Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • **Anička  (1 článek)
  • **Elois 
  • **Emilka 
  • **Hillova  (1 článek)
  • **Jana 
  • **Jitka+Dominik 
  • **Kavicka  (1 článek)
  • **Kopretin@ 
  • **Lucinka  (3 články)
  • **Lysinka  (1 článek)
  • **Mončak 
  • **Salva  (2 články)
  • **Štěpka  (1 článek)
  • **Vojtami 
  • **Yitu  (3 články)
  • **Zdeni  (1 článek)
  • **Zuzka33  (2 články)
  • ALBUM FOTEK  (2 články)
  • Kontakty  (16 článků)
  • Mezi námi děvčaty  (2 články)
    Tajný deníček pro případ, že něco nechceme řešit veřejně na skle
  • Narozeniny  (9 článků)
    Narozeniny nás a našich dětiček
  • Receptíky I.  (100 článků)
    Kdo umí nějakou specialitku a rád se o ní podělí.. Šup sem s ní
  • Vzkazíky   (2 články)
    Od správců a správcům.. Pokud někdo bude chtít nějakou změnu čehokoliv pište sem
  • Zajímavé stránky  (2 články)

[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 2130 z 198 [Dalších 168 >>] 
 Pažitková omáčka...Receptíky II.

 

Suroviny:

 2 velké lžíce jemně nakrájené pažitky, 1 lžíce másla, 1 a 1/2 lžíce jemně opražené hladké mouky, sůl, pepř, 1/2 l hovězího vývaru

 

Postup:

Na másle připravíme jíšku, zalijeme vývarem, rozšleháme a povaříme 20 minut. Procedíme, ochutíme a vmícháme pažitku. Podáváme k vařenému hovězímu masu.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pikantní omáčka na špagety...Receptíky II.

Suroviny:

Slanina, ostravská klobása, cibule, česnek,rajský protlak, ostrý kečup, sojová omáčka, worcesterská omáčka, feferonky, tvrdý sýr.

Všechny suroviny jsou podle množstvý omáčky a podle chuti.

 

Postup:

Nejprve vyškvaříme slaninu, na slanině osmažíme cibulku do sklovita a nkrájenou klobásu, zalijem kečupem a rajským protlakem, a necháme provařit, pokud má někdo chuť může v této fázi přidat adekvátní množstvý černého piva. Po provaření dochutíme ostatnímy ingrediencemi a nakonec přidáme nakrájené feferonky a nastrouhaný sýr, ještě krátce prohřejeme a poté přelijeme na špagety

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Segedín podle Honzíka...Receptíky II.

Suroviny:

Asi 0,5kg bůčku, může být 0,25 kg libového, tuk,2-3 cibule, pytlík kysaného zelí, sůl, pepř, kmín, chili, sladká paprika, může být masox.

Postup:

Segedínský guláš

Asi 0,5kg bůčku, může být 0,25 kg libového, tuk,2-3 cibule, pytlík kysaného zelí, sůl, pepř, kmín, chili, sladká paprika, může být masox.

Maso nakrájím na malé kousky a na tuku orestuju až vypražím, potom přidám krájenou cibuli min.na měsíčky, přidáme koření, osolíme a když začne cibule zlatovět přidáme sladkou papriku, za stálého míchání zarestujeme. Přidáme pokrájené kysané zelí, přidáme trochu vody(podle láku) a za občasného míchání dusíme do měka.Při podlévání můžeme přidat kostku masoxu.

Po udusení přidáme dostatek vody, zahustíme hladkou moukou, zjemníme lžící másla, a 3-4 lžíce smetany (TATRY).Podle potřeby dochutíme.Podáváme s mým knedlíkem- velmi chutné.

Poznámka:

Houskový knedlík

Asi 0,5kg hrubé mouky, 3 rohlíky nebo housky na kostičky, 1x vejce, lžička soli, půl prášku do pečiva, asi 1/3l sifonu.

Mouku, housku a prášek promícháme.Počkáme až se nám vaří voda a poté přidáme do mouky vejce, a sifon.Řádně a rychle promícháme, vytvoříme knedlíky a ihned vkládáme do vařící vody.Občas otočíme, aby se provařily.Vaříme cca 10-14 min.Odzkoušíme provaření, nakrájíme na plátky, uložíme a sníme.

 

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Sýrová omáčka...Receptíky II.

