Jediné dvě zeleniny, které nepozřu, tudíž nepoužívám, je špenát a červená řepa.
- na řepu jsem nedávno změnila názor a stala jednou z mých nejvíce oblíbených druhů, řepu oloupu (musím dávat docela bacha, stračně se tím zasviní

) a celou dám vařit skoro na hodinu do vody,nejoblíbenější jídla z řepy kromě polévky a pomazánky je ryba zapečená s řepou, červenou cibulí, kys.smetanou a plátky brambor ( vše v jednompekáčku) a potomje také skvělá buchta z červené řepy, tam jí nikdo nepozná, často si neználci myslí,že je to z malin,tady je recept:
500g uvařené řepy, nakrájet na drobné kostičky
100 ml mléka
120 g bílé čokolády
125 g oleje (slunečnicového)
250g cukru (raději přírodního)
2 až 3 vejce (u nás 5 bílků, neb v rodině probléms cholesterolem)
350 g (celozrnné) pšeničnémouky najemno mleté
100g mletých mandlí
postup: trouba na 160 st.(horkovzdušná),ve vodní lázni mléko a čokoláda,pak v míse dohromady s olejem, cukrem,vejci (bílky), moukou, řepou a mandlemi
péct cca 40 až 50 min
Ještě se tě zeptám: "Jak pěstuješ tu jarní cibulku"?
-ad špenát: ani ten listový? nemyslím tu kejdu zamraženou,ale pokud ne v sezóně čerstvý, atk zamražený, ale nasekaný?jan v páře vařený, trochu osolený a s trochou česneku jako základ do zapečených těstovin, rybě zapečené s bramborovou kaší a sýrem a jako nápň slaných štrůdlů? nebo špenátvá pizza s bazalkovým pestem a ovčím sýrem?
Dnes jsem dělala revizi mrazáku a mám tam tolik zeleniny, že budu muset zavést taky nějaké zeleninové večeře. Alespoň 4 kg pórku, kapusta, růžičková kapusta, květák, kedlubny na kostky, několik sklenic nasekaného kopru, celer, cibulové natě (to jsem asi měla nějaké okno, nevím, co teď s ní) a houby, které jím jen já. Kromě toho vlastně ještě celé kusy dřevnatých kedluben na vývar a asi tunu ovoce.
- takovou zásobu bych brala hned,u nás by se po tom zaprášilo

-tu cibulku mámkvůli nati, nějaku jsem dostala od našich a mámji u okna vedle tulipánů