|
Všechny naše deníky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-
ALBUM FOTEK
(2 články)
|
-
Kontakty
(16 článků)
|
-
Mezi námi děvčaty
(2 články)
Tajný deníček pro případ, že něco nechceme řešit veřejně na skle
|
-
Narozeniny
(9 článků)
Narozeniny nás a našich dětiček
|
-
Receptíky I.
(100 článků)
Kdo umí nějakou specialitku a rád se o ní podělí.. Šup sem s ní
|
|
|
-
Vzkazíky
(2 články)
Od správců a správcům.. Pokud někdo bude chtít nějakou změnu čehokoliv pište sem
|
-
Zajímavé stránky
(2 články)
|
|
[<<Předchozích 30] Poslední články ze všech deníků 31 až 40 z 198 [Dalších 158 >>]
|
| Andaluzská omáčka... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
Ingredience: 1 malý rajčatový protlak, 1 sklenka oleje, 2 žloutky, 1 sterilovaná kapie, 1 lžička citronové šťávy, sůl, pepř
Postup:
Na pánvi rozehřejeme protlak se dvěma lžícemi oleje a za stáléhpo míchání přidáme kapii nakrájenou na nudličky. Žloutky šleháme se solí a pepřem, postupně přidáváme citronovou šťávu a zbytek oleje. Šleháme tak dlouho, až vznikne majonéza. Do vychladlého rajčatového protlaku s paprikou přidáme majonézu a promícháme. Tato omáčka je vynikající k vařené nebo smažené rybě
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Katův šleh... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
2 krabičky Blanice
1 balíček olomouckých tvarůžků nebo Romaduru
pivo
Postup:
Sýr Blanice ušleháme s tukem, zašleháme olejovky, přidáme strouhanou cibuli, šťávu z citronu, dle chuti sůl a pepř. Pomazánku namažeme na plátky veky, ozdobíme paprikou, rajčetem a podobně
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Opékané plátky svíčkové s rajskou omáčkou (Fan-Čchie-Niou-Žou)... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
150 g svíčkové, 1/2 lžičky solamylu, 1/4 lžičky glutasolu, 1/4 lžičky soli, 1 1/2 lžíce vody, 5 lžic oleje, 150 g okurek
Omáčka: 1 menší cibule, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce cukru, 1 lžička zázvoru, 2 lžičky solamylu, 6 lžic vody.
Postup:
Maso nakrájíme na plátky silné 1 mm a namáčíme do směsi solamylu, glutasolu, soli a vody. Potom je prudce a rychle opečeme v rozpáleném oleji za stálého míchání dohněda (asi 20 s). Přidáme okurky pokrájené na plátky a zbavené jader, připravenou omáčku vlijeme a mícháme tak dlouho až omáčka zhoustne.
Omáčka: Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme rajský protlak, cukr, zázvor, solamyl, vodu a vše společně dobře promícháme. Podáváme s rýží.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Pikantní omáčka na maso... | Receptíky II. |
|
Postup:
Rozmixujeme 1 konzervu tuňák,1 očká,2dcl majonézy,
kapary,korenie,1dcl vývar.
Príprava mäsa npr.:do horúcej vody dáme variť 1 kg
telaciny s 1 lyžicou vegety a 1 cibuľou.Mäso nechá-
me vychladnúť v plievke,potom pokrájame a narežeme
na tenké plátky a polejeme omáčkou-ozdobíme.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kapří hranolky... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
Kapří filety (vykoštěné , trocha sojové omáčky,
hladká mmouka, sůl pepř, vajíčko, koření na ryby a olej na smažení.