Suroviny:

1 smetana,

6 trojúhelníčků taveného sýru,

1 cibule,

1 malá plechovka zavařené kukuřice,

pepř,

vegeta,

máslo.

 

Postup:

Na rozehřátém másle usmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku, zalijeme smetanou a přidáme sýr. Zvolna, za stálého míchání vaříme do doby rozehřátí sýrů. Ochutíme pepřem a vegetou. Poté přidáme zavařenou kukuřici. Jestliže omáčka příliš zhoustne je možné ji zředit mlékem.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tulení guláš...Receptíky II.

Suroviny:

hovězí maso,2x cibule,pepř černý mletý,volčestr,sojová omáčka,hladká mouka.

 

Postup:

maso nakrájíme na kostičky malé,pokapeme volčstrem a zalijeme sojovou omáčkou

asi tak čtvrt až půl hrnečku sojové omáčky podle chuti poté necháme uležet asi tak hodinu.na rozpálené pánvy orestujeme cibulku

do zlatova po té vložíme maso necháme zatáhnout a dusíme do měka zahustíme moukou,podáváme

s kolínka nebo brambor

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Znojemská omáčka...Receptíky II.

Suroviny:

olej cibule 2párky, plátek hovězího masa, omáčka na maso v sáčku.

Jako příloha knedlík či rýže.

 

Postup:

Zpěníme cibulku na oleji či sádle, přidáme naklepané maso. Osmahneme a přidáme nakrájené párky.

To vše zalejeme potřebným množství vroucí vody a vysypeme sáček s omáčkou.Nejlépe vaři v papinově hrnci. Za 15-20 min.omáčku zahustíme a podáváme. Solit až na talíři, omáčka je sama o sobě slaná.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kapr na česneku...Receptíky II.

Suroviny:

Kapr,hladká mouka,pálivá paprika,sůl,česnek,černé pivo,máslo

 

Postup:

Promícháme hladkou mouku s pálivou paprikou a porce kapra osolíme a obalíme.

Poté rozpustíme v pekáči máslo a opečeme z jedné strany na prudko.Otočíme a zasypeme nakrájeným česnekem a podlijeme půl litrem černého piva

Necháme vypéct a podáváme s hranolky.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Losos na víně...Receptíky II.

Suroviny:

1 kelímek smetany

1 sklenka bílého vína

2 lžíce kečupu

40g tvrdého sýra (Eidam 30%)

máslo

citron

pepř, sůl, kopr

Postup:  

Lososa (staek) nakrájíme na cca 5cm plátky, osolíme,

opepříme a na másle z obou stran osmahneme.

Mezi tím připravíme omáčku, nastrouháme sýr, přidáme smetanu,

víno, kečup a šťávu z jedné poloviny citrónu.

Mírně osmaženého lososa vložíme do pekáče, zalejeme omáčkou,

přidáme špetku kopru a zhruba 30min pečeme v troubě.

Podáváme s bramborem a plátkem citrónu
Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Uzený kapr s citronem...Receptíky II.

Suroviny:

čerstvý kapr

kořenící směs na ryby

olej

1 větší citron

1 větší jablko

Postup:

Kapra vykucháme,očistíme od šupin a rozdělíme na dvě poloviny.Do marinovací nádoby si dáme trochu oleje a rozpustíme kořenící směs.Obě půlky kapra osolíme položíme do nádoby a poklademe na kolečka nakrájený citron a jablko.Vše potom zakryjeme a v chladu a temnu necháme asi 10 - 12 hodin stát.Potom dáme do udírny na husté pletivo aby se nám maso nerozpadlo.Udíme asi tak 3 až 4 hodiny ale důležité je mírné udění.

Poznámka:

V polovině uzení obě půlky obrátit na druhou stranu

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zapečené filé...Receptíky II.

Suroviny:

filety z tresky

nastrouhaný sýr

oloupané mandle

žampiony

rajčata

koření na ryby

sůl

 

Postup:

Filety z tresky osolíme, pokapeme citronem,okořeníme kořením na ryby a vložíme do vymazaného pekáče.

Filety posypeme oloupanýma spařenýma mandlema, položíme na ně žampiony na plátky a rajčata nakrájená

na kolečka. Necháme asi 20 min zapéci. Poté posypeme sýrem a zapečeme do růžova.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 2130 z 198 [Dalších 168 >>] 

Upozornění:
Dalších 47 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.