Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • **Anička  (1 článek)
  • **Elois 
  • **Emilka 
  • **Hillova  (1 článek)
  • **Jana 
  • **Jitka+Dominik 
  • **Kavicka  (1 článek)
  • **Kopretin@ 
  • **Lucinka  (3 články)
  • **Lysinka  (1 článek)
  • **Mončak 
  • **Salva  (2 články)
  • **Štěpka  (1 článek)
  • **Vojtami 
  • **Yitu  (3 články)
  • **Zdeni  (1 článek)
  • **Zuzka33  (2 články)
  • ALBUM FOTEK  (2 články)
  • Kontakty  (16 článků)
  • Mezi námi děvčaty  (2 články)
    Tajný deníček pro případ, že něco nechceme řešit veřejně na skle
  • Narozeniny  (9 článků)
    Narozeniny nás a našich dětiček
  • Receptíky I.  (100 článků)
    Kdo umí nějakou specialitku a rád se o ní podělí.. Šup sem s ní
  • Vzkazíky   (2 články)
    Od správců a správcům.. Pokud někdo bude chtít nějakou změnu čehokoliv pište sem
  • Zajímavé stránky  (2 články)

[<<Předchozích 30] Poslední články ze všech deníků 3140 z 198 [Dalších 158 >>] 
 Andaluzská omáčka...Receptíky II.

Suroviny:

Ingredience: 1 malý rajčatový protlak, 1 sklenka oleje, 2 žloutky, 1 sterilovaná kapie, 1 lžička citronové šťávy, sůl, pepř

 

Postup:

Na pánvi rozehřejeme protlak se dvěma lžícemi oleje a za stáléhpo míchání přidáme kapii nakrájenou na nudličky. Žloutky šleháme se solí a pepřem, postupně přidáváme citronovou šťávu a zbytek oleje. Šleháme tak dlouho, až vznikne majonéza. Do vychladlého rajčatového protlaku s paprikou přidáme majonézu a promícháme. Tato omáčka je vynikající k vařené nebo smažené rybě

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Katův šleh...Receptíky II.

Suroviny:

2 krabičky Blanice

1 balíček olomouckých tvarůžků nebo Romaduru

pivo

  

Postup:

Sýr Blanice ušleháme s tukem, zašleháme olejovky, přidáme strouhanou cibuli, šťávu z citronu, dle chuti sůl a pepř. Pomazánku namažeme na plátky veky, ozdobíme paprikou, rajčetem a podobně

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Opékané plátky svíčkové s rajskou omáčkou (Fan-Čchie-Niou-Žou)...Receptíky II.

 

Suroviny:

150 g svíčkové, 1/2 lžičky solamylu, 1/4 lžičky glutasolu, 1/4 lžičky soli, 1 1/2 lžíce vody, 5 lžic oleje, 150 g okurek

Omáčka: 1 menší cibule, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce cukru, 1 lžička zázvoru, 2 lžičky solamylu, 6 lžic vody.

Postup:

Maso nakrájíme na plátky silné 1 mm a namáčíme do směsi solamylu, glutasolu, soli a vody. Potom je prudce a rychle opečeme v rozpáleném oleji za stálého míchání dohněda (asi 20 s). Přidáme okurky pokrájené na plátky a zbavené jader, připravenou omáčku vlijeme a mícháme tak dlouho až omáčka zhoustne.

Omáčka: Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme rajský protlak, cukr, zázvor, solamyl, vodu a vše společně dobře promícháme. Podáváme s rýží.

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pikantní omáčka na maso...Receptíky II.

 

Postup:

 

Rozmixujeme 1 konzervu tuňák,1 očká,2dcl majonézy,

kapary,korenie,1dcl vývar.

Príprava mäsa npr.:do horúcej vody dáme variť 1 kg

telaciny s 1 lyžicou vegety a 1 cibuľou.Mäso nechá-

me vychladnúť v plievke,potom pokrájame a narežeme

na tenké plátky a polejeme omáčkou-ozdobíme.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kapří hranolky...Receptíky II.

Suroviny:

Kapří filety (vykoštěné , trocha sojové omáčky,

hladká mmouka, sůl pepř, vajíčko, koření na ryby a olej na smažení.

