19.6.2012 21:48:46 Dari79
Re: Zkusenosti s vedenim restaurace
Půlka mý rodiny dělá v této branži, takže do toho taky trochu vidím. A říkám, laik ani omylem.
Souhlasím s tím, že buď si to budete dělat všechno sami a budete tam od rána do večera denně nonstop, nebo vás budou okrádat.
Jídlo neuživí, živí pití, takže jestli chcete něčím začít, tak spíš doporučuju nějakou hospodu nebo bar. Ani to není zlatý důl, ale když je to na slušném místě, tak je to na slušný život. Navíc nejsou potřeba zdaleka tak vysoký vstupní investice.
Restauraci buď koupíš vybavenou za dost peněz nebo musíš nakoupit gastrozařízení a to je min. milion, ledaže bys natrefila na výprodej nějaké, co zavírá... Pak sehnat min. 2 solidní kuchaře, kteří se tam budou střídat. Přesně, je-li to na dobrým fleku, tak hotovky k obědu tě můžou slušně uživit (tj. kancelářský blok blízko atd.). Na jídlech na objednávku nevyděláš.
Bo zaměstnat někoho dalšího z rodiny, komu věříš, že tě nebude obírat. Vždycky musí být na provoze někdo, komu věříš a kdo tomu rozumí.
Odpovědět