Postup:
Z vykošteného kapra nařežeme cca 1 cm široké hramolky, které naložíme do směsi vejce a sojové omáčky a koření na ryby, podle chuti připepříme a dosolíme.Hranolky necháme uležet,
(nejlépe do druhéhodne) po odležení obalíme v hledké mouce a z prudka opečeme ve větším množství tuku. Podáváme s bílým chlebem nebo vekou.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Nezapomenutelné filé... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
500g rybího filé, 100g Olomouckých tvarůžků, strouhanka, 1 vejce, hladká mouka, sůl, pepř, česnek.
Postup:
Tvarůžky nastrouháme a promícháme se strouhankou (pokud se nám vytvoří chuchvalce, promneme je v dlaních - asi jako když se dělá drobenka na koláce). Filé nakrájíme na plátky, každý zlehka pomázneme utřeným česnekem, osolíme a opepříme, obalíme v mouce, vejci a směsi strouhanky s tvarůžky. Smažíme v rozpáleném oleji.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Steak z tuňáka s omáčkou z uzené slaniny... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
600 g očištěného filetu z tuňáka, olivový olej, Čerstvě mletá mořská sůl a černý pepř
Postup:
1. Filet z tuňáka zprudka opečeme ze všech stran na olivovém oleji.
2. Doporučuji kořenit až před podáváním a propékat tak, aby maso zůstalo uvnitř vlažné a syrové. Jen tak si tuňák udrží svou charakteristickou chuč a jemnost masa.
Omáčka z uzené sIanin
100 g uzené alaniny, I stroužek česneku, 250 ml mléka, sül a černý pepř
1. Do mléka nakrájíme slaninu a přivedeme do varu.
2. Po zavařeni omáčku rozmixujeme ponorným mixérem
a dochutíme podle potřeby soli (není většinou již potřeba], černým pepřem a třeným česnekem.
Blanžírovaná zelenina:
50 g zeleniny na I porci dle vlastní chuti (chřest, fazolky, mrkev, tomaty)
1. Spaříme ve vroucí vodě, dochutíme solí a podáváme.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Štika na sádle a kyselých houbách... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
Štika,sádlo,sůl,drcený kmín,2 větší mrkve,1 petržel,cca 2dcl vody,houby v kyselém nálevu, citrón,kadeřavá petržel
Postup:
Očištěnou a osušenou štiku v pekáčku osolíme a okmínujeme. Poklademe kousky sádla ( i uvnitř) a posypeme nahrubo nastrouhanou zeleninou. Podlijeme vodou,přikryjeme horním dílem pekáče a v troubě podusíme. Po změknutí zeleniny odstraníme přikrytí pekáče a zprutka pečeme za častého polévání rozpuštěnou směsí.
Zhruba 10 min. před koncem pečení posypeme rybu houbami i s nálevem a za častého polévání dopečeme do zlatova.
Poznámka:
Zdobíme kolečky citrónu, kadeřavou petrželí a zapečenými houbami. Příloha vařené brambory, noky apod.
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 15.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Strouhanková buchta... | Receptíky I. |
|
Suroviny:
Srnčí hřbet - buchta bez mouky
6 vajec,14 dkg Hera,14dkg cukru,14 dkg vleš.ořechů,7 dkg strouhanky,3 lžíce rumu,1/2 prašku do pečiva,1/2 vanilkového cukru,5 lžic kakaa
Postup:
Smícháme, utřeme a upečeme
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Likér dokonalý lásky... | Receptíky II. |
|
Suroviny:
10g škorice
20 plátkov citrónu
15g tymiánu
5g koriandra
5g muškátového kveta
5g vanilky
1kg práškového cukru
Postup:
15 dní macerujte v jednom litri liehu. Každý deň premiešajte.
Na 15 deň si zvlášť pripravte sirup z pol litra vody a 1kg práškového cukru. Všetko spolu zmiešajte.
Poznámka:
Vypite jeden likérový pohárik pred milovaním
|
| Více ... |
| Vložil: Libča+holčinky dne 12.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 30] Poslední články ze všech deníků 31 až 40 z 198 [Dalších 158 >>] Upozornění: Dalších 47 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|