 

Postup:

Z vykošteného kapra nařežeme cca 1 cm široké hramolky, které naložíme do směsi vejce a sojové omáčky a koření na ryby, podle chuti připepříme a dosolíme.Hranolky necháme uležet,

(nejlépe do druhéhodne) po odležení obalíme v hledké mouce a z prudka opečeme ve větším množství tuku. Podáváme s bílým chlebem nebo vekou.

 

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nezapomenutelné filé...Receptíky II.

Suroviny:

500g rybího filé, 100g Olomouckých tvarůžků, strouhanka, 1 vejce, hladká mouka, sůl, pepř, česnek.

 

Postup:

Tvarůžky nastrouháme a promícháme se strouhankou (pokud se nám vytvoří chuchvalce, promneme je v dlaních - asi jako když se dělá drobenka na koláce). Filé nakrájíme na plátky, každý zlehka pomázneme utřeným česnekem, osolíme a opepříme, obalíme v mouce, vejci a směsi strouhanky s tvarůžky. Smažíme v rozpáleném oleji.

 

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Steak z tuňáka s omáčkou z uzené slaniny...Receptíky II.

Suroviny:

 600 g očištěného filetu z tuňáka, olivový olej, Čerstvě mletá mořská sůl a černý pepř

Postup:

1. Filet z tuňáka zprudka opečeme ze všech stran na olivovém oleji.

2. Doporučuji kořenit až před podáváním a propékat tak, aby maso zůstalo uvnitř vlažné a syrové. Jen tak si tuňák udrží svou charakteristickou chuč a jemnost masa.

Omáčka z uzené sIanin

100 g uzené alaniny, I stroužek česneku, 250 ml mléka, sül a černý pepř

1. Do mléka nakrájíme slaninu a přivedeme do varu.

2. Po zavařeni omáčku rozmixujeme ponorným mixérem

a dochutíme podle potřeby soli (není většinou již potřeba], černým pepřem a třeným česnekem.

Blanžírovaná zelenina:

50 g zeleniny na I porci dle vlastní chuti (chřest, fazolky, mrkev, tomaty)

1. Spaříme ve vroucí vodě, dochutíme solí a podáváme.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Štika na sádle a kyselých houbách...Receptíky II.

Suroviny:

Štika,sádlo,sůl,drcený kmín,2 větší mrkve,1 petržel,cca 2dcl vody,houby v kyselém nálevu, citrón,kadeřavá petržel

Postup:

Očištěnou a osušenou štiku v pekáčku osolíme a okmínujeme. Poklademe kousky sádla ( i uvnitř) a posypeme nahrubo nastrouhanou zeleninou. Podlijeme vodou,přikryjeme horním dílem pekáče a v troubě podusíme. Po změknutí zeleniny odstraníme přikrytí pekáče a zprutka pečeme za častého polévání rozpuštěnou směsí.

Zhruba 10 min. před koncem pečení posypeme rybu houbami i s nálevem a za častého polévání dopečeme do zlatova.

Poznámka:

Zdobíme kolečky citrónu, kadeřavou petrželí a zapečenými houbami. Příloha vařené brambory, noky apod.

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Strouhanková buchta...Receptíky I.

Suroviny:

Srnčí hřbet - buchta bez mouky

6 vajec,14 dkg Hera,14dkg cukru,14 dkg vleš.ořechů,7 dkg strouhanky,3 lžíce rumu,1/2 prašku do pečiva,1/2 vanilkového cukru,5 lžic kakaa

 

Postup:

Smícháme, utřeme a upečeme

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Likér dokonalý lásky...Receptíky II.

Suroviny:

10g škorice

20 plátkov citrónu

15g tymiánu

5g koriandra

5g muškátového kveta

5g vanilky

1kg práškového cukru

Postup:

15 dní macerujte v jednom litri liehu. Každý deň premiešajte.

Na 15 deň si zvlášť pripravte sirup z pol litra vody a 1kg práškového cukru. Všetko spolu zmiešajte.

Poznámka:

Vypite jeden likérový pohárik pred milovaním

 

Více ...
Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 30] Poslední články ze všech deníků 3140 z 198 [Dalších 158 >>] 

Upozornění:
Dalších 47 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.