Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • **Anička  (1 článek)
  • **Elois 
  • **Emilka 
  • **Hillova  (1 článek)
  • **Jana 
  • **Jitka+Dominik 
  • **Kavicka  (1 článek)
  • **Kopretin@ 
  • **Lucinka  (3 články)
  • **Lysinka  (1 článek)
  • **Mončak 
  • **Salva  (2 články)
  • **Štěpka  (1 článek)
  • **Vojtami 
  • **Yitu  (3 články)
  • **Zdeni  (1 článek)
  • **Zuzka33  (2 články)
  • ALBUM FOTEK  (2 články)
  • Kontakty  (16 článků)
  • Mezi námi děvčaty  (2 články)
    Tajný deníček pro případ, že něco nechceme řešit veřejně na skle
  • Narozeniny  (9 článků)
    Narozeniny nás a našich dětiček
  • Receptíky I.  (100 článků)
    Kdo umí nějakou specialitku a rád se o ní podělí.. Šup sem s ní
  • Vzkazíky   (2 články)
    Od správců a správcům.. Pokud někdo bude chtít nějakou změnu čehokoliv pište sem
  • Zajímavé stránky  (2 články)

[<<Předchozích 180] Poslední články ze všech deníků 181190 z 198 [Dalších 8 >>] 
 Bábovka z pudingového prášku...Receptíky I.

Suroviny:

 

- 150 g práškového cukru

- 2 dcl oleje

- 40 g hrozinek

- 1 vanilkový cukr

- 4 vanilkové pudinkové prášky Amyl

- 1/2 bal. prášku do pečiva

- 4 vajíčka

- ovocná marmeláda

- čokoládová poleva

- tuk a mouka na posypání formy

 

 

Postup:

 

Pudinkový prášek a vajíčka důkladně vyšľaháme (doporučuje se el. šlehačem). Za stálého míchání přidáváme olej, práškový a vanilkový cukr a prášek do pečiva. Hrozinky obalíme v hrubé mouce a vmícháme do hmoty. Bábovkovou formu vymastíme a posypeme hrubou moukou. Vlejeme těsto a v dobře vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut.

Upečenou bábovku necháme vychladnout a až potom ju vyklopíme na pracovní desku. Povrch potřeme horkou rozvařenou marmeládou a polejeme čokoládovou polevou.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Medové certle...Receptíky I.

Suroviny:

 

1 díl včelího medu

1 díl burských oříšků

 

Postup:

 

Postup:

---------------

V menším hrníčku vaříme med tak dlouho, až se začne škvařit.

Když voní jako přeškvařené máslo, hrníček odstavíme z ohně

a přisypeme strouhané oříšky.Rychle promícháme a lžičkou

namočenou ve studené vodě nabíráme hmotu a lijeme do hromádek

na plech, který jsme potřeli voskem. Necháme ztuhnout a poté

odlupujeme nožem

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuře jako z KFC...Receptíky I.

Suroviny:

 

plátky kuřecích prsíček

350 až 500 ml podmáslí

150 g hladké mouky

1 lžička soli

1 lžička sladké papriky

půl lžičky pepře

půl lžičky sušeného česneku

půl lžičky kořenící směsi na steaky

špetka strouhaného muškátového oříšku

olej na smažení

 

 

 

Postup:

 

Kuře vložíme do podmáslí a necháme je asi 3 hod. odležet. Koření smícháme s moukou a kousky masa v ní obalíme. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo fritujeme

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuře na jabkách a česneku...Receptíky I.

Suroviny:

 

4 kuřecí čtvrtky,2 kyselejší jablka,1 palice česneku, kmín, sůl, klasické máslo cca 1/4

 

Postup:

 

kuřecí čtvrtky osolíme, položíme do pekáče, posypeme kmínem a obložíme oloupanými na čtvrtky nakrájenými jablky, zbavenými jadřinců, stroužky oloupaného česneku, podlijeme vodou, položíme navrch nakrájené máslo a dáme péci. Dbáme na to, aby jablka i česnek byly ponořeny do šťávy. Až je maso měkké vyndáme a jablka s česnekem rozmačkáme do šťávy z másla, výpeku a vody. Je to výborné a jako příloha se hodí samozřejmě brambory.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí zlaté dolary...Receptíky I.

Suroviny:

 

kuřecí prsa,

šunka,

olej.

