Ivatama,
náš puboš je podobný exot. Z masa pouze rybu, občas pod tlakem něco z mletého. Pak se snažím narvat do sekané kapustu nebo jinou zeleninu, ale aby to nepřebilo chuť masa.
Polévky jen čtyři, které točím víkend co víkend dokola (většinou v neděli, aby měl na pondělí, kdy nemá ve škole oběd):
porková, čočková, koprová, květáková
Dnes to byla pórková s bramborem a nudlemi. Proto mám v mrazáku vždy na podzim dva fochy jen na pórek.
Ze salátu je to pořád taky to samé: čínské zelí + mrkev + cibule + kysaná smetana + trošičku majonézy
tyto zeleniny jí i samotné.
Ostatní zeleninu jí pod výhružkou něčeho právě aktuálního.

Dnes jsme měli k obědu domácí vepřové s kysaným zelím a bramknedlíkem, jemu jsem ale dělala koprovku s vajíčkem a houskovým knedlíkem.
Vůbec nekupujeme uzeninu, občas čistou, výběrovou šunku, ale to fakt vyjímečně. Puboš má den co den stejnou svačinu, se kterou je spokojený. Inovace nesnáší: 2 rohlíky s eidamem nebo Hermelínem. Vyjímečně ochuceným pomazánkovým máslem.
Dnes teda přišel s tím, že by chtěl k obědu buřty na pivu

Šunku neee, ale gothaj nebo co nejobyčejnější párky by jedl. Což přece nebudu vařit pro zbytek rodiny

(on si stejně podobné "mlsky" kupuje po škole, tak proč to mít ještě doma, grrr)