|  | Všechny naše deníky| 
	
		|  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  |  | 
	
		
		
		ALBUM FOTEK 
		
			(2 články)
		
  
 |  | 
	
		
		
		Kontakty 
		
			(16 článků)
		
  
 | 
	
		
		
		Mezi námi děvčaty 
		
			(2 články)
		Tajný deníček pro případ, že něco nechceme řešit veřejně na skle
  
 |  | 
	
		
		
		Narozeniny 
		
			(9 článků)
		Narozeniny nás a našich dětiček
  
 | 
	
		
		
		
			Receptíky I. 
			
			(100 článků)
		Kdo umí nějakou specialitku a rád se o ní podělí.. Šup sem s ní
  
 |  |  |  |  | 
	
		
		
		
			Vzkazíky  
			
			(2 články)
		Od správců a správcům.. Pokud někdo bude chtít nějakou změnu čehokoliv pište sem
  
 | 
	
		
		
		Zajímavé stránky 
		
			(2 články)
		
  
 |  | 
 [<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 11 až 20 z 198 [Dalších 178 >>]
 [<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 11 až 20 z 198 [Dalších 178 >>]
	| 
| 
|  |  | Aromatická paradajková polievka s vajíčkovou bagetou... | Receptíky II. |  |  | 
 Suroviny:
 
 2 cibule 1 PL oleja 500 g paradajkového pretlaku 400 ml zeleninového vývaru (instant) soľ mleté čierne korenie cukor 100 ml smotany na šľahanie 2 PL červeného dezertného vína 8 plátkov bagety 2 vajíčka nasekanú petržlenovú vňať olej na vyprážanie Postup:  
 Cibuľu očistíme, nakrájame, opražíme na oleji, vmiešame pretlak, zalejeme vývarom, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale, necháme prevrieť, dochutíme soľou, korením, cukrom. Smotanu dotuha vyšľaháme a spolu s vínom zľahka primiešame do polievky. Plátky bagety namáčame do rozšľahaných osolených vajíčok s petržlenovou vňaťou a z oboch strán dozlatiska vypražíme.   |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 18.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Omáčka na špagety... | Receptíky II. |  |  | 
 Suroviny:
 mleté vepřové maso cibule masový vývar nebo masox kečup (+rajský protlak) kari, pepř, sůl,  česnek lžička cukru Postup:  
 Připravíme si vývar.  Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme na tuk zesklovatět, po té přidáme mleté maso a restujeme. Potom zaprášíme paprikou a po troškách přiléváme vývar. Necháme povařit a přidáme kečup(rajský protlak). Osolíme, opepříme.  (Můžeme přidat lžičku cukru.) Krátce povaříme a zahustíme moukou (rozpuštěnou ve vodě). Nakonec dochutíme kari kořením a prolisovaným česnekem.   |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Tulení guláš... | Receptíky II. |  |  | 
 Suroviny:
 
 hovězí maso,2x cibule,pepř černý mletý,volčestr,sojová omáčka,hladká mouka.   Postup:  
 maso nakrájíme na kostičky malé,pokapeme volčstrem a zalijeme sojovou omáčkou  asi tak čtvrt až půl hrnečku sojové omáčky podle chuti poté necháme uležet asi tak hodinu.na rozpálené pánvy orestujeme cibulku do zlatova po té vložíme maso necháme zatáhnout a dusíme do měka zahustíme moukou,podáváme s kolínka nebo brambor   |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Pečená ryba s ostrou omáčkou... | Receptíky II. |  |  | 
 Suroviny:
 
 500 g filé z tresky, lžičku mletého zázvoru a soli, 2 bílky, 5 čerstvých feferonek, čínskou zeleninu v kyselém nálevu (konz.), 250 ml vody, 2 lžíce cukru, 4 lžíce světlé sójové omáčky, 7 lžic solamylu, olej.    Postup:  
 Filé nakrájíme na kousky jako sousto, osolíme a okořeníme zázvorem. Kousky ryby obalíme ve sněhu z bílků, přikryjeme a dáme do chladničky. Feferonky zbavíme semeníku a nakrájíme na kolečka, nálev ze zeleniny smícháme s vodou, cukrem, sójovou omáčkou a vmícháme 2 lžíce solamylu. V čínské pánvi wok rozehřejeme olej, kousky ryb obalených v solamylu dozlatova opečeme, vyjmeme a necháme okapat. Olej slijeme, ve woku ohřejeme feferonky, zeleninu a podáváme s rybou.   |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Pečený kapr na bramborech... | Receptíky II. |  |  | 
 Suroviny:
 