 

Marináda:

2 lžíce sojové omáčky,

1 lžíce vína,

1 lžíce cukru,

1/2 lžičky mletého zázvoru,

1 jemně nakrájená cibule,

sůl.

 

 

 

Postup:

 

Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, vložíme do marinády a necháme v chladu 24 hodin uležet. Na pánvi rozpálíme olej, kousky masa vyndáme, poklademe plátky šunky, vložíme do oleje a smažíme dozlatova.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Ohnivé maso - minutka...Receptíky I.

Suroviny:

 

0,5 kg vepřové kýty, vepřové sádlo, 2 větší cibule, palička česneku, masox, chilli, červená paprika, pepř, zeleninové lečo, worčestr, kečup, steril.paprika

 

Postup:

 

maso nakrájíme na kostičky a osmahneme na sádle. Přidáme na ¨plátky nakrájený česnek, na kolečka cibuli, zakápneme woršestrem, přidáme koření, masox a dusíme. Když maso změkne, přidáme zeleninové lečo a vše dodusíme. Můžeme přidat sterilizovanou kapii. Vše zalijeme kečupem.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 5.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kotlety raz dvaReceptíky I.

Suroviny:

Kotlety,brambory, (pro bohatší žampiony a hermelín), sůl, pepř, šlehačku.

Postup:

Na pečící plech (s vyššími okraji) dáme do jedné poloviny
naklepané, osolené, opepřené a naříznuté kotlety.
Na druhou stranu dáme na kostičky nakrájené
a osolené brambory, žampiony a hermelín. Zalijeme šlehačkou,
a pečeme na mírném ohni asi jednu hodinu.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 4.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rychlá bábovka...Receptíky I.

Suroviny:

 

1 vejce

25dkg cukru krystalu

2dcl mléka

1-2 lžíce kakaa

1/8 roztaveného másla

30dkg polohrubé mouky

1/2 prášku do pečiva

 

 

 

 

 

 

Postup:

 

Vše smíchat a vylít do vymazané a vysypané formy, péct 45-50 minut v mírně vyhřáté troubě.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 4.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Závin z piva...Receptíky I.

Suroviny:

 

30 Dkg hladká mouka

1 Omega

18 lžic piva

špetka soli

Jablka nebo tvaroh ,skořice,strouhanka,cukr

 

Postup:

 

Omegu nastrouháme na struhadle s většími oky a všechny suroviny smícháme a zpracujeme těsto. Těsto vyválíme, pokryjeme náplní jablkovou nebo tvarohovou a zavineme.

Dávka poslouží na dva záviny. Pečeme v mírně vyhřáté trobě.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 4.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dračí oheň...Receptíky I.

Suroviny:

 

Délka přípravy:

cca 1 hodina

Rozpočet pro 4 osoby:

500 g vepřového plecka, 2 cibule, 2 červené a 2 zelené papriky, 200 g cibule šalotky, 1 středně velký ananas (cca 500 g), 250 g malých žampionů, 2 PL sójového oleje, 150 ml kuřecího nebo slepičího vývaru, 4 ML rajského protlaku, 5 PL chilli omáčky, 2 ML růžové papriky, 1/2 ML mletého chilli, 1 ML čínského koření, 1 ML tabaska, 100 ml rýžového vína

 

 

Postup:

 1. Maso nakrájíme na 1,5 cm velké kostičky. Oloupeme cibuli a hrubě nasekáme.

2. Omyjeme papriky, očistíme, rozkrojíme na čtvrtiny, a ty potom nakrájíme napříč na malé nudličky. Oloupeme šalotku.

3. Oloupeme ananas, rozřízneme na čtyři díly, zbavíme tvrdého košťálu uprostřed a nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme a omyjeme.

4. Rozpálíme olej a kostky masa na něm opečeme. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, nudličky papriky a smažíme vše dohromady.

5. Postupně přidáváme houby, šalotku a ananas, všechno rozředíme vývarem a vmícháme rajčatový protlak Omáčku dochutíme chilli omáčkou, růžovou paprikou, mletým chilli, čínským kořením a tabaskem.

6. Ragú necháme na malém ohni ještě asi 3/4 hodiny pod pokličkou povařit, často mícháme. Nakonec všechno zalijeme rýžovým vínem nebo ochutíme sherry a horké podáváme.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 4.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 180] Poslední články ze všech deníků 181190 z 198 [Dalších 8 >>] 

Upozornění:
Dalších 47 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.