo hustá, přidáme mouku). Do vychladlé směsi přidáme máslo, žloutky, cukr. Vše dobře vyšleháme.

Náplň 2.: Bílky s kr. cukrem vyšleháme nad parou do husté pěny.

Na těsto dáme nejprve 1. náplň, pak náplň 2., obě by měly být vychladlé. Pro dokonalý vzhled nastrouháme na sníh čokoládu.

Koláč se podává chlazený. Nejlépe je jej dát do mrazáku (asi půl dne) a chvíli před podáváním vytáhnout, ať trochu povolí.

Více ...
Vložil: deníkMělníka dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Lentilkové sušenky Hillary Clintonové...Receptíky I.

Suroviny:

1,5 hrnku hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 1 lžička prášku do pečiva, 1 hrnek ztuženého pokrmového tuku, 1 hrnek hnědého cukru, 1/2 hrnku krystalového cukru, 1 lžička vanilky, 2 vejce, 2 hrnky ovesných vloček, 2 sáčky lentilek

 

Postup:

Mouku smícháme se solí a práškem do pečiva. Změklý tuk s cukrem a vanilkou ušleháme do pěny, přidáme vejce a opět vyšleháme. Pak vsypeme mouku a vmícháme ovesné vločky a lentilky. Na tukem vymazaný plech klademe lžičkou dál od sebe malé placičky a ve středně vyhřáté troubě pečeme do zlatohněda
Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Koblihy z majolky...Receptíky I.

Suroviny:

50 DKG HLADKÉ MOUKY,3 ŽLOUTKY,1 MALÁ MAJOLKA,4 LŽÍCE RUMU,

250 ML VLAŽNÉHO MLÉKA,8 DKG DROŽDÍ,10 KOSTEK CUKRU,ŠPETKA SOLI.

 

Postup:

DO MÍSY NALIJEME VLAŽNÉ MLÉKO,PŘIDÁME 10 KOSTEK CUKRU A

8 DKG DROŽDÍ.DŮKLADNĚ ROZMÍCHÁME.PAK PŘIDÁME 4 LŽÍCE RUMU,

3 ŽLOUTKY,1 MAJOLKU A ŠPETKU SOLI.OPĚT VŠE SMÍCHÁME DOHROMADY. NAKONEC POSTUPNĚ PŘIDÁVÁME MOUKU.TĚSTO HNĚTEME TAK DLOUHO DOKUD NENÍ KRÁSNĚ HLADKÉ.

 

TĚSTO SE NENECHÁVÁ KYNOUT A IHNED Z NĚJ VYVÁLÍME 1,5 CM

VYSOKÝ PLÁT A VYKRAJUJEME KOLBLIHY.

KOBLIHY PEČEME NA OLEJI.MUSÍ HO BÝT TOLIK,ABY KOBLIHY PLAVALY.NEJLÉPE VE FRITOVACÍM HRNCI.

 

Poznámka:

DO TĚSTA SE MOHOU PŘIDAT I ROZINKY.

!!!ABY SE KOBLIHY LÉPE UPEKLY,JE DOBRÉ DO VYRÁJENÝCH KOBLIHŮ

V PROSTŘEDKU UDĚLAT DŮLEK,NEBO JE PROPÍCHNOUT!!!!

 

HORKÉ KOBLIŽKY OBALTE V CUKRU.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Florida řezyReceptíky II.


Suroviny:

Těsto : 5 žloutků
10 dkg mletého cukru
5 bílků
10 dkg krystal cukru
16 dkg hl. mouky
2 dkg kakaa
trocha prášku do pečiva

Náplň 1 :
4 dl mléka
2 lžíce výb. pol. mouky
vanilka
Hera
5 žloutků
15 dkg mletého cukru

Náplň 2 :
5 bílků
25 dkg krystal cukru


Postup:

Těsto: Smícháme žloutky s mletým cukrem a ušleháme. V jiné míse ušleháme bílky a krystal cukr. Spojíme dohromady, přidáme mouku a kakao, trochu prášku do pečiva. Zamícháme.
Dáme na vymazaný a hr. moukou vysypaný plech (nebo pečící papír). Pečeme asi při 180°C.

Náplň 1.: Mléko, mouku, a vanilku smícháme. Uvaříme kaši (nejlépe nad parou; pokud je málo hustá, přidáme mouku). Do vychladlé směsi přidáme máslo, žloutky, cukr. Vše dobře vyšleháme.

Náplň 2.: Bílky s kr. cukrem vyšleháme nad parou do husté pěny.

Na těsto dáme nejprve 1. náplň, pak náplň 2., obě by měly být vychladlé. Pro dokonalý vzhled nastrouháme na sníh čokoládu.

Koláč se podává chlazený. Nejlépe je jej dát do mrazáku (asi půl dne) a chvíli před podáváním vytáhnout, ať trochu povolí.

Více ...
Vložil: deníkMělníka dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Minižemlovky...Receptíky I.

Suroviny:

Balíček toaustového chleba,1/8 másla , 10 pěkných jablek , skořicový cukr , rozinky namočené v rumu , nasekané ořechy

 

Postup:

Plátky toastového chleba potřeme po obou stranách změklým máslem.Jablka oloupeme a nastrouháme na nudličky.Každý plátek posypeme nastrouhanými jablky a skořicovým cukrem,přidáme několik rozinek předem spařených horkou vodou a poté namočenych do rumu a lžičku nasekanych ořechů. Asi šest plátků spojíme dohromady a ostrým nožem nakrájíme tak, aby na řezech vznikly proužky jablečné náplně.Postupně vkládáme do toastovače akrátce zapečeme , aby povrch plátků mírně zezlátl a jablečná náplň se lehce rozpekla.Podáváme k čaji.

 

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Moučník z chleba...Receptíky II.

Suroviny:

1/4kg usušeného a prosátého chleba

6dkg másla

3 žloutky

15dkg cukru

 

Postup:

Třeme máslo, cukr a žloutky. potom přidáme chleba,

koflík studeného mléka, na špičku nože skořice,

dva roztlučené hřebíčky, velkou lžíci kakaa,

sníh ze 3 bílků a 1/2 prášku do pečiva.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 7.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 130] Poslední články ze všech deníků 131140 z 198 [Dalších 58 >>] 

Upozornění:
Dalších 47 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.