30.3.2011 0:50:26 Baba Jaga
Re: Zeleninové saláty jako hlavní jídlo
Tak u salátu záleží hlavně na zálivce - takový salátek z Mekáče má 40 gramů tuku a je to taková kalorická bomba, že si dej radši tatranku. Nauč se dělat zálivky, kup si balsamikový ocet, dijonskou hořčici a olivový olej, namícháš a máš super zálivku, ale i s tou šetři. Kuřecí maso musíš nakrájet, lehce obalit v mouce a osmažit prudce. Nebo upéct v troubě a nakrájet. Já dělám saláty podle toho, co je doma. Základ je "listí", kupuji namíchaný listový, nemám ráda hlávkový nebo ledový... pak třeba tuňáka z plechovky, jakoukoli zeleninu, krutony, olivy, červenou cibuli... co najdu. A zálivky se dají koupit i hotové, hlavně bacha na takové ty krémové - kupuj jen "průhledné" a kontroluj si kolik mají tuku. Saláty miluju, ale když si k němu dám ještě kousek chleba nebo pečiva, tak jsem na kalorické hodnotě své normální večeře, takže na zhubnutí to moc nevidím.
Odpovědět