 - 800 g očisteného kapra - 60 g oleja - soľ - 20 g cibule - malá lyžička červenej papriky - mletá rasca - 20 g hladkej múky - čierne korenie - 1 dcl kyslej smotany 
 Postup:  
 Očisteného, umytého, obrúskom osušeného kapra rozkrojíme na štyri porcie, ktoré posolíme a na tanieri necháme 12 až 15 minút na chladnom mieste stáť. Porcie ryby potom obalíme v múke, v ktorej sme rozmiešali papriku a na hrot noža mletého korenia. Do pekáčika dáme olej a zapeníme na ňom na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme v šupke uvarené, olúpané na kolieska pokrájané zemiaky, ktoré posolíme, posypeme rascou a dierkovanou lopatkou premiešame. Potom na zemiaky položíme pripravené porcie kapra a každú porciu polejeme smotanou. Vložíme do vopred zohriatej rúry a pečieme 15 až 18 minút. Do zemiakov môžeme primiešať aj na tenké plátky pokrájané šampióny, prípadne čerstvú zelenú papriku.   |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Pikantní rybí filé se sýrem... | Receptíky II. |  |  | 
Suroviny:  
 400g filet 50g oleje  100g strouhaného sýra 
 Marináda: půl lžíce hořčice půl lžíce worcesterské omáčky půl lžíce sójové omáčky 1 stroužek česneku půl lžičky grilovacího koření 
 Postup:  
 Přísady na marinádu promícháme metličkou a směsí potřeme osolené filety. Necháme v chladu hodinu odležet a poté opékáme po jedné straně na rozpáleném oleji. Obrátíme, posypeme strouhaným sýrem a zvolna dosmažíme.  Příloha: hranolky opečené brambory |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Rybí filé na perský způsob... | Receptíky II. |  |  | 
 Suroviny:
 
 4 porce libovolného rybího filé, kukuřice, hrášek, papriky (kapie), malá chilli paprička, cibule, karotka, brambory, sůl, pepř, kmín, máslo, olej.   Postup:  
 Do vymaštěného pekáče vložíme na nasekanou cibuly osolené a  opepřené filé, na filé poklademe nakrájené syrové brambory a  následně posypeme kukuřicí, hráškem, paprikami a na drobno  nasekanými chilli papričkami. To vše ještě jednou posolíme,  přidáme kmín a navrch dáme trošku másla. To vše dáme péct  na 35 minut do vyhřáté trouby (180 C).   |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Ribí filé narychlo... | Receptíky II. |  |  | 
 Postup:
 
 Kostky nrozmraľeného rybího filé se po jedné straně natřou směsí třeného česneku a soli, po druhé obyčejnou plnotučnou hořčicí. Stranou s hořčicí se vloľí na pánev, později se obrátí.Podává se nejlépe s bramborem, moľno i ą>opuchaným, sypaným petrľelkou.   
 Poznámka:  
 Stejnou úpravu snese i "treska z Teska" -filety z aljaąské tresky. Vhodné jako "hromadné jídlo" například na chalupě.     |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Uzený kapr s citronem... | Receptíky II. |  |  | 
 
 
 
 Suroviny:
 
 čerstvý kapr kořenící směs na ryby olej 1 větší citron 1 větší jablko 
 Postup:  
 Kapra vykucháme,očistíme od šupin a rozdělíme na dvě poloviny.Do marinovací nádoby si dáme trochu oleje a rozpustíme kořenící směs.Obě půlky kapra osolíme položíme do nádoby a poklademe na kolečka nakrájený citron a jablko.Vše potom zakryjeme a v chladu a temnu necháme asi 10 - 12 hodin stát.Potom dáme do udírny na husté pletivo aby se nám maso nerozpadlo.Udíme asi tak 3 až 4 hodiny ale důležité je mírné udění. 
 Poznámka:  
 V polovině uzení obě půlky obrátit na druhou stranu |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  
	| 
| 
|  |  | Zapečené filé... | Receptíky II. |  |  | 
 Suroviny:
 
 filety z tresky nastrouhaný sýr oloupané mandle žampiony rajčata koření na ryby sůl   Postup:  
 Filety z tresky osolíme, pokapeme citronem,okořeníme kořením na ryby a vložíme do vymazaného pekáče. Filety posypeme oloupanýma spařenýma mandlema, položíme na ně žampiony na plátky a rajčata nakrájená  na kolečka. Necháme asi 20 min zapéci. Poté posypeme sýrem a zapečeme do růžova.    |  | Více ... |  | Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |  |  |
 | Upozornění: Dalších 47 článků v tomto výběru  je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
 
 | 
 